Vaniļas mērce

 
Autors: Andra Lunda, 10.04.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • piens vai saldais krējums - 1/2 l
  • cukurs – 100 g
  • vaniļas standziņa
  • olu dzeltenumi - 4 gb.

Pagatavošana:

Saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Pienu vai saldo krējumu ielej katliņā. Salauž vaniļas standziņu un saturu pievieno pienam (arī pašu standziņu). Uzvāra pienu un ielej mazliet no tā bļodā ar olām, visu laiku maisot. Bļodas saturu ielej katliņā ar pienu, intensīvi maisot, kamēr sabiezē. Mērces temperatūra nedrīkst pārsniegt 84 grādus! Izņem vaniļas standziņu. Var turēt ledusskapī 2-3 dienas.

Uzturvērtība
Izmaksas: 1,50 Ls

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Ilva Daniela
Ilva Daniela
07.05.2011  / 
forši sanāca garšīgi
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Vanilas merce

10 min.
Pievienoja: wertis co

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vanilinu .tad nepertraukti maisot , tieva struklina pievieno uzvaritu pienu . iegueto maisijumu karsta udens pelde un maisot karse, lidz merce sak biezet un nav jutama jelu olu garsa,…

piens 200gr, olu dzeltenumi 2gab, cukurs 50gr, vanilins pec garsas

Vaniļas mērce 2

0 min.
Pievienoja: Una

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vanilīnu. Atsevišķi uzkarsē pienu līdz vārīšanās temperatūrai (kamēr gar malu burbulīši sāk parādīties). Lēnām pa ēdamkarotei iemaisa saputotajā olā to karsto pienu (otrādāku variantu…

½ l piens, 2 olas dzeltenumi, 2 ēdk. cukura, vanilīns.

Pufīgie mākonīši vaniļas mērcē

60 min.
Pievienoja: sīkā

Šis gardais ēdiens sastāv no divām daļām no baltā pufīgā mākonīša un gardās vaniļas mērces. Vispirms olu baltumus atdala no dzeltenumiem. (pēc tam vari olu dzeltenumus izmantot vaniļas mērcei.)Gatavojot peldošās salas, svarīgi…

Olubaltuma salām nepieciešams:, piens-500 g, cukurs-55 g, olu baltumi-2 gab., Dabiskais…

Gaisīgā vaniļas mērce

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno 1 paciņu vaniļas cukura, parasto cukuru un puto līdz krēmveida masas konsistencei. Baltumiem pievieno 1 paciņu vaniļas cukurua un saputo stingrās putās. Pienu uzvāra,…

2 l trekna piena, 8 olas, 8 ēdamkarotes ar kaudzi cukura, 2 paciņas vaniļas cukura

Augļi gardajā vaniļas mērcē

20 min.
Pievienoja: Akvelīna

Iebiezināto pienu neilgi vāra (ūdens peldē )-(kad sāk vārīties,uzņemiet 10 min.) Sagriež augļus un ieber lielā traukā, tad pārlej visu ar iebiezinātp pienu. Tam jābūt diezgan šķidram! Gardi būs ,kad klāt piekodīsiet cepumus!…

1 bundža iebiezinātais piens augļi - banāni,ananāsi,āboli, ogas-vīnogas,mellenes…
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
8243 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 405