Tomati želejā

 
Autors: Vita Sīle, 29.04.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 1 l marinādes (sanāk ~5 puslitra burciņas):
  • 5 ēdamkarotes želatīna (2 standarta paciņas)
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 1.5 ēdamkarotes etiķa esences
  • tomāti
  • gurķi
  • sīpoli
  • graudu pipari, lauru lapas

Pagatavošana: 60 min.

Vecā klasiskā "tomātu želejā" recepte - gadu desmitiem veiksmīgi pārbaudīta mūsu dzimtā.

Želatīnam uzlej 20 ēdamkarotes auksta ūdens, atstāj "uzbriedināties".

Šķēlēs sagrieztus tomātus, gurķus un sīpolus (personīgi es tomātus lieku mazāk, gurķus drusku vairāk, sīpolus visbiezākā slānī, jo tie šajos konservos cilvēkiem garšo vislabāk) liek kārtām burciņās līdz pat augšai. Var arī ielikt katrā burciņā dažus pipargraudiņus un 1 lauru lapu.

Ūdeni (litru) uzvāra, pieliek sāli, cukuru, etiķa esenci. Kad ūdens vairs nevārās, pieliek uzbriedināto želatīnu.

Marinādi ielej burciņās uz dārzeņiem, tā lai tie pārsegti. Tad burkas liek katlā un 20 min pasterizē. Uzskrūvē vāciņus.

P.S. Ja burkas glabājas istabas temperatūrā, marināde būs šķidra, tādēļ vajadzētu pirms ēšanas burku uz pāris stundām ielikt ledusskapī.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Lana
Lana
31.08.2009
es nesterilizeju neko un nekad..viss stav..
Inga
Inga
11.08.2011
Proporcija ir 1 karote esence pret 7 karotēm 9%etiķa
valentina
valentina
24.08.2010  / 
apmeram es ta gatavoju loti garsigi paldies
uldis veinbergs
uldis veinbergs
21.09.2009  / 
paldies! jo vēl neesmu sācis. nava burku! kā atradīšu burkas , tā sākshu skrūvēt:D visas burkas jau izlietotas.
gunta
gunta
06.09.2009
Es daru tā,- kad viss salikts burciņā(0.7) želantīnu es ieberu burciņā 2tējk, arī sāli ,cukuru un esenci ieberu burciņā ,un tad steralizēju.ļoti labi sanāk nekas neaiziet postā.
lvlama
lvlama
26.08.2009  / 
Nu vienkārši super!!! Pagatavojām precīzi pēc šīs receptes. Tikai etiķa esenci pielikām par 1/2 karotīti vairāk. Rezultāts vienreizējs. Paldies!
Aļona Priede
Aļona Priede
03.09.2010  / 
Vēl klāt tikkai jāpieliek ķiploka gabaliņš un tad pavisam cita garša.
Modris
Modris
21.08.2014
Ja 2 paciņām želantīna uzlej 20 edamkarotes auksta ūdens rezultātā sanāk putra.želantīns neizšķist jo ūdens par maz.Tas 2 paciņas želantīna jāsķīdina uz 0,5 l ūdens , tad 0,5 l uzvāra,kad atdziest izšķidina 2edamkarotes sāli,3 ed.k.cukura un pielej 1,5 esenci.Tad piejauc jau jēdzīgi izšķidušo želantīnu un tālāk pēc receptes.
Ramona
Ramona
06.09.2011
Man 9 burciņas aizgāja postā,jo bēru želantīnu pa taisno burciņā,bet,kad otrreiz taisīju ar briedinātu želantīnu,sanāca viss pat ļoti labi.Man ķiploks klāt gan negaršoja.Vislabāk ir ar lauru lapu un veselajiem pipariem!Paldies autorei par recepti-tā ir klasika!!!
ANNA
ANNA
06.08.2013  / 
Es etiķa vietā lietoju citroskābi.Uz 2l marinādi ņemu 1ēd.karoti citronskābes un 150gr želatīnu.
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Tomāti želejā 2

30 min.
Pievienoja: Edīte Kauce

Tomātus ripiņās, sīpolus ripiņās - liek kārtām burkās, arī svaiga gurķa šķēlītes, sīki grieztu ķiplociņu, dillītes, baziliku, seleriju. Un pats galvenais knifs - sausu želatīnu pa kārtām jau burkā!!!!! uz 0,5 l burku divas…

tomāti, sīpoli, svaigs gurķis, ķiploks, dilles, bazilika, selerija, želantīns – uz 0,5l…
[fotorecepte] tomāti želejā

[fotorecepte] tomāti želejā

60 min.
Pievienoja: jurka

Tāks, šodien pa vairāk brīva laika bija, tad iedomājos uzbliezt tomātus želejā, labu labā zacene ziemā pie šņabīša, bet arī gana labi iet pie krāsnī ceptiem kartupeļiem ar cepeti. Pagatavošana ir gana vienkāršā un neprasa…

Vajag Tomātus, sīpolus, burciņas., Lauru lapas, smaržīgos piparus, melnos piparus, sāli,…

Tomāti , kas garšo kā tomāti želejā

0 min.
Pievienoja: Larisa Leiduma

800gr burkā kārtām liek sīpolus ripiņās un tomātus daivās.Mazākus tomātus var griezt tikai uz pusēm. Pievieno lauru lapu un piparu graudiņus.Aplej ar verdošu marinādi, kas sastāv no: uz 1 litru ūdens 1 ēdamkarote sāls un 3…

tomāti sīpoli sāls cukurs esence

Tomāti,gurķi,paprika želejā

0 min.
Pievienoja: regina zilinska

Burciņā ieliek lauru lapu,piparus.Visus komponentus sagriež ripiņās un saliek burkā. Uzlej marinādi un sterilizē 1.st. Marināde:2.l.ūdens,120.gr.cukurs,120.gr.sāls, etiķi 1.gl.9%,visu uzvārīt un atdzesēt. …

Tomāti gurķi paprika sīploli lauru lapas pipari mellnie

Zaļie tomāti ziemai

30 min.
Pievienoja: Inga Cīrule

Zaļiem tomātiem nogriež cepurites, izņem mīkstumu, pilda ar sarivētiem dārzeņiem, liek virsū cepurites, karto 3 litra burkās .Lejam virsū marinadi ūdens , sāls , cukurs,etiķis verdoš. Skrūvē ciet .

7-8 kg tomati, 0,200gr ķiploki sarīvet, 0,100gr asie pipari sarīvē, 0,250gr selerija…
Ēdiena veids: dārzeņu konservi, konservi.
Laiks
60 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
82048 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 1558