Tomātu salāti ziemai

 
Autors: Līga Zālīte, 07.09.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 0,5kg tomātu
  • 0,3kg kabaču
  • 0,2kg burkānu
  • 0,2kg konservētu zaļo zirnīšu
  • 1 liels sīpols
  • 8 ēdamkarotes eļļas
  • 2-3 ēdankarotes sāls
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 ēdamkarotes etiķa

Pagatavošana:

Sarkanus stingrus tomātus sagriež šķēlēs.

Kabačus un burkānus sarīvē un apcep eļļā.

Visus dārzeņus bļodā uzmanīgi samaisa, lai tomātu šķēles neizjūk.

Liek burkās, pasterizē 0,5l burkas- 20 minūtes.

Labu apetīti.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Tomātu salāti ziemai

0 min.
Pievienoja: Dace Miltiņa

tomātus,sīpolus,pētersīļu lapas smalki sagriež.vārīt 30min.,pievieno cukuru,sāli,piparus,eļļu,pavāra 10min.,tad pievieno esenci.var pielikt 1piparu.mazliet pavāra1-2min.karstus pilda burkās,aizvāko.karstus…

3kg.tomāti 1,5kg.sīpoli 3buntes pētersīļu lapas. 200gr.cukurs 3ēdk.sāls 1tējk.maltie…

Zaļo tomātu, kabaču un patisonu salāti ziemai

30 min.
Pievienoja: nellija

1) Sīpolus eļļā nedaudz apcep (katliņā); 2) Pievieno ūdeni, sāli, cukuru, kā arī tomātus, patisonus, kabačus sagrieztus nelielos gabaliņos; 3) Sautē līdz mīksti; 4) Tad pievieno tomātu pastu, baziliku, paprikas pulveri; 5)…

1 kg zaļie tomāti, 1 kg patisoni, 1 kg kabači, 1/2 kg sīpoli, 300 g tomātu pasta, 150 g…
Zaļo tomātu salāts

Zaļo tomātu salāts

90 min.
Pievienoja: Edīte Ogorodnikova

Uz pannas ielej 1 glāzi eļļās un apcep burkānus un sīpolus. Katlā sagriež tomātus, pievieno tomatu mērci un apceptos burkānus ar sīpoliem. Visu vāra 40 minūtes. Karstu liek burkās, apgāž otrādi un apsedz uz nakti,…

1kg zaļos tomātus,, 0,5 kg sīpolus, 0,5 kg būrkānus, 2 ēd.k., cukura, 1 ēd.k., sāls, 1…

Viltotie tomātu salāti

10 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Olas un sīpolu sakapā, sagriež zaļumus. Tomātu sulu sajauc ar krējumu pievieno olas, sīpolus, zaļumus un piparus un sāli pēc garšas.

½ l tomātu sulas 300 g skāba krējuma 1 sīpols 3 vārītas olas zaļumi sāls pipari

Tomātu salāti ar tunci

15 min.
Pievienoja: Gunta

Sagriež ripās sīpolu un olīvas, olas un tomātus - daivās. Tunci sadala gabaliņos, sajauc kopā. Pārlej mērci, pārkaisa ar sagrieztiem pētersīļu zaļumiem.

tomāti, cieti vārītas olas, konservēts tuncis savā sulā, sarkanais sīpols, melnās olīvas…
Ēdiena veids: dārzeņu konservi, konservi, salāti.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
5802 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 4820