Viegla manna putra

 
Autors: Ludviks E. U., 13.04.2008
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes piena
  • 100 g ūdens
  • ½ glāze manna
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tētjkaroke sāls

Pagatavošana:

Ielej katliņā ūdeni. Kad sāk vārīties, pievieno pienu. Pieber cukuru un sāli, izmaisa. Kad piens uzvārijies, noņem no uguns un pakāpeniski pievieno manna putru nepārtraukti maisot.

Kad viss iemaisīts, uzliekam atpakaļ uz uguns, turpinam maisīt. kad uzmet pāris burbuļus, ņemam nost no uguns. Gatavs!

Atstāj, lai padziest (putra turpinās uzbriest). Servē ar sviestu vai ievārījumu.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Laura
Laura
06.02.2012  / 
Ļot\i, ļoti garšīgi ;) Plds :)
Liecha
Liecha
06.11.2010  / 
Vienkārši un garšīgi! Paldies!
kate
kate
22.10.2010  / 
sanaca ideali, tik gribeju piebilst, ka, manuprāt, šis ir domāts ~ 2 personām. tas tā-zināšanai :)
Gatavojot, nezināju, cik cilvēkiem pietiks....
Signe
Signe
07.04.2013  / 
Galvenais ka ātri, nav pusstundu jāstāv un jāmaisa, skatoties lai nepiedeg.
ina
ina
26.08.2014  / 
loti garda pld
LOL
LOL
18.12.2013
CIK TAS 1/2 ?
liene
liene
21.01.2013  / 
Taadu jau tik ar kiiseli eest var,gribeejeu skidraaaku nevis kluci:)
dubaja
dubaja
26.06.2014  / 
sanāca šausmīgi! Tējkarote sāls ir par daudz! 2 glāzes piens ir par maz , vai arī ūdens jālej vairak.
fuj, izmetama putra, žel, ka pēdējo mannu ieliku tur :@
Anna
Anna
27.06.2014  / 
sanāca ļoti bieza. Tāda, ka karote stāv. arī pa sāļu bija. šķaidīju ar vārītu ūdeni.
Kaspars
Kaspars
30.08.2014
Jā, sāli labāk vispār nelik!!!
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Latviskā mannā putra

15 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Katlā ielej ūdeni, kad tas uzvārās pielej pienu. Kad piens gandrīz vārās, pieber sāli un cukuru. Tad enerģiski maisot ber mannā putraimus. Maisot vāra līdz biezputra paliek biezāka. Tūlīt liek šķīvī un ēd ar sviestu (…

1 l piena 1 tasīte mannā putraimu ½ tējkarote sāls 1 ēdamkarote cukura ½ tasītes ūdens

Mannas putra ar svaigiem bumbieriem

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Ielejiet pienu kastrolī, pievienojiet mannas putraimus, uzvāriet un turpiniet vārīt 2 min. Pievienojiet bumbieri, kļavu sīrupu, kanēli, visas sastāvdaļas samaliet pārtikas dzirnaviņās, lai biezenis būtu vienmērīgs, vai…

1 ēdk mannas putraimu ½ gl piena 1 labi nogatavojies bumbieris, nomizots, bez serdes,…

Mannā putra

30 min.
Pievienoja: Irina Aļimova

Uzvāra ūdeni, ieber mannā un maisa. Kad manna sāk briest, putra paliek bieza. Uzliek uz šķīvja un ar karoti var visu noēst, uzliekot virsū kādu ievārījumu vai sviestu, pārkaisot ar kanēli un cukura kārtiņu.

ūdens, mannacukurs vai sāls garšai

5% mannā putriņa

30 min.
Pievienoja: Rita Prane

Vārošā ūdenī iebērt mannā un maisot vārīt 10-15 minūtes, pievienot pienu un cukuru, maisot ļaut uzvārīties un var slēgt ārā. Putriņa der barošanai ar pudelīti. Var sākt dot mazulim no 1 mēneša vecuma.

2 tējk. mannā 1 glāze piena ½ glāze ūdens ¼ tējk. cukura

Mannā putriņa dārzeņu buljonā

30 min.
Pievienoja: Rita Prane

Burkānu, kartupeli un kāli rūpīgi nomazgāt, nomizot, sagriezt un likt vārīties zem vāka uz vidējas uguns. Kad buljons novārījies līdz aptuveni 300 gr, izkāst caur marli. Likt buljonu atkal vārīties, kad uzvārās pievienot mannā.…

1 ēdk. mannā 1 neliels burkāns 1 neliels kartupelis 1 gabaliņš kāļa (apt. 20 g) ½ litra…
Ēdiena veids: brokastu ēdieni, putras.
Galvenās sastāvdaļas: manna.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
23096 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 15027