Sīpolu un gaļas buljona zupa

 
Autors: Linda Saule, 03.07.2009
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • Aptuveni 30 vidēja lieluma sīpoli (ērti, ja nepieciešams ātri izlietot daudz sīpolu)
  • Zupas kauls
  • Kartupeļi
  • Garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana: 120 min.

Sagriež sīpolus, uzlej uz pannas eļļu un tos apcep, bet tā, lai tie nekļūst galīgi brūni. (Vajadzīga liela panna). Tad pielej ūdeni, ko ik pa brīdim atjauno, un sautē. Sautēšanas process notiek tik ilgi, cik katrs var izturēt, bet jo vairāk izjukuši, jo labāk. Process aizņem daudzas stundas.

Paralēli (var sākt vēlāk) katlā vāra zupas kaulu. Kad tas izvārījies, tad kaulus izņem ārā, noloba gaļu un samet atpakaļ buljonā.

Izšķīdušos sīpolus ielej katlā pie gaļas, pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un vāra līdz mīksti.

Garšvielas pievieno pēc izvēles. Sāli protams, un, piemēram, lauru lapas vai piparus. Var pielikt arī sviestu

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Pupiņu zupa ar malto gaļu

Pupiņu zupa ar malto gaļu

45 min.
Pievienoja: Aiga Zepa

1) Pupiņām nolej šķidrumu, noskalo, sagriež sīki sīpolus, ķiplokus izspiež caur spiedi. 2) Olīveļļā apcep malto gaļu ar sīpoliem, burkāniem, pievieno sāli un piparus. 3) Katlā ielej buljonu pievieno tomātus, tomātu pastu un…

1 bundžiņa baltās pupiņas, 1 bundžiņa sarkanās pupiņas, 1 bundžiņu tomāti savā sulā, 1…

Vistas gaļas buljons

0 min.
Pievienoja: kristine K

No vistas galas vāra dzidro buljonu. Vārītu vistas krūtiņu samaļ 2 reizes, pielej krējumu, pieliek olu, sāli, piparus, rīvmaizi, visu labi sakuļ, liek uz pannas plānu kārtu, cep cepeškrāsnī. Gatavu dagriež kubiņos. Uz šķīvja…

1.1kg vistas galas ( neliela vista) 2.1gl. svaiga kreejuma 3.1…

Laša zupa ar tomātiem (no laša zupas izlases)

120 min.
Pievienoja: Linda Saule

Liek lasi lielā katlā (tā izlase veikalā ir liela, sanāk liels katls, vai kaut kā tad jāmēģina sadalīt, bet to nedrīkst atsaldēt un tad sasaldēt) un vāra kamēr mīksta. Ja grib var lasīt ārā asakas, bet var arī nelasīt, dikti…

Laša zupas izlase (nopērkama RIMI un Super Netto), nu vai pats sapērk jēlus laša…

Tomātu, sīpolu un gaļas sautējums

0 min.
Pievienoja: Inga Artemjeva

Blnšētus, nomizotus tomātus sasmalcina. Liek katlā. Virsū liek gulašviedā sagrieztu gaļu, pārkaisītu ar sāli, pipariem, ķiplokiem. Uzvāra, līdz tomātu sula apņem sīpolus, tad liek virsū vāku. Uz lēnas uguns vāra 1.5 h.

1kg gaļas 1kg sīpolu 1kg tomātu ķiploki garšvielas

Putnu gaļas biezeņa zupa

120 min.
Pievienoja: Baiba Orbidāne

Notīrītu un nomazgātu vistas pusi sadala 3 līdz 4 gabalos, ieliek siltā sālsūdenī un vāra aptuveni pusstundu, pievieno gabaliņos sagrieztus dārzeņus un vāra mīkstus. Izņem no buljona gaļu, atdala no kauliem un sakapā. Var samalt…

1/2 vistas, sāls, pipari (nemalti), 100 g dārzeņu, 40 g sviesta, 60 g miltu, 1/4 l saldā…
Citi atslēgvārdi: sīpoli.
Laiks
120 min.
Sarežģītība
Viegla
Apskatīta
1891 reizi
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 16616