Zirņu pikas

 
Autors: Gita Mūrniece-Tauriņa, 30.04.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 500 g pelēko zirņu
  • 200 g žāvētu speķa
  • 2 sīpoli
  • sāls

Pagatavošana:

Zirņus noskalo, pārlej ar novārītu, atdzesētu ūdeni. Izmērcētos zirņus vāra, pēc vajadzības piepildot ūdeni.Kad zirņi mīksti, pieliek sāli un vēl brīdi pavāra. Tad ber sietā, notecina, samaļ.

Speķi sagriež smalkos gabaliņos un kopā ar sasmalcinātu sīpolu sacep.

Zirņu masā iemīca sacepto speķi, sīpolu, sāli, sastāvu var papildināt ar vārītu kartupeļu masas un kanepju svietsa piedevu. Masu veļ nelielās lodītēs vai pikās.

Ēdot piedzer kefīru vai rugušpienu.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Gardās zirņu pikas [fotorecepte

Gardās zirņu pikas [fotorecepte

30 min.
Pievienoja: TeddyWife

1)Zirņus un kartupeļu iepriekš novāra 2) Kartupeļus sastampā, samaļ vai sablenderē. Pēc tam to pašu dara ar pelēkajiem zirņiem. Kartupeķiem izmantoju stampu, pelēkajiem zirniem blenderi.. Masu sajauc kopā un kārtīgi…

Zirņu pikām:, 500g vārītu pelēko zirņu, 200g vārītu kartupeļu, 1 sīpols, 200g…

Zirņu pikas

90 min.
Pievienoja: Baiba Kurzemniece

Nomērcētus zirņus novāra mīkstus un kopā ar vārītiem kartupeļiem samaļ gaļas mašīnā. Masai pieliek mazos kubveida gabaliņos sagrieztu, ar sīpoliem apceptu žāvētu speķi, sāli, piparus un kanepju sviestu. Visu labi…

Kaņepju sviests pelēkie zirņi sīpoli žāvēts…

Zirņu pikas

0 min.
Pievienoja: Aiga Čižika

Zirņus izvāra samaļ ar gaļasmašīnu un sataisa pikās...

zirņi
Zirņu krēmzupa ar kūpinājumiem

Zirņu krēmzupa ar kūpinājumiem

120 min.
Pievienoja: Darja Krivicka

250 - 300 g zirņi, Ribiņas buljonam, Sažadu veidu kupinājumi, 2 burkāni, 3 sīpoli, 4 - 5…
Jēra kāja ar zirņu biezeni un sautētiem sarkanajiem kāpostiem. šefpavāra recepte!

Jēra kāja ar zirņu biezeni un sautētiem sarkanajiem kāpostiem. šefpavāra recepte!

600 min.
Pievienoja: Koncepta restorāns “Viesistaba Vintage”

Jēra kāju atkaulo, uzber sāli un piparus no abām pusēm, timiānu un rozmarīnu sakapā un pārkaisa jēra kājas iekšpusē, melnplūmes un ķiplokus sagriež salmiņos un vienmērīgi izkārto kājas iekšpusē. Jēru saritina rullī, kārtīgi…

2,5 - 3 kg Jēra kāja, 0,150 kg Melnplūmes žāvētas, 0,020 kg Ķiploki, 0,010 kg Timiāns…
Ēdiena veids: dārzeņu ēdieni.
Galvenās sastāvdaļas: pelēkie zirņi, žāvēts speķis.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
5552 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 8426