Skābputra

 
Autors: Antra Apanasjonoka, 11.04.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 500 g miežu putraimu
  • 2 glāzes rūgušpiena
  • 1.5 l ūdens
  • 2.5 l piena100 g skābs krējums

Pagatavošana:

Putraimus vāra ūdenī bez sāls mīkstus, bet ne par daudz. Karstai putrai pielej rūgušpienu, no kā rodas kunkuļi. Atdzesē. Aukstai putrai pielej svaigu pienu, pieliek skābu krējumu. Ja putru vēlas skābāku, to var skābēt 1-2 dienas, bez piena! Tāda gadījumā piens pielejams pirms pasniegšanas, tāpat arī krējums.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Inese
Inese
03.06.2009  / 
Pameģiniet pagatavot, pagaršojiet un rakstiet atsauksmes.
Karstā laikā veselīgi, ērti un garšīgi
Rihards
Rihards
10.06.2011  / 
Viens no garsigakajiem un veseligiem edieniem !!!
Inese Jagere
Inese Jagere
01.06.2009  / 
Gribu dalīties savā pieredzē vārot gardu skābputru. Pamatā - visas putras gatavo vienādi, bet tomēr katrai saimniecei ir sava gatavošanas nianse.
_________
Miežu putraimus vāru ūdenī bez sāls, mīkstus, bet ne par daudz.
Ja mājās ir rūgušpiens, tad ar karoti lēni to lieku karstā putrā.
Nolieku visu skābēt - 1-2 dienas. Kad vajadzīgais skābums ir sasniegts, putru glabāju ledusskapī.
Ēšanas reizēs katls tiek izņemts no ledusskapja, porciju traukos salieta putra, klāt pevienoju svaigu pienu un sadrupinātu biezpienu.
Krejumu nelietoju.
_________
Tā var vasaras karstumā, vairākas dienas nedomāt par darbošanos pie karstas plīts.
Skabputrai klāt var pasniegt rupmaizi ar sālītu siļķi, ceptu siļķi vai ķilavām.
_________
Labu apetīti!

________________
Rakstiet, ja ir kāds interesants, nesarežģīts ēdiens vasaras karstumā!
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Kurzemes skābputra (vecmamiņu recepte)

30 min.
Pievienoja: Alona Nazarova

Noskalotus miežu putraimus liek verdošā ūdenī un vāra, līdz tie gandrīz mīksti. Tad karstā putrā ar karoti liek stingras konsistences rūgušpienu (nemaisa). Rūgušpienam sarecot , rodas kunkuļi. Pēc tam putru liek siltā vietā un…

300 g ūdens 20 g miežu putraimu 200 g rūgušpiena 25 g skāba krējuma vai paniņu

Mana "biezā skābputra"

45 min.
Pievienoja: Vineta P

Nomazgā grūbas. Liek ~ 2l katliņā ar aukstu ūdeni vārīties uz 20 min. Ja nepieciešams- noputo. Kad 20 min. pagājušas, pievieno putraimus (tos arī vajadzētu noskalot). Visu kopā vāra vēl 20 min., pievieno sāli pēc garšas. Virumam…

½ glāze grūbu 1 glāze miežu putraimu mājas siers (bez piedevām) 0.5 l iepakojums 100 gr…

Kurzemes skābputra

2 min.
Pievienoja: Juris Štokmanis

Šo ēdienu gatavo vasarā - karstā laikā tas ir spēcinošs pamatēdiens un dzēriens vienlaikus. Kā viena putra izēsta, gatavo nākošo. 1. Pienu ielej platā traukā pārsedz ar vāku un atstāj uz 1 diennakti siltumā, lai sarec…

Svaigs piens 3 litri Miežu putraimi ½ kg Ūdens 2 litri Skābais krējums - pasniedzot
Ēdiena veids: brokastu ēdieni, dzērieni, putras.
Galvenās sastāvdaļas: rūgušpiens.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
7895 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 964