Šokolādes fondjū

 
Autors: Kārlis Streips, 08.12.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • ½ glāze saldā krējuma
  • 400 grami pusrūgtās šokolādes, sakapātas
  • 2 ēdamkarotes Amareto liķiera
  • ¼ glāze smalki sakapātu lazdas riekstu

Pagatavošana:

1. Uzkarsē krējumu uz vidējas liesmas līdz tas sāk burbuļot. Noņem no liesmas.

2. Pievieno šokolādi un atstāj 3-5 minūtes. Tad kārtīgi sakul, lai masa būtu gluda.

3. Pievieno liķieri un riekstus

Uzliec uz fondjū liesmas un mērcē augļus.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Smille
Smille
21.04.2011  / 
Draudzenei dzinšanas dienā dāvināju fondju trauku un piedevām zemenes, un *sastāvdaļas* šokolādes fondju pagatavošana. Izmantoju šo recepti.
TIK garšīgi!
Smille
Smille
21.04.2011  / 
Draudzenei dzinšanas dienā dāvināju fondju trauku un piedevām zemenes, un *sastāvdaļas* šokolādes fondju pagatavošana. Izmantoju šo recepti.
TIK garšīgi!
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Franču šokolādes kūka

50 min.
Pievienoja: Margarita

Kūka: šokolādi un taukvielas uz lēnas uguns izkausē. Olas un cukuru saputo stingrās putās, iemaisa miltus, pievieno šokolādi, samaisa viendabīgā mīklā. Mīklu lej ieziestā un ar rīvmaizi izkaisītā noņemamo malu veidnē…

Kūkai:, 200g tumšās šokolādes, 200g sviesta, 3 olas, 200g cukura, 300g miltu,…
Marikas šokolādes konfektes

Marikas šokolādes konfektes

120 min.
Pievienoja: marika jasa

Šogad Ziemassvētkos nolēmu taisīt tikai hand-made dāvaniņas un kā vienu no daudzajām gribējās arī ko gardu uzdāvināt. Šokolāde šķiet garšo mums visiem un skaisti izrotātas konfektītes, skaistā kastītē ar sausajiem ziediem un…

Mandeļu marcipāns, Žāvētās plūmes, Žāvētās aprikozes, Indijas rieksti, Baltā šokolāde […
Tumšā šokolādes tarte ar mandelēm

Tumšā šokolādes tarte ar mandelēm

60 min.
Pievienoja: Kalev

1. Apaļo formu (~26 cm diam.) izklāj ar cepamo papīru. Ieklāj gan apakšu, gan sānu malas. 2. Vispirms saputo olas un pievieno ūdeni. Ūdenim jābūt maksimāli aukstam. 3. Atsevišķā bļodā izkausē šokolādi un samaisa ar istabas…

Pamatnei: , 350g cukura, 250g Bitter tumšā šokolāde, 200 g miltu, 200g sviesta, 3…
Šokolādes kūka

Šokolādes kūka

60 min.
Pievienoja: Nataša Rogova (taschinka)

1) Mannā aplej ar kefīru izmaisa. Uz smalkās rīves sarīvē burkānu un iemaisa mannā kefīra maisījumā. 2) Svaigo sieru saputo ar cukuru, pievieno biezpienu, citrona miziņu, izkausētu, atdzesētu šokolādi sajauktu ar sviestu. Visu…

1 vidēja lieluma burkāns, 1 citrona miziņa, 50 g šokolāde, 50 g sviests, 50 g biezpiens,…
Šokolādes - cukini kēkss

Šokolādes - cukini kēkss

60 min.
Pievienoja: Nataša Rogova (taschinka)

1) Rozīnes un žāvētas plūmes aplej ar alkoholu un citrona sulu, atstāj. 2) Mannā sajauc ar jogurtu un atstāj uz 30 minūtēm, lai uzbriest. 3) Uz smalkās rīves sarīvē cukini. 4) Sviestu un šokolādi izkausē,…

~ 70 g rozīnes, ~70 g žāvētas plūmes, 1 ēd. k. rums vai konjaks. vai viskijs, 1 ēd. k.…
Ēdiena veids: deserti, fondī.
Galvenās sastāvdaļas: amareto, lazanjas plāksnes.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
4663 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 11905