Saldētu ķiršu želeja

 
Autors: Elvis Pētersons, 25.08.2010
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 450 g saldētu ķiršu
  • 50 g želantīna
  • 250 ml saldā krējuma vai jogurta
  • 1 paciņa vanilīncukura
  • 50 ml ruma
  • 200 ml ķiršu sulas (vai citas sarkanas sulas)
  • cukurs pēc garšas

Pagatavošana: 120 min.

40 g želantīna atšķaida ar nelielu daudzumu sulas, 10 g - ar pienu vai ūdeni.

Ķiršus atsaldē, pievieno sulu, cukuru un rumu un silda, līdz cukurs izkusis. Pievieno želantīnu. Pusi masas lej deserta trauko, pārējo atstāj. Aukstumā sarecina.

Saldajam krējumam pievieno vanilīncukuru, cukuru pēc garšas, uzsilda un pievieno pienā vai ūdenī uzbriedīnāto želantīnu.

Atdzesētu pārlej deserta trauciņiem, lai virs sarkanāš kārtas ir balta kārtiņa. Arī to aukstumā sarecina.

Pārlej atlikušo ķiršu masu. Ja tā jau sākusi sastingt, to var pasildīt un atkausēt. Sastindzina.

Var rotāt ar piparmētras lapām.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Jogurta un biezpiena ķiršu kūka

Jogurta un biezpiena ķiršu kūka

180 min.
Pievienoja: Bruno

Recepte ņemta no interneta.

200 g cepumi "Selga", 150 g sviests, 340 g biezpiens, 180 g jogurts, 120 g…

Saldētas ogas

0 min.
Pievienoja: Anda

Tīras ogas ber mazajos salātu traucu;nos vai polietilēna maisiņā. Cieši aiztaisa. Liek saldētavā -18 grādos. Pirms atkausēšanas pārkaisa ar cukuru.

Zemenes, upenes, jēņogas. ķirši vai citas ogas
Ogu želeja

Ogu želeja

20 min.
Pievienoja: Dansukker

Ogas un / vai augļus saliek deserta trauciņos. Uzvāra ūdeni un iejauc tajā želejas cukuru. Maisa, līdz šķidrums kļūst caurspīdīgs. Pēc vēlēšanās šķidrumu var iekrāsot, pievienojot nedaudz ogu vai augļu. Karsto šķidrumu lēni…

Saldētas vai svaigas ogas un / vai augļi, 150 g Dansukker želejas cukura…

Želejas tārpi helovīniem

10 min.
Pievienoja: Agita Jurgevica

1) Uzvāra ūdeni. 2) Salmiņus ieliek karstajā ūdenī, pēc 2 minūtēm salmiņus izvelk ārā un saliek traukā, lai stāv taisni. 3) Ielej želejas konsistenci un gaida kamēr sarecē. Labi noder Helovīniem. Labu apetīti!

Želejas konsistence, Ūdens, Kokteiļu salmiņi

Ķiršu saldais

50 min.
Pievienoja: Veronika

1) Pienu ielej katliņā (apmēram glāzi piena atstāj, kur iejaukt kartupeļu cieti), pievieno cukuru, vanilīna cukuru un uzvāra. 2) Kartupeļu cieti sajauc ar auksto pienu un maisot ielej vārošajā pienā. Uzvāra un atdzesē. 3)…

1l piens, 4 ē/k cukura, 3 ē/k kartupeļu cietes, 1/2 t/k vanilīna cukurs, 400 g ķiršu,…
Ēdiena veids: saldie ēdieni.
Galvenās sastāvdaļas: ķirši.
Citi atslēgvārdi: želeja.
Laiks
120 min.
Sarežģītība
Viegla
Apskatīta
2324 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 18863