Suši (vienkārši un tik pat labi)

 
Autors: Laura, 22.11.2006
Iesaki:  
Suši (vienkārši un tik pat labi)

Sastāvdaļas

  • rīsu daudzums atkarīgs, cik daudz grib suši ( no 100g rīsu sanāks 2 rullīši). Var pirkt speciālos suši rīsus (dārgi), es izmantoju LV ražotos visparastākos rīsus (lēti).
  • ūdens proporcionāli 1,5x vairāk kā rīsu
  • pildījumam mazliet sālīts lasis, avokado, svaigs gurķis, krabju nūjiņas
  • aļģu lapas un rīsu etiķis (nopērkami lielveikalos)

Pagatavošana: 30 min.

1. rīsus vispirms zem krāna noskalo, kamēr ūdens vairs nav duļķains.

2. liek katliņā, aplej ar nepieciešamo ūdens daudzumu un liek vārīties, vāks virsū, lēna uguns.

3. apm. pēc 15 min ūdens būs novārījies, tad katliņu apsedz ar dvieli, uzliek vāku un atstāj vēl uz 10 min.

4. tad rīsus pārliek bļodiņā un pievieno pāris ēdamkarotes rīsu etiķi, samaisa.

5. lai rīsi būtu lipīgākii, tos arī vēlams strauji atdzesēt.

6. tad uz melnās aļģes lapas liek rīsus (rokas var mērcēt ūdenī, kuram nedaudz rīsu etiķis klāt, lai nelīp)

7. kaut kur pa vidu liek lasi vai krabju nūjiņas ar gurķi vai avokado, un saritina rullītī.

8. var sagriezt un ēst uzreiz, bet labāk to rullīti ietīt pārtikas plēvē un un kādu laiku atstāt ledusskapī, tad tur viss sasūcas un ir aromātiskāk.

It kā viss ļoti vienkārši un bez visādiem smalkumiem, bet sanāk ļoti garšīgi, it sevišķi, ja pieņemamāka ir mūsu platuma grādu garša. Pie pasniegšanas nelieku ne marinēto ingveru, ne to zaļo smāķi (gaumes lieta, bet, manuprāt, garšu tikai bojā), man pietiek, ja suši gabaliņu pamērcē sojas mērcē (tas aizstāj sāls trūkumu).

Lai veicas! :)

Suši (vienkārši un tik pat labi)
Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Adele
Adele
20.08.2009
Suši rīsi ir kas PAVISAM cits, nekā mūsu parastie, ko ēdam ikdienā. Tie ir lipīgāki, un vispār konsistence ir savādāka. Tāpēc jau japāņiem rīsus ir tik viegli un ātri ēst ar irbulīšiem, jo tie ir lipīgi. Mēs ēdot bļodiņu ar saviem rīsiem, ar irbulīšu palīdzību, varētu ilgi mocīties.b
Ilze
Ilze
07.12.2009
Par suši rīsu vārīšanu!

Ļoti svarīgi ir apaļgraudu rīsus pirms vārīšanas noskalot zem auksta ūdens vairākas reizes, ideāli vēl pēc tam 30 min. tos paturēt ūdenī.
Ūdeni vārīšanai pieveino apmērma 1:1,1 Taču te arī ir nianses - jo jaunāka raža, jo lielāks mitruma daudzums rīsa garudos, sekojoši arī mazāk jāpievieno ūdens. 'Taču uz veikalā nopērkamajiem iepakojumiem nebūs norā'dits, kādas ražas rīsi tie ir tāpēc labāk izmantot proporciju 1: 1.1 - 1.5

Rīsu etiķi pievienojiet tad, kad rīsi ir nedaudz atdzisuši. Ja pieliesiet rīsu etiķi karsteim rīsiem, sabojāsiet rīsu graudu struktūru.
Svarīgi etiķi iecilāt ar lāpstiņu rīsos, nevis maisīt kā putru!
Voldis
Voldis
28.10.2010  / 
Recepte kopā ar komentāriem suši pagatavošanas procesu padara vienkāršu un saprotamu, paldies. Sanāca garšīgs paēdiens, arī viesi apmierināti un ko gan vairāk vajag?
Ilze
Ilze
07.12.2009
Par rīsiem!

Nav tādu parasto rīsu!!! Ir ļoti daudz dažādu rīsu sķīrņu un veidu (Basmati rīsi (gargraudu) - izmanto Indiešu virtuvē, Jasmīn rīsi (gargraudu) - izmanto Taizemiešu virtuvē, utt).
Kas attiecas uz suši rīsiem - tie ir apaļgraudu rīsi, kuros ir vairāk cietes nekā gargraudu rīsos. Apaļgraudu rīsi novārīti ir lipīgi, tāpēc arī piemēroti suši pagatavošanai. Tāpāt apaļgraudu rīsi lieliski piemēroti rīsu pudiņu pagatavošanai, jo ir lipīgi.
Labas kvalitāte Basmati rīsi novārīti ir irdeni un tādiem viņiem arī ir jābūt. Aplami tos būtu lietot suši pagatavošanai.

Par izcelsmes valsti.
Latvijā tikpat kā nav iespējams iegādāties Japānā augušus apaļgraudu rīsus, jo Japānā tie maksā ļoti dārgi, un, ja tos transportētu uz Latviju, veikalos cena būtu astronomiska. Taču apaļgarudu rīsus audzē arī Itālijā un Kalifornijā (ASV), tieši no turienes tad arī nāk āpaļgraudu rīsi, kas nopērkami Latvijas veikalos.
jjjs
jjjs
18.06.2009
man patīk, ka klāt pieliek Filadelfijas sieru - nav tik sausi, piedod mazliet pikantumu.
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Suši ar tunci un gurķi

60 min.
Pievienoja: Alise Solovjova

1) Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri aukstu ūdeni un patur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liek katlā. 2) Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu,…

500 g suši rīsi, 1 l ūdens, 3 ēdamkarotes rīsu etiķis, 2 tējkarotes cukurs, 0,5…
Ātrie suši ar lasi un avokado

Ātrie suši ar lasi un avokado

60 min.
Pievienoja: Līga Helviga

1) Sagatavojam visas nepieciešamās sastāvdaļas. 2) Rīsus sākumā noskalo 3-4 reizes ar aukstu ūdeni. Šoreiz man ir 1 kg rīsu. 3) Noskalotos rīsus liekam tā saucamajā putras katlā (Easy rice no Tupperware) un uz 12 min.…

1 kg sušī rīsi (ja nav pa rokai īstie, tad Valdo arī de), 2 iepak. nori lapas, 200-250 g…
Pašrocīgi gatavots suši

Pašrocīgi gatavots suši

180 min.
Pievienoja: Zane Belova

1.solis Jāizvēlas speciālie īsgraudainie suši rīsi un pirms vārīšanas tie vairākas reizes jānoskalo, (lai atbrīvotos no talka pulvera), un jānotecina 30-40 minūtes caurdurī. Rīsus un ūdeni ielej katlā un atstāj (30 minūtes )…

0.5 kg suši rīsu apm. 0.75 l ūdens suši lapas suši ingvers vasabi pasta rīsu etiķis…

Ar malto gaļu pildīti patisoni

40 min.
Pievienoja: Zane Belova

Patisonus pārgriez šķērsām uz pusēm,izņem sēklas un pildi ar gaļas masu(maltajai gaļai pievieno olu, garšvielas, sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, vārītus rīsus). Liec cepešpannā un cep krāsnī, kamēr mīksti(aptuveni 40 minūtes).…

Patisonus, malto gaļu, sīpolu, ķiploku, olu, vārītus rīsus, sieru, garšvielas
Mājas sushi

Mājas sushi

60 min.
Pievienoja: Edgars Bomiks

Noskalo rīsus, uzvāra, atdzesē, rīsus izklāj uz nori lapām, pie vienas malas liek gurķus, lasi, vai jebko citu, ko velaties ievietot sushikos. sarullē, sagriež, ēd. dikti garšīgi. pie sastāvdaļām vēl būtu jāpievieno vīns... ļoti…

Sushi rīsi 500gr, nori lapa 10gb, svaigs lasis ~200gr, svaigs gurķis, kūpināts kalmārs,…
Ēdiena veids: jūras velšu uzkodas, rīsu ēdieni, suši, uzkodas, zivju uzkodas.
Galvenās sastāvdaļas: avokādo, aļģu lapas, krabji, rīsi.
Laiks
30 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
21044 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 11808