Suši ar tunci un gurķi

 
Autors: Oksana Rutkevicha, 23.03.2012
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 500 g suši rīsu
  • 1 l ūdens
  • 3 ēd. k. rīsu etiķa
  • 2 tēj. k. cukura
  • 1/2 tēj. k. sāls
  • 10 suši nori lapas
  • Pildījumam:
  • 150 g svaiga tunča
  • 1/4 svaiga gurķa (garā)
  • Pasniegšanai:
  • Vasabi pasta
  • Marinēts ingvers
  • Sushi & Sashimi sojas mērce

Pagatavošana: 30 min.

1) Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri aukstu ūdeni un patur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liek katlā.

2) Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu, uzliek vāku un vāra, līdz rīsi ir uzsūkuši visu ūdeni. Rīsus var vārīt speciālā rīsu vārāmajā katlā. Vārīšanās laikā uzmana, lai rīsi nepiedegtu!

3) Rīsus atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā bļodiņā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli. Visu samaisa un iemaisa rīsos.

4) Nori lapai nogriež 1,5 strēmeli. Novieto nori lapu uz bambusa paklājiņa ar spīdīgo pusi uz leju. Bambusa paklājiņu ieteicams apklāt ar pārtikas plēvi, lai būtu vieglāk sarullēt.

5) Samitrina pirkstus ūdenī un vienmērīgi uzklāj suši rīsus 0,5 cm biezā kārtā. ~ 2 cm no lapas augšējās malas atstāj neapklātu ar rīsiem.

6) Sagatavo pildījumu – tunci sasmalcina, saspaida ar dakšu, gurķi notīra un sagriež plānās šķēlītēs.

7) Lapas apakšējā malā novieto pildījumu pēc izvēles – tunci un gurķa šķēlītes.

8) Sāk rullēt suši. Rokām ir jābūt sausām. Ar īkšķiem ceļ paklājiņu uz augšu un, pieturot pildījumu ar rādītājpirkstiem, rullē virzienā no sevis, cenšoties nori lapas tuvāko malu pārlikt pāri suši pildījuma vietai.

9) Ar paklājiņa palīdzību un rādītājpirkstiem nolīdzina suši virsu, iegūstot kantainu formu. Ja vēlas apaļu formu, tad ar rādītājpirkstiem neuzspiež.

10) Ar ļoti asu nazi sagriež suši sešās vai astoņās vienādās daļās. Suši galiņus noliek malā.

Suši kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar dabiski raudzēto sojas mērci, vasabi pastu un marinēto ingveru.

Lai labi garšo!

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Suši ar tunci un gurķi

60 min.
Pievienoja: Alise Solovjova

1) Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri aukstu ūdeni un patur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liek katlā. 2) Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu,…

500 g suši rīsi, 1 l ūdens, 3 ēdamkarotes rīsu etiķis, 2 tējkarotes cukurs, 0,5…
Suši ar lasi un gurķi

Suši ar lasi un gurķi

60 min.
Pievienoja: Maija Tauriņa

Suši rīsus ber katlā noslogo un vāra līdz ūdens ir tajos iesūcies. Pievieno rīsu etiķi un kārtīgi samaisa.Turēt rīsus siltumā neļaujot tiem atdzist! Lasi, gurķi vai citas pildījumam paredzētās sastāvdaļas sagriež garenās…

250 g suši rīsi 3 ēdamk. rīsu etiķis ūdenszāļu lapas (paredzētas suši ietīšanai) wasabi…

Tunča mērce makaroniem (studentu variants)

20 min.
Pievienoja: Una Stade

sagriež tomātus un sīpolu smalkos gabaliņos, kā arī sakapā ķiploku - to visu liek uz pannas un cep 5 minūtes. Tagad ir laiciņš uzlikt vārīties makaronus. Atgriežoties pie mērces - pievieno tomātu pastu un tunci, to visu gatavo…

(2.personām), Viena tunča konservu kārba, tomātu pasta-kapāti tomāti (250g), 2-5 tomāti,…

Tunca salatinji

60 min.
Pievienoja: Ieva melehova

Kartupelus, burkanu, olas vara. Pec tam visu griezam kubinjos. Daudzums pec saviem uzskatiem. KARTOJAM kartas. Kartupelis, nedaudz sals, sipols, tuncis, Majoneze, burkans, nedaudz sals, paprika, majoneze, gurkiits,…

Tuncis dabiiga sula (konservets), Sipoli, Kartupeli, Burkani, Paprika, Mazsaliiti…
Ātrie suši ar lasi un avokado

Ātrie suši ar lasi un avokado

60 min.
Pievienoja: Līga Helviga

1) Sagatavojam visas nepieciešamās sastāvdaļas. 2) Rīsus sākumā noskalo 3-4 reizes ar aukstu ūdeni. Šoreiz man ir 1 kg rīsu. 3) Noskalotos rīsus liekam tā saucamajā putras katlā (Easy rice no Tupperware) un uz 12 min.…

1 kg sušī rīsi (ja nav pa rokai īstie, tad Valdo arī de), 2 iepak. nori lapas, 200-250 g…
Ēdiena veids: suši.
Galvenās sastāvdaļas: gurķi, rīsi, tuncis.
Laiks
30 min.
Sarežģītība
Vidēja
Apskatīta
1956 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 20861