Tomati želejā

 
Autors: Vita Sīle, 29.04.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 1 l marinādes (sanāk ~5 puslitra burciņas):
  • 5 ēdamkarotes želatīna (2 standarta paciņas)
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 1.5 ēdamkarotes etiķa esences
  • tomāti
  • gurķi
  • sīpoli
  • graudu pipari, lauru lapas

Pagatavošana: 60 min.

Vecā klasiskā "tomātu želejā" recepte - gadu desmitiem veiksmīgi pārbaudīta mūsu dzimtā.

Želatīnam uzlej 20 ēdamkarotes auksta ūdens, atstāj "uzbriedināties".

Šķēlēs sagrieztus tomātus, gurķus un sīpolus (personīgi es tomātus lieku mazāk, gurķus drusku vairāk, sīpolus visbiezākā slānī, jo tie šajos konservos cilvēkiem garšo vislabāk) liek kārtām burciņās līdz pat augšai. Var arī ielikt katrā burciņā dažus pipargraudiņus un 1 lauru lapu.

Ūdeni (litru) uzvāra, pieliek sāli, cukuru, etiķa esenci. Kad ūdens vairs nevārās, pieliek uzbriedināto želatīnu.

Marinādi ielej burciņās uz dārzeņiem, tā lai tie pārsegti. Tad burkas liek katlā un 20 min pasterizē. Uzskrūvē vāciņus.

P.S. Ja burkas glabājas istabas temperatūrā, marināde būs šķidra, tādēļ vajadzētu pirms ēšanas burku uz pāris stundām ielikt ledusskapī.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Lana
Lana
31.08.2009
es nesterilizeju neko un nekad..viss stav..
Inga
Inga
11.08.2011
Proporcija ir 1 karote esence pret 7 karotēm 9%etiķa
valentina
valentina
24.08.2010  / 
apmeram es ta gatavoju loti garsigi paldies
ANNA
ANNA
06.08.2013  / 
Es etiķa vietā lietoju citroskābi.Uz 2l marinādi ņemu 1ēd.karoti citronskābes un 150gr želatīnu.
uldis veinbergs
uldis veinbergs
21.09.2009  / 
paldies! jo vēl neesmu sācis. nava burku! kā atradīšu burkas , tā sākshu skrūvēt:D visas burkas jau izlietotas.
Aļona Priede
Aļona Priede
03.09.2010  / 
Vēl klāt tikkai jāpieliek ķiploka gabaliņš un tad pavisam cita garša.
lvlama
lvlama
26.08.2009  / 
Nu vienkārši super!!! Pagatavojām precīzi pēc šīs receptes. Tikai etiķa esenci pielikām par 1/2 karotīti vairāk. Rezultāts vienreizējs. Paldies!
Kristīne
Kristīne
04.09.2011  / 
ļoti laba recepte,baigi garšīgi.Paldies!!!
Ineta
Ineta
08.08.2011  / 
Labdien!ja man nav etiķa esences, bet ir etiķis, kādās konsistencēs man liet?
Santa
Santa
24.08.2011
Ar etiķi ir tā - uz 0.5l burciņu 2-3 ēdk
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Tomāti želejā 2

30 min.
Pievienoja: Edīte Kauce

Tomātus ripiņās, sīpolus ripiņās - liek kārtām burkās, arī svaiga gurķa šķēlītes, sīki grieztu ķiplociņu, dillītes, baziliku, seleriju. Un pats galvenais knifs - sausu želatīnu pa kārtām jau burkā!!!!! uz 0,5 l burku divas…

tomāti, sīpoli, svaigs gurķis, ķiploks, dilles, bazilika, selerija, želantīns – uz 0,5l…
[fotorecepte] tomāti želejā

[fotorecepte] tomāti želejā

60 min.
Pievienoja: jurka

Tāks, šodien pa vairāk brīva laika bija, tad iedomājos uzbliezt tomātus želejā, labu labā zacene ziemā pie šņabīša, bet arī gana labi iet pie krāsnī ceptiem kartupeļiem ar cepeti. Pagatavošana ir gana vienkāršā un neprasa…

Vajag Tomātus, sīpolus, burciņas., Lauru lapas, smaržīgos piparus, melnos piparus, sāli,…

Tomāti , kas garšo kā tomāti želejā

0 min.
Pievienoja: Larisa Leiduma

800gr burkā kārtām liek sīpolus ripiņās un tomātus daivās.Mazākus tomātus var griezt tikai uz pusēm. Pievieno lauru lapu un piparu graudiņus.Aplej ar verdošu marinādi, kas sastāv no: uz 1 litru ūdens 1 ēdamkarote sāls un 3…

tomāti sīpoli sāls cukurs esence

Tomāti,gurķi,paprika želejā

0 min.
Pievienoja: regina zilinska

Burciņā ieliek lauru lapu,piparus.Visus komponentus sagriež ripiņās un saliek burkā. Uzlej marinādi un sterilizē 1.st. Marināde:2.l.ūdens,120.gr.cukurs,120.gr.sāls, etiķi 1.gl.9%,visu uzvārīt un atdzesēt. …

Tomāti gurķi paprika sīploli lauru lapas pipari mellnie

Tomātu želeja

90 min.
Pievienoja: UgaScott

Lieliska piedeva gaļas, zivju, siera ēdieniem. Ļoti gards, uzziežot vienkārši uz supjmaizes ar sviestu.

2 kg tomātu, 2 lieli sīpoli, 1 galviņa ķiploka, 4 paciņas (pa 15 g) želatīna, Čili…
Ēdiena veids: dārzeņu konservi, konservi.
Laiks
60 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
83688 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 1558