Žāvētu augļu ķīselis ar klimpām

 
Autors: Gita Mūrniece-Tauriņa, 20.05.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • ūdens,
  • cukurs,
  • kartupeļu ciete,
  • žāvēti augļi,
  • Kartupeļu milti,
  • 1 ola,
  • sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

Uzvāra žāvētu augļu ķīseli.

Dažas minūtes pirms vārīšanās sākuma tam pievieno klimpas.

Klimpas gatavo sekojoši: traukā ieber miltus, pievieno olu, cukuru un sāli pēc garšas.

Visu rūpīgi samaisa.

Vārošā ķīselī ar tējkaroti liek klimpu mīklu.

Jo mazākas izdodas klimpas, jo garšīgāks būs ķīselis.

Vāra kādas 2 minūtes, tad noceļ no uguns. Pirms pasniegšanas galdā ķīselim kādu laiku jāpastāv, lai klimpas ievilktos.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Žāvētu augļu ķīselis

0 min.
Pievienoja: Baiba Kurzemniece

Augļus (ābolus, bumbierus, plūmes, rozīnes) noskalo, pārlej paredzēto ūdens daudzumu un atstāj dažas stundas uzbriest. Tad pievieno cukuru, vāra, līdz augļi mīksti. Pievieno atšķaidītu kartupeļu cieti, samaisa un…

25 g žāvētu augļu 200 g ūdens 25 g cukura 10 g kartupeļu cietes

Biezais žāvēto augļu ķīselis no padomju laikiem

0 min.
Pievienoja: Norīte

Noskalo žāvētos augļus, liek katliņā un pārlej ar verdošu ūdeni, tā lai kādi 2 cm pāri augļiem; Atstāj uz nakti; No rīta liec uz plīts, pievieno krustnagliņas, kanēli, cukuru, lai ir tik salds cik vēlies un vāri kādu pusstundu…

Veikalā nopērc pa pacinai žāvētas (vienalga 100 vai 200 gr)- aprikozes, plūmes, brūnās…

Rudzu cepumi ar sēkliņām un žāvētiem augļiem

120 min.
Pievienoja: Nata

1) Medu, krējumu, ieliek traukā, izmaisa. Pievieno olu, izmaisa. 2) Pievieno mīkstu sviestu, kas pastavējis istabas temperatūrā, izmaisa. Pievieno sēkliņas un sagrieztus mazākos gabaliņos, izmērcētus žāvētus augļus (tos var…

3 glāzes rudzu milti, 125 g sviests vai margarīns istabas tempertūrā, 1 tēj. k. soda, 3…

Žāvētu augļu salāti

0 min.
Pievienoja: marta zakrževska

Žāvētos augļus nomazgā, karstā ūdenī uzbriedina. sagriež salmiņos (rozīnes liek veselas), pieliek sasmalcinātus, grauzdētus riekstus un olu dzeltenumus, sakultus ar cukuru un vaniļu. Visu pārliek ar putukrējumu.

100 g žāvētu ābolu, 100 g žāvētu plūmju, 100 g žāvētu aprikožu, 100 g rozīņu, 200 g…

Žāveto augļu želeja

160 min.
Pievienoja: Maija Strode

Želatīnu uzbriedina 100 ml ūdenī. Pārējo ūdeni uzvāra un pārlej sajauktiem augļiem, kādas 20 minūtes briedina. Tad augļus uzvāra, pievieno vīnu un uzbriedinātu želatīnu. Lej lielā kantainā stikla traukā un ledusskapī ļauj…

200 ml sīki sagrieztu žāvētu ābolu 200 ml sīki sagrieztu žāvētu aprikošu 200 ml sīki…
Ēdiena veids: deserti.
Galvenās sastāvdaļas: kartupeļu ciete.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
3467 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 9710