Zirņu bumbiņas

 
Autors: Alona Nazarova, 16.02.2008
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 400 g pelēko zirņu
  • 200 g kartupeļu
  • 50 g kūpināta speķa
  • 1 sīpols
  • 50 g kaņepju
  • sāls

Pagatavošana: 50 min.

Zirņus novāra mīkstus, kartrupeļus nomizo un arī novāra. Kaņepes vispirms apgrauzdē uz karstas pannas, pēc tam samaļ kafijas dzirnaviņās vai vairākas reizes izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu. Tūdaļ pievieno sīki sagrieztu, ar sīpoliem saceptu speķi, sasmalcinātas kaņepes un samaisa. Veido pikas, kārto uz šķīvja un pasniedz ar rūgušpienu.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Zirņu krēmzupa ar kūpinājumiem

Zirņu krēmzupa ar kūpinājumiem

120 min.
Pievienoja: Darja Krivicka

250 - 300 g zirņi, Ribiņas buljonam, Sažadu veidu kupinājumi, 2 burkāni, 3 sīpoli, 4 - 5…
Jēra kāja ar zirņu biezeni un sautētiem sarkanajiem kāpostiem. šefpavāra recepte!

Jēra kāja ar zirņu biezeni un sautētiem sarkanajiem kāpostiem. šefpavāra recepte!

600 min.
Pievienoja: Koncepta restorāns “Viesistaba Vintage”

Jēra kāju atkaulo, uzber sāli un piparus no abām pusēm, timiānu un rozmarīnu sakapā un pārkaisa jēra kājas iekšpusē, melnplūmes un ķiplokus sagriež salmiņos un vienmērīgi izkārto kājas iekšpusē. Jēru saritina rullī, kārtīgi…

2,5 - 3 kg Jēra kāja, 0,150 kg Melnplūmes žāvētas, 0,020 kg Ķiploki, 0,010 kg Timiāns…
Gardās zirņu pikas [fotorecepte

Gardās zirņu pikas [fotorecepte

30 min.
Pievienoja: TeddyWife

1)Zirņus un kartupeļu iepriekš novāra 2) Kartupeļus sastampā, samaļ vai sablenderē. Pēc tam to pašu dara ar pelēkajiem zirņiem. Kartupeķiem izmantoju stampu, pelēkajiem zirniem blenderi.. Masu sajauc kopā un kārtīgi…

Zirņu pikām:, 500g vārītu pelēko zirņu, 200g vārītu kartupeļu, 1 sīpols, 200g…

Kami (pelēko zirņu un kartupeļu biezputra)

90 min.
Pievienoja: Sanita Dūmiņa

Iepriekšējā vakarā pelēkie zirņi ir jāiemērc. Katlā ar ūdeni, liek vārīties zirņus, kartupeļi jāsagriež šķēlēs. Kad zirņi gandrīz gatavi, pievieno kartupeļus. Kad viss ir gatavs nolej ūdeni, ar koka stampiņu visu samīca…

1.Pelēkie zirņi 500 gr 2. Kartupeļi 500 gr 3. Piens 0.5 l 4. Žāvēta cauraugusi cūkgaļa…

Taukšķēti zirņi

120 min.
Pievienoja: Mosa

Pelēkos zirņus noskalo un vāra mīkstus uz nelielas uguns beigās pievieno sāli. Nolej ūdeni. Pannā uzkarsē taukus un uzber zirņus , Lēni maisot apcep. Ber māla bļodā. Var ēst ar rokām.

pelēkie zirņi cūku tauki ūdens sāls
Ēdiena veids: dārzeņu ēdieni.
Galvenās sastāvdaļas: kaņepes, kūpināts speķis, pelēkie zirņi.
Laiks
50 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
1988 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 14528