Žāvētu augļu ķīselis

 
Autors: Baiba Kurzemniece, 13.05.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 25 g žāvētu augļu
  • 200 g ūdens
  • 25 g cukura
  • 10 g kartupeļu cietes

Pagatavošana:

Augļus (ābolus, bumbierus, plūmes, rozīnes) noskalo, pārlej paredzēto ūdens daudzumu un atstāj dažas stundas uzbriest.

Tad pievieno cukuru, vāra, līdz augļi mīksti.

Pievieno atšķaidītu kartupeļu cieti, samaisa un uzvāra.

Salej traukā, pārkaisa ar cukuru, atdzesē.

Pasniedz ar pienu.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Edzis
Edzis
29.01.2012  / 
un uz cik porcijam tas kiselis tad sanak???
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Žāvētu augļu ķīselis ar klimpām

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Uzvāra žāvētu augļu ķīseli. Dažas minūtes pirms vārīšanās sākuma tam pievieno klimpas. Klimpas gatavo sekojoši: traukā ieber miltus, pievieno olu, cukuru un sāli pēc garšas. Visu rūpīgi samaisa. Vārošā ķīselī ar tējkaroti…

ūdens, cukurs, kartupeļu ciete, žāvēti augļi, Kartupeļu milti, 1 ola, sāls pēc…
Rudzu cepumi ar sēkliņām un žāvētiem augļiem

Rudzu cepumi ar sēkliņām un žāvētiem augļiem

120 min.
Pievienoja: Nataša Rogova (taschinka)

1) Medu, krējumu, ieliek traukā, izmaisa. Pievieno olu, izmaisa. 2) Pievieno mīkstu sviestu, kas pastavējis istabas temperatūrā, izmaisa. Pievieno sēkliņas un sagrieztus mazākos gabaliņos, izmērcētus žāvētus augļus (tos var…

3 glāzes rudzu milti, 125 g sviests vai margarīns istabas tempertūrā, 1 tēj. k. soda, 3…

Žāvētu augļu salāti

0 min.
Pievienoja: marta zakrževska

Žāvētos augļus nomazgā, karstā ūdenī uzbriedina. sagriež salmiņos (rozīnes liek veselas), pieliek sasmalcinātus, grauzdētus riekstus un olu dzeltenumus, sakultus ar cukuru un vaniļu. Visu pārliek ar putukrējumu.

100 g žāvētu ābolu, 100 g žāvētu plūmju, 100 g žāvētu aprikožu, 100 g rozīņu, 200 g…

Žāveto augļu želeja

160 min.
Pievienoja: Maija Strode

Želatīnu uzbriedina 100 ml ūdenī. Pārējo ūdeni uzvāra un pārlej sajauktiem augļiem, kādas 20 minūtes briedina. Tad augļus uzvāra, pievieno vīnu un uzbriedinātu želatīnu. Lej lielā kantainā stikla traukā un ledusskapī ļauj…

200 ml sīki sagrieztu žāvētu ābolu 200 ml sīki sagrieztu žāvētu aprikošu 200 ml sīki…

Vaniļas saldējums ar karameļu mērci un žāvētiem augļiem

10 min.
Pievienoja:

Vispirms gatavo karameli. Nelielā ūdens daudzumā kausē cukuru, līdz iegūst viendabīgu, brūnganu masu. Pieliek sviestu, samaisa, pakāpeniski lej klāt saldo krējumu un uzvāra. Karameli atdzesē un sajauc ar saldo…

3 bumbiņas vaniļas saldējuma, 30gr karameļu mērces, žāvētas plūmes, žāvētas aprikozes,…
Ēdiena veids: augļu deserti, deserti.
Galvenās sastāvdaļas: kartupeļu ciete.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
6232 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 2148