Skābeņu zupa ar žāvētu gaļu

 
Autors: Zane Zazerska, 24.03.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 1 kg žāvētas gaļas
  • 200 g grūbas
  • 6 olas
  • 1 burciņa skābeņu konservanta
  • 1 buljona kubiņš, sāls
  • kartupeļi (pēc vēlēšanās)
  • krējums

Pagatavošana:

žāvēto gaļu liek vārīties kopā ar grūbām, kad gaļa gatava, izņem to ārā, pievieno vēl nedaudz ūdens, pavāra drusku un liek klāt stienīšos sagrieztus kartupeļus. Pa to laiku uzvāra olas un nolupina gaļu no kauliņiem, smalkos gabaliņos pievieno zupai. Kad kartupeļi gatavi, pievieno buljona kubiņu, sāli un skābenes. Olas sagriež rupjākos gabaliņos un pievieno katlam. pasniedz ar krējumu.

ļoti , ļoti garšīgi!!!

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Aisgar
Aisgar
16.09.2011
Hujnja pilna. Nepareizi. Viss ir nepareizi.
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Ātri pagatavojama pupiņu zupa ar žāvētu gaļu

40 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Salmiņos sagrieztus un iepriekš apceptus burkānus ieliek verdošā ūdenī. Pievieno sasmalcinātus puravus un kartupeļus. Žāvēto gaļu sagriež gabaliņos. Tāpat pievieno iepriekš sagrieztu un kopā ar sīpoliem apceptu žāvēto gaļu un…

400 g žāvētas gaļas, 50 g sīpolu, 50 g burkānu, 10 g puravu, 100 g kartupeļu1 burciņa…

Zaļo zirnīšu salāti ar žāvētu gaļu

10 min.
Pievienoja: Solvita

1) Gaļas šķēles sagriež mazos kubiciņos Tāpat sagriež arī gurķus. Sagriež tomātus. 2) Saplēš salātus. 3) Pievieno zaļos zirnīšus un pārlej ar citona sulu. Samaisa. Lai labi garšo!

4 šķēles žāvētas gaļas, 1/3 ledus salāta, 1/2 gurķis, 2 tomāti, ~ 250 g konservētu…
Skābeņu zupa ar miežu putraimiem

Skābeņu zupa ar miežu putraimiem

50 min.
Pievienoja: TeddyWife

1) Sagatavojam visu nepieciešamo! 2) Katlā lejam ūdeni, gaidām līdz tas sāk vārīties. Ūdens daudzums atkarīgs no tā vai vēlaties šķidru zupu vai biezu. Kamēr gaidām, bļodiņā noskalo putraimus, vairākas reizes līdz ūdens…

150 g miežu putraimu, 2-4 vidēja lieluma kartupeļu, ~250 g žāvētu ribiņu, ~150-200 g…
Pupiņu zupa ar malto gaļu

Pupiņu zupa ar malto gaļu

45 min.
Pievienoja: Aiga Zepa

1) Pupiņām nolej šķidrumu, noskalo, sagriež sīki sīpolus, ķiplokus izspiež caur spiedi. 2) Olīveļļā apcep malto gaļu ar sīpoliem, burkāniem, pievieno sāli un piparus. 3) Katlā ielej buljonu pievieno tomātus, tomātu pastu un…

1 bundžiņa baltās pupiņas, 1 bundžiņa sarkanās pupiņas, 1 bundžiņu tomāti savā sulā, 1…

Sakņu sautējums ar žāvētu gaļu

1 min.
Pievienoja: Sabīne Juldaševa

Saknes notīra, nomazgā, sagriež mazos gabalos un saliek katrām ar sagriestu, apceptu cūkas gaļu katliņā. Virsū uzkaisa miltus un uzlej vārošu ūdeni. Katliņu noslēdz un liek uz lēnas uguns. Saknes sautē apmēram stundu un desmit…

300g burkānu 300g kāļu 300g svaigu kāpostu 400g kartupeļu 200g žāvētas cūkas gaļas apm.…
Galvenās sastāvdaļas: grūbas, skābenes.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
19108 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 8103