Torte "marķīzs" ar iebiezināta piena krēmu un valriektiem

 
Autors: Mazais Daķēns, 29.06.2010
Iesaki:  
Torte "marķīzs" ar iebiezināta piena krēmu un valriektiem

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 9 olas
  • 9 ēd.k. cukura
  • 9 ēd.k. miltu
  • 1/2 gl. sasmalcinātu valriekstu
  • 1/2 gl. rozīņu
  • 1/2 gl. magoņu
  • Pildījumam:
  • 1 bundža iebiezināta piena ar cukuru
  • 300 g sviesta
  • 1-2 gl. sasmalcinātu valriekstu pārkaisīšanai

Pagatavošana: 90 min.

Iebiezinātā piena bundžiņu liek katliņā ar ūdeni un vāra stundu, tad ļauj atdzist. (Protams var nopirkt arī gatavu vārītu ieb. pienu, bet man labāk patīk pašas vārīts.)

Pagatavo biskvītu.

Biskvīta izejvielas iedala 3 daļās, jo gatavosim 3 biskvīta plāksnes.

Tātad, 3 olu dzeltenumus sakuļ ar 3 ēd.k. cukura, tad arī 3 ēd.k. miltu. Viegli un uzmanīgi iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus. Masā uzmanīgi iemaisa glāzi smalcinātu valriekstu.

Krāsni uzkarsē līdz 180-200 grādiem. Masu lej ar pergamentu izklātā plātī apm. 15 min., ar kociņu pārbauda vai gatava.

Pārējās 2 biskvīta plāksnes gatavo un cep tāpat, attiecīgi pievienojot riekstu vietā rozīnes un magones.

Gatavo krēmu.

Novārītu, atdzesētu iebiezināto pienu sakuļ ar sviestu, atlaidinātu istabas temp.

Liek kārtām biskvītus (ja tie šķiet par sausu, tad var nedaudz no abām pusēm ar pindzeli apsmērēt ar vieglu cukura sīrupu), starp tiem pildot krēmu - apakšā magoņu biskvītu, tad rozīņu biskvītu un augšā valriekstu biskvītu.

Torti apziež ar krēmu no visām pusēm un pārkaisa ar smalcinātiem valriekstiem.

Gatavu liek vismaz uz stundu vēsumā.

Maniem bērniem šī ir topa torte, ceru, ka garšos arī jums ! ;)

Torte "marķīzs" ar iebiezināta piena krēmu un valriektiem
Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Rutina
Rutina
10.03.2012  / 
Forsa recepte es valriekstu vieta liku zemesriekstus sanaca super
Aleksandra
Aleksandra
08.02.2011  / 
cik lielu pannu jaaneem???
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Krējuma un cepumu torte ar iebiezināto pienu

60 min.
Pievienoja: Vanilla

1) Sadrupina cepumus vidēji lielos gabaliņos. 2) Uzbriedina želatīnu – ieber bļodiņā un pārlej ar siltu ūdeni. Kad želatīns uzbriedis, to karsē ūdens peldē, līdz tas izkūst, pēc tam nedaudz to atdzesē. 3) Krējumu puto kopā ar…

700 g skābais krējums, 360 g Selgas cepumi, 200 g cukurs, 400 g iebiezinātais piens, 100…

Visgardākā biezpiena torte ar iebiezināto pienu un cepumiem

40 min.
Pievienoja: Olita Miglāne

1. kārta: 1) Sadrupina selgas cepumus un sagriež marmelādi gabaliņos, sakārto uz veidnes pamata. 2) 400 g biezpiena, pievieno 4 olu dzeltenumi, iebiezināto pienu. 3) Visu saputo ar mikseri vai sablenderē. 4) Kad…

3 paciņas želatīns, 400 g Biezpiens, Iebiezinātais piens, 4 olas, Selgas cepumi,…

Cepti kartupeļi ar iebiezināto pienu

0 min.
Pievienoja: Anita Andersone

nomizotus kartupeļus cep pannā bez garshvielām, pievienojot mazliet eļļas. cepot ļoti bieži apmaisa. kad kartupeļi izcepušies, tos pasniedz ar iebiezināto pienu. sanāk gardi saldie kartupeļi!

kartupeļi iebiezinātais piens ar cukuru

Iebiezināta piena gardums

0 min.
Pievienoja: Ruta Kokina

Bļodiņā sajauc abas buņdžiņas,pievieno izkausētu sviestu un kārtīgi samaisa,lai nav kunkuļu!!!Riekstus samaļ un pievieno masai.samaisa.ņem plākstnīti vafeles un smērē ar iegūto masu,tad liek otru plāstnīti un tāa…

1.buņdža vārīta iebiezināta piena(var arī pašam uzvārīt) 2.buņdža nevārīta iebiezināta…

Kēks "sniegpārsliņa" ar iebiezināto pienu un citronu

50 min.
Pievienoja: El

Olu sakuļ un pievieno tai iebiezināto pienu. Paņem citronu un uz rīves sārīvē cedru - pievieno to olai ar iebiezināto pienu. Turpat izspiež citrona sulu - visu samaisa. Miltiem pievieno sodu un savieno ar pārējo masu. (Var…

1 ola; 1 bundžiņa iebiezinātā piena; 6 ēd.karotes miltu; ½ tējkarotes sodas; 1 citrons
Ēdiena veids: biskvīta torte, kūkas, tortes.
Galvenās sastāvdaļas: iebiezināts piens.
Citi atslēgvārdi: biskvīta torte, iebiezināts piens, konditoreja, kūkas.
Laiks
90 min.
Sarežģītība
Vidēja
Apskatīta
13479 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 18587