Vaniļas krēms

 
Autors: Gita Mūrniece-Tauriņa, 08.05.2006
Iesaki:  
Vaniļas krēms

Sastāvdaļas

  • pusgl. piena
  • 2 olas
  • 1 tējk. kviešu miltus
  • 4 ēd.k. cukura
  • 1 pac. vanilīna cukuru
  • 1 gl. salda krējuma
  • 1 tējk. (ar kaudzīti) želantīna

Pagatavošana:

Olas dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno kviešu miltus, maisot tievā strūkliņā pielej karstu pienu.

Katlu ieliek ūdens peldē (var likt arī uz gāzes liesmas retinātāju) un maisot karsē, neļauj masai uzvārīties, līdz tā iegūst biezā krējuma konsistenci.

Pieliek, sagatavotu želantīnu un vaniļas cukuru.

Atdzesētu maisījumu pievieno saputotam krējumam.

Pasniedz ar krēma porciju un pāris ēd.k. vīna mērces.

Vaniļas krēms
Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

linda gertke
linda gertke
26.06.2009
bet sis jau sanak biezs, bet man vajag vaniljas kremu prieks buberta
Krista
Krista
29.10.2013  / 
Ideāls krēms, ļoti ļoti garšīgs
Līga
Līga
11.01.2014
Ko nozīmē paciņa vanilīna cukura? Tas ir cik g?
Ksenija
Ksenija
27.09.2014  / 
Labs krēms :)
Veronika Luiga
Veronika Luiga
20.06.2009  / 
Mmmmmmmm, cik garšīgi!
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Biezpiena krems ar augļiem vai ogām

20 min.
Pievienoja: Anna

Biezpienu ar dakšu samīca. Saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru.Sakuļ, bet ne līdz galam.Biezpienam pievieno putu krējumu un to iecilā. Var ēst kopā ar ogām ( īpaši - mallenēm, zemenēm), augļiem ( īpaši -…

1 paciņa biezpiens, 250 g saldais krējums, 3 ēdam.karotes cukurs, 1/2 paciņa vaniļas…

Auzu pārslu krēms ar ķīseli

15 min.
Pievienoja: Marika Dombrovska

1) Auzu pārslas apgrauzdē sviestā kopā ar cukuru, līdz cukurs izkusis; 2) Noņem no pannas un karstās auzu pārslas uzreiz saputo ar skābo krējumu; 3) Lej lēzenā traukā un ievieto ledusskapī, lai sastingst; 4) Pasniedz ar…

50 g sviests, 500 g auzu pārslas, 300 g cukurs, 500 g skābais krējums, Vanilīns, Skābens…

Aprikožu, ābolu un bumbieru krēms

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Nelielā kastrolī ielejiet 4 ēdk ūdens un lēni vāriet aprikozes un ābolus, kamēr tie mīksti (8-10min). Citā kastrolī ielejiet pienu un no krēma pulvera veidojiet biezu masu. Pēc tam pievienojiet atlikušo pienu un uzkarsējiet,…

½gl žāvētu aprikožu, kas gatava ēšanai 1 liels nomizots, sasmalcināts ābols bez serdes 1…

Drumstalās cepti āboli, ar vaniļas mērci un zemenēm

40 min.
Pievienoja: Baiba

Pīrāgam: Uztaisa drumstalas - sviestu,cukuru,miltus,vaniļas cukuru sajauc kopā, veidojot drumstalas. Ābolus pārdala uz pusēm, izņem serdi(ābolus var sadalīt,cik daļās grib, tas pēc sirds patikas) . Veidnē liek pusi…

Viss produktu daudzums,patiesībā, ir atkarīgs no Jūsu cepešpannas vai cepamā trauka…
Jogurta krēms ar ogām

Jogurta krēms ar ogām

25 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Olu dzeltenumus sajauc ar 4 ēd.k.pūdercukuru, maisot līdz izveidojās gaiša masa. Želantīnu atšķaidiet ar 230 ml verdoša ūdens un maisot 3-5 min. Želantīnu pievieno olu masai. Pie olu masas pievienojam jogurtu. Saputojam…

4 olas dzeltenumi, 4+ 2 ēd.k. pūdercukurs, 1 pac. (15 g )želantīns, 500 ml jogurta, 250…
Ēdiena veids: deserti, krēmi.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
11085 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 8526