( ! ) Warning: mysql_query() [<a href='function.mysql-query'>function.mysql-query</a>]: Unable to save result set in /home/receptes/public_html/core/CDB.php on line 54
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.000193448{main}( )../index.php:0
20.0005147976require( '/home/receptes/public_html/index.php' )../index.php:6
30.00771595856SiteController::getInstance( )../index.php:107
40.00771596440SiteController->SiteController( )../class.sitecontroller.php:21
50.06175037216Controller->isMain( )../class.sitecontroller.php:133
60.06175037776Recipes->go( )../class.controller.php:95
70.08957981864Controller->model( )../index.php:372
80.09168408280require_once( '/home/receptes/public_html/modules/recipes/models/recipe.open.php' )../class.controller.php:109
90.14808782952Recipes->sidebarOpenRecipeModified( )../recipe.open.php:674
100.45339362752CList->getData( )../index.php:1722
110.45339363040CList->loadData( )../CList.php:1987
120.45349364176CDB->exec( )../CList.php:1121
130.45359364584CDB->query( )../CDB.php:143
140.45359365952mysql_query ( )../CDB.php:54
Torte "marķīzs" ar iebiezināta piena krēmu un valriektiem, Receptes.lv - biskvīta torte u.c. receptes

Torte "marķīzs" ar iebiezināta piena krēmu un valriektiem

 
Autors: Mazais Daķēns, 29.06.2010
Iesaki:  
Torte "marķīzs" ar iebiezināta piena krēmu un valriektiem

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 9 olas
  • 9 ēd.k. cukura
  • 9 ēd.k. miltu
  • 1/2 gl. sasmalcinātu valriekstu
  • 1/2 gl. rozīņu
  • 1/2 gl. magoņu
  • Pildījumam:
  • 1 bundža iebiezināta piena ar cukuru
  • 300 g sviesta
  • 1-2 gl. sasmalcinātu valriekstu pārkaisīšanai

Pagatavošana: 90 min.

Iebiezinātā piena bundžiņu liek katliņā ar ūdeni un vāra stundu, tad ļauj atdzist. (Protams var nopirkt arī gatavu vārītu ieb. pienu, bet man labāk patīk pašas vārīts.)

Pagatavo biskvītu.

Biskvīta izejvielas iedala 3 daļās, jo gatavosim 3 biskvīta plāksnes.

Tātad, 3 olu dzeltenumus sakuļ ar 3 ēd.k. cukura, tad arī 3 ēd.k. miltu. Viegli un uzmanīgi iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus. Masā uzmanīgi iemaisa glāzi smalcinātu valriekstu.

Krāsni uzkarsē līdz 180-200 grādiem. Masu lej ar pergamentu izklātā plātī apm. 15 min., ar kociņu pārbauda vai gatava.

Pārējās 2 biskvīta plāksnes gatavo un cep tāpat, attiecīgi pievienojot riekstu vietā rozīnes un magones.

Gatavo krēmu.

Novārītu, atdzesētu iebiezināto pienu sakuļ ar sviestu, atlaidinātu istabas temp.

Liek kārtām biskvītus (ja tie šķiet par sausu, tad var nedaudz no abām pusēm ar pindzeli apsmērēt ar vieglu cukura sīrupu), starp tiem pildot krēmu - apakšā magoņu biskvītu, tad rozīņu biskvītu un augšā valriekstu biskvītu.

Torti apziež ar krēmu no visām pusēm un pārkaisa ar smalcinātiem valriekstiem.

Gatavu liek vismaz uz stundu vēsumā.

Maniem bērniem šī ir topa torte, ceru, ka garšos arī jums ! ;)

Torte "marķīzs" ar iebiezināta piena krēmu un valriektiem
Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Rutina
Rutina
10.03.2012  / 
Forsa recepte es valriekstu vieta liku zemesriekstus sanaca super
Aleksandra
Aleksandra
08.02.2011  / 
cik lielu pannu jaaneem???
Pievienot komentāru
Ēdiena veids: biskvīta torte, kūkas, tortes.
Galvenās sastāvdaļas: iebiezināts piens.
Citi atslēgvārdi: biskvīta torte, iebiezināts piens, konditoreja, kūkas.
Laiks
90 min.
Sarežģītība
Vidēja
Apskatīta
14129 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 18587