Cūkgaļa

Cūkgaļa ir visplašāk izmantotā gaļa pasaulē, turklāt tā ir arī viena no visgaršīgākajām gaļām, Ziemeļamerikā to pat paraksta slimniekiem.
Cūkgaļai īpašu garšu piedod tieši taukums, tādēļ, lai gan tas nav īpaši veselīgi, visgaršīgākie ēdieni izdodas tad, kad kopā ar liesumu brūni tiek apcepti arī tauku gabaliņi.

No cūkgaļas var gatavot dažādus desu izstrādājumus, pildītus ēdienus, žāvējumus. Ķīnā no cūkgaļas gatavo saldo cūkgaļas mērci, kur brūni apcepti gaļas gabaliņi tiek aplieti ar mērci, kas sastāv no tomātiem, ananasiem, vīnogām, pipariem, cukura.

Cūkgaļu var ēst pie jebkura veida garnējuma - kartupeļiem, rīsiem, makaroniem, seleriju saknēm.

Vairumā Austrumeiropas valstu pie cūkgaļas liek ķimenes. Tradicionāli, gatavojot cūkgaļu, izmanto ķiplokus, piparus un sāli. Īpatnēju garšu cūkgaļai piedod svaigs rozmarīns. Cūkgaļas ēdieniem var pievienot jebkurus garšaugus - baziliku, selerijas, pētersīļus.

www.media.lv