Smilšu mīkla

 
Autors: Una, 03.05.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 200 g sviests,
  • 1glāze cukurs,
  • 2olas,
  • 3 glāzes milti.

Pagatavošana:

Sakuļ olas, pievieno cukuru un kuļ kamēr paliek baltas putas. Sviestu izkausē, pagaida kamēr mazliet padziest, tā lai var mierīgi ielikt pirkstu, jo ja sviests būs par karstu tad olas sarecēs. Pievieno sviestam miltus, un iemaisa olu maisījumu. Maisa līdz iegūst viendabīgu masu.Lieto pēc vajadzības.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

ERVINS
ERVINS
10.12.2010
Shovakar izmeegjinaashu Zaigas recepti un tad doshu veerteejumu.Cepshu riekstinjus.Ervins.Z
anna
anna
28.03.2013  / 
es smilšu mīklu taisu tā: sakuļ olu ar cukuru, un samīca sviestu ar miltiem. tad visu maisa kopā. ļauj nostāvēties un cep.
Zaiga
Zaiga
10.07.2009
kas tad tā taisa smilšu mīklu????
Margarīnu saputo ar cukuru,lai nebūtu graudiņu,vai pēc iespējas mazāk.tad peliek olas ,sodu ,miltus un samīca.Būs gaisīga vijīga smilšu mīkla.
500g milti,250g marg.,150g cuk.,2 olas,mazliet soda
Tā lūk!
Dagnija
Dagnija
11.12.2012  / 
Loti laba un atra recepte.uztaisiju lielu ripu,uzsmereju aprikozu ievarijumu,virsuu no miiklas "restiites" vinkarshi super,paldies par recepti!
Kristīne
Kristīne
19.06.2014  / 
paldies par jauko un vieglo recepti!
markuss
markuss
16.03.2014  / 
ir labas
Lelde
Lelde
19.08.2014
Zaiga, sanāca brīnumgardi cepumi!
Kate
Kate
12.07.2014  / 
Intresanti mila! Kur tu ravi tik pretigu miklu? Pati izdomaji?
linda
linda
17.11.2012
paldies par recepti !
Helēna
Helēna
15.04.2011
Pirmo reizi dzirdu, ka sviests/margarīns jāizkausē!
Jāatlaidina tikai līdz istabas temperatūrai, lai var samīcīt!
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Smilšu mīkla

15 min.
Pievienoja: Sarmīte Liepiņa

Miltus sajauc ar cukuru,tad pieliek taukvielu un sīki sakapā.Pieliek olu,cepamo pulveri un samīca. Cep groziņus,cepumus,tortes.

150 g taukviela 100 g cukurs 200 g milti ½ olas cepamais pulveris

Rauga- smilšu mīklai

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Visām mīklas sastāvdaļām jābūt aukstām. Raugu sajauc ar cukuru un pienu. Miltus izsijā, pieliek margarīna piciņas, sāli un sagatavotu raugu. Tad to sakrapā ar nazi un ātri samīca, pārsedz un novieto uz 60 minūtēm novieto uz…

300 g miltu 150-175 g margarīna Šķipsna sāls 2 ēd. k. cukura 35 g rauga 120 g piena

Smilšu mīklas groziņi ar zefīra pildījumu

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Miltos ieplucina margarīnu un ar olas - cukuru maisījumu samīca mīklu. Atdzesē. Mīklu iespiež veidnītēs un cep gaiši dzeltenus. Izceptos groziņos groziņos pilda ievārījumu un zefīru. Zefīram: Ābolus savāra vai izcep mīkstus,…

200 g miltu 150 g margarīna 75 g cukura 1 ola ( var izmantot arī veikalā pirkto…

Smilšu mīkla 2

0 min.
Pievienoja: krizantema :)

Samaisa olas ar cukuru, pieber miltus, iedrupina sveistu ( nekausētu), pieliek sāli. Visu ātri samīca (jo ātrāk, jo labāk), veidojot bumbu. Atkarībā no sveista un miltu kvalitātes, ir iespējams, ka nepieciešams pievienot…

200g cukurs 400g sviests 600g milti 2 olas 2 olu dzeltenumi šķipsniņa sāls

Smilšu mīklas plātsmaize

90 min.
Pievienoja: Liāna

Pildījums: rabarberus sajauc ar cukuru un kanēli, ļauj ievilkties kādu pusstundu, lai rabarberi bišķi atsulojas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C grādiem. Pamatnei: sasmalcini cepumus (var smalcināt piestā, rīvēt, smalcināt ar…

Cepumi (jebkuri smulšu mīklas cepumi)- 800g Mīksts sviests vai augu eļļa- 100g Auksts…
Ēdiena veids: konditorejas izstrādājumi.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
74819 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 1724