Speķa piradzini

 
Autors: ilona Bērziņa, 20.05.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • Mīklai: 1000 g miltu
  • 200 g sviests vai margarīns
  • 30 g raugs
  • ½ l piena
  • sāls
  • Pildījumam:
  • 600 g žāvēta speķa
  • 2 gb sīpoli
  • pipari

Pagatavošana: 60 min.

Speķi sīki sakapā ar sīpoliem, pieliek piparus.

Gatavo rauga mīklu. Mīklu izveltnē, uzliek sagatavoto speķi, pārklāj ar mīklu. Virs katras speķa piciņas ar glāzi nospiež pīrādziņu, uzraudzē, pārziež ar olu un cep apm. 15 – 20 min. 210 - 220 °C temperatūrā.

Pildījumam speķi sagriež mazos, četrstūrainos gabaliņos, pievieno sasmalcinātu sīpolu, piparus, cukuru un ķimenes pēc garšas. Ja vēlas, speķi ar sīpoliem var viegli apcept

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Dace
Dace
14.04.2012  / 
nu recepte ir galiigi garaam, es nezinu kaa sanaak un arii neuzzinaasu, jo peec siis receptes var pagatavot piiraadzinjus tikai tie, kas jau ir gatavojusi rauga miiklu, jo seit nav ne vaarda pat to kaa pagatavot un uzraudzeet pasu miiklu. viss kas receptee rakstiits ir taapat saprotams, ka miikla ir jaapagatavo un jaauzraudzee, lai piiraadzinjus pagatavotu, bet vajadzeetu buut rakstiitam, kaa pagatavot miiklu.
Andris
Andris
03.08.2012
Iespējams eļlas par maz,otrkārt,pirms likt krāsni,vajadzēja uz min.10 paturēt pīrāgus siltumā,lai drusku uzbriest.
divas blondiines
divas blondiines
20.08.2009
Recepte ir iisteniiba ljoti vnk, un aprakstiita ar pietiekami labi...bet, mums taa mikla izcepot piiradzinjus ir cieta un garsho peec parastas maiziites ( nu nesanaaca mums taadi piiradzinji kadi ir veikala ) mes noteikti kko ne taa izdariijam.. varbuut ir izsmeljosha atbilde uz muusu jautaajumu..Kaapeec taa mums iznaaca?? vai mees miltus par daudz piejaucaam..vai arii pietiekami ilgi saakumaa neizmiicijaa??
bet galu galaa esam apmierinatas ar iznakumu, eest var...cepaam pirmo reizi un ceram, ka nakamreiz mums sanaaks labaak..:d
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Speka piradzini

120 min.
Pievienoja: Linda Luse

Lielā bļodā raugu saberž ar 2 ēdamkarotēm cukura, pieber 3 ēdamkarotes miltu un pielej ap 100 gr remdena piena. Izmaisa un noliek siltā vietā rūgt. Kamēr ieraugs rūgst, olas saputo ar atlikušo cukuru. Sviestu izkausē. Katliņā…

Piens 500 ml., Raugs 35 gr., Cukurs 125 gr., Sāls 1/2 ed.k, Olas 2…
Speķa pīrādziņi

Speķa pīrādziņi

120 min.
Pievienoja: Ilze Miķelosne

Speķi sīki sakapā ar sīpoliem, pieliek piparus. Gatavo rauga mīklu. Mīklu izveltnē, uzliek sagatavoto speķi, pārklāj ar mīklu. Virs katras speķa piciņas ar glāzi nospiež pīrādziņu, uzraudzē, pārziež ar olu un cep apm. 15 – 20…

1000 g miltu, 200 g sviesta vai margarīna, 30 g rauga, ½ l piena, sāls, Pildījumam:, 600…
Speķa pīrādziņi 2!! labie

Speķa pīrādziņi 2!! labie

0 min.
Pievienoja: Sandra

Speķi sīki sakapā ar sīpoliem, pieliek piparus. Gatavo rauga mīklu. Mīklu izveltnē, uzliek sagatavoto speķi, pārklāj ar mīklu. Virs katras speķa piciņas ar glāzi nospiež pīrādziņu, uzraudzē, pārziež ar olu un cep apm. 15 – 20…

Mīklai: 1000 g miltu, 200 g sviests vai margarīns, 30 g raugs, ½ l piena, sāls,…

Speķa pīrādziņi

0 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Mīklu sagatavo bez ierauga (vai nopērk gatavu). Sagatavojot pildījumu, no krūtiņas noņem ādu, sagriež sīkos kubiciņos, apcep ar sīpoliem (krūtiņu apcep, kamēr kļūst caurspīdīga, neizkausējot visus taukus), atdzesē, pieliek klāt…

35 g kviešu miltu, 2 g cukura, 16 ml piena, 0,3 g sāls, 2 g rauga, 5 g galda margarīna,…

Speķa pīrādziņi 3!! labie

0 min.
Pievienoja: Irēna

Svestu izkausē pienā un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā blodiņā sadrupina raugu, pieber drusku cukura un miltu, pilina siltu ūdeni un maisa līdz veidojas putriņa. Noliek siltā vietā. Ņem pienu un iejauc daļu miltu.…

Vecmamiņas raga mīkla (viss uz aci) Piens 1 paciņa parastā rauga nedaudz sviesta vai…
Ēdiena veids: konditorejas izstrādājumi, pīrādziņi.
Galvenās sastāvdaļas: margarīns, raugs, žāvēts speķis.
Citi atslēgvārdi: latviešu virtuve.
Laiks
60 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
10765 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 9797