Tomāti savā sulā

 
Autors: Kristīne Jakuško, 12.09.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • Uz 1l tomātu sulas:
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 ēdamkarote cukura (nepilna)

Pagatavošana:

Tomātu sulu ielej katliņā, pievieno sāli, cukuru un uzliek vārīties. Kad sula uzvārās, to noputo un ļauj pavārīties vēl piecas minūtes.

Tīrājās burkās saliek tomātus, ieteicams lai tie nebūtu pārgatavojušies mīksti, un uzlej tikko uzvārītu sulu. Tad uzliek vāciņus, bet neaizvāko, un liek karsēties (sterelizēties) 1l burka - 15-20min.

Kad karsēšana pabeigta izņem burkas un aizvāko, apgriež un noliek otrādi apmēram uz 10 min.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

eva
eva
27.07.2011
taisiet no savas tomātu sulas! bez esences tur pietiek sava skābuma!
Mollija
Mollija
06.08.2013
Tomatu sulu gatavoju no saviem lielakiem vai nestandarta tomātiem.Tos sagriež katliņā gabalos un vara,līdz uzviras.Tad visu sablenderēju un leju nost caur duslatiņu jeb kā tagad sauc sietinu.Ar karoti paberžu-sietiņa paliek kāda miziņa.Sulu leju katlā un uzvāru pa jaunam,liekot klāt sali un cukuru.Nekādus etiķus.Tomatiem pašiem savs skābums un sava specifiska garša.Garšvlielas nelieku,ja nu vienīgi melnos piparus.Esmu mēģinājusi gan ar lauru lapām,gan smaržīgos piparus,gan baziliku.Man nepatika.Ziemā ēdot var pievienot paši pēc garšas vai ķiploku vai ko citu.Sula ir bieza un garšiga.Gudrība jau ir tajā,ka zem miziņas tomatam ir pektīnvielas,kas sulu padara tumīgu un garšīgu.Pārējais tāpat-lieku burciņā tomātiņus ar visu miziņu,pie kātiņa izgriežu dziļi serdīti un leju sulu virsū.Karseju 85grādos litra burciņas15-20minūtes.Cukuru lieku daudz,apmeram puglazi līdz glāzi uz litru sulas un divas EK sāli.Bezgala garšīgi.Veikala sulas vai tomātu mērces nekad nelietoju.Tas diktin nosit tomata
Raimonds
Raimonds
26.11.2010  / 
Tirgū nopirku tomātus,Suppernetā lēto tomātu sulu,tad sulu uzvāriju ,pie viena litra sulas pa ētamkarotei cukura un sāls astoņas ēdamkarotes etiķa,aplēju tomātus un kārsēju kamēr sāk vārīties. Uz pāģirām labāk nevar vēlēties!!!
Iveta
Iveta
14.07.2011  / 
Jau pagājušogad izmēģināju. Ideāli,ne ko pielikt,ne atņemt.
Ilze
Ilze
27.08.2009
Cik grādos jāpasterelizē?
Kaspars
Kaspars
22.08.2010
vai esence nav jāpievieno?
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Teļa gaļa ar dārzeņiem savā sulā

0 min.
Pievienoja: Arta

Gaļu sagriež palielos gabalos, apvārta garšvielās. Var ļaut, lai pamarinējas, var gatavot uzreiz. Papriku sagriež platās strēmelēs. Burkānus sagriež gabaliņos vai izmanto mazos burkāniņus. Cepeša plēvē liek gaļu pamīšus ar…

500 g teļa gaļas 4 - 5 paprikas 300 g burkāni Liellopu gaļas garšvielas

Āboli savā sulā

0 min.
Pievienoja: Jolanta Mediņa

Ņem spaini, kura tilpums ir 12 litri. Mizo ābolus un griež 8 daļās un ber spainī kārtām ar cukuru. Aprēķina, lai varētu izlietot visu cukura kilogramu. Pēdējai kārtai spaiņa augšpusē jābūt cukuram. Ābolu spaini pārklāj ar…

1 spainis mizotu un sagrieztu ābolu 1 kg cukurs

Āboli savā sulā ar cidonijām

0 min.
Pievienoja: Sandra Balode

ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. cidonijas ari sagriež šķēlītēs. traukā kārto kārtās cukuru, ābolus un cidonijas. Pārsegtu trauku novieto vēsā vietā, lai atsulojas. Aptuveni uz 12 stundām(var arī ilgāk). Tad ābolus izņem no…

1. 2 kg āboli 2. 500 g cukura 3. 100-200 g cidoniju

Vista savā sulā

60 min.
Pievienoja: Solvita

1. Vistas stilbiņiem atdala gaļu no kauliem. (Kaulus vēlāk var lietot buljona vārīšanai) Gaļu sagriež gabaliņos. Burkānu notīra un sagriež. 2. Trauku izvēlas tādu, kuram ir vāks. Gaļu kārto traukā pamīšus ar burkānu gabaliņiem…

4 vistas stilbiņi 1 vidēji liels svaigs burkāns 2 ķiploka daiviņas melnie maltie…

Lasis savā sulā

0 min.
Pievienoja: Elīna Sēkliņa

Notīrīto lasi sadala uz pusēm visā garumā un izņem asakas.Sasmalcina koriandru un sajauc ar cukuru,svaigi maltiem pipariem un sāli.Ar šo maisījumu apsmērē zivs gabalu iekšpusi.Dilles nomazgā,nosusina un rupji sagriež un apkaisa…

8-10 porcijas. 1kg laša (vidējais gabals) 5 koriandra graudiņi 1ēd.k. cukura 1 ½tējk.…
Ēdiena veids: konservi.
Galvenās sastāvdaļas: tomātu sula.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
17308 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 11378