Zemeņu sīrups

 
Autors: Aija Zonberga, 01.01.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 1 kg zemeņu
  • 1kg cukura

Pagatavošana:

Notīra zemenes, noskalo, ieber traukā kārtām ar cukuru, lai atsulojas(parasti to daru vakarā un no rīta lieku vārīties).Tikko uzvārās - nosmeļu putas un leju tīrās, izkarsētās burciņās tikai sīrupu bez ogām un uzlieku vāku.

Glabājas labi. Kad atver, smaržo pēc vasaras.

To var atļauties, kad ir bagāts zemeņu gads.

No atlikušajām ogām vāru džemu.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Gan zemeņu ievārījums gan sīrups

80 min.
Pievienoja: Gunita Ozola

Nomazgā un notīra zemenes. Apber ar cukuru uz vinu kg zemeņu vienu kg cukura. Jāpagaid kad cukurs sasūcas zemenēs un vizuāli var redzēt, kad cukurs ir slapjš. Liek uz mazas uguns un vāra, vāroties paarādās putiņas kuras ik pa…

zemenes 5 kg cukurs 5 kg

Zemeņu sīrups ar ogām

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Pagatavo sīrupu no cukura un jāņogu sulas. Šķidrumu karsē, līdz cukurs izšķīst, tad atdzesē un pārlej emaljētā traukā iebērtām ogām. Maisījumu uz 12 stundām ievieto ledusskapī. Masu samaisa un sadala divās daļās. Katriu porciju…

2 kg zemeņu 600 g cukurs 400 g jāņogu sulas

Zemeņu mojito

10 min.
Pievienoja: Inta

Laimu sagriež gabaliņos, liek glāzē un ar piestiņu saspaida kopā ar piparmētru lapiņām, brūno cukuru un cukurniedru sīrupu. Pa virsu lej iepriekš sablenderētas zemenes ar zemeņu sīrupu. Visbeidzot glāzi līdz augšai piepilda ar…

1) 1/2 laima, 2) 10 svaigas piparmētras lapiņas, 3) 10 ml cukurniedru sīrupa, 4) 1-2…

Zemeņu zupiņa

60 min.
Pievienoja: Betija Vītola

Nomazgātas, uz pusēm pārgrieztas vai veselas zemenes ieliek bļodā un apkaisa ar pusi no paredzētā cukura daudzuma. Pārējo cukuru ūdenī, kam pielikts nažagala sāls, uzvāra, pielej vīnu un pēc atdzišanas pārlej zemenēm. Pasniedz…

3 gl. zemeņu, 2 gl.ūdens, 2 gl.vīna, 1/2 gl.cukura, 4 tējk.kartupeļu miltu, 1/2 nažagala…

Zemeņu koktelis

5 min.
Pievienoja: nikola

1) Zemenes ieber traukā, ieber cukuru - 2 mazas kaotītes, samīca vai sablenderē 2) Kad viss ir samīcīts, sablenderēts, ielej glāzē un pa virsu uzliek putukrējumu un pasniedz viesiem. Lai labi garšo!

Zemenes, Cukurs, Putukrējums, Cepumi
Ēdiena veids: sīrupi.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
3518 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 6798