Saldais rīsu krēms

 
Autors: Laura, 19.08.2010
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 200 g beramie rīsi
  • 1 l piens
  • 6 ēd.k. cukurs
  • paciņa vaniļas cukurs
  • 500 g saldais krējums
  • šķipsniņa sāls
  • želatīns (nav obligāti)

Pagatavošana: 90 min.

Rīsus noskalo un liek pienā vārīties, pieliekot uzreiz arī 2 ēd.k. cukura, vaniļu un sāli. Nedaudz pavāra, ņem nost no uguns, satin avīzē, deķī un atstāj, lai briest (ja nu galīgi nav, ko darīt, var stāvēt klāt un maisot vārīt, kamēr gatavs). Pēc kādas stundas var sākt pārbaudīt, vai viss piens ir sasūcies rīsos. Kad rīsi sausi, pieliek uzbriedinātu un izkausētu želatīnu (daudzums atkarīgs, cik stingru grib, var jau arī nelikt vispār), nu un ļauj atdzist. Kad rīsi jau tikpat kā auksti, saputo saldo krējumu ar atlikušo cukuru un sajauc ar rīsiem. Galvenais, lai rīsi nav silti, jo tad pufīgais putukrējums paliks šķidrs. Pilda traukā un ledusskapī iekšā, lai sastingst. Putukrējumu var likt vairāk vai mazāk, gaumes lieta. Latvijas laika pavārgrāmatā uz šo rīsu daudzumu vispār bija litrs putkrējuma, tā kā... :) Nu un klāt, protams, kādu skābenu ķīselīti, dzērvenes, jāņogas, upenes... vienalga, kas pieejams... Esmu taisījusi pat no paku sulas un arī var iztikt :)

Uzturvērtība: 3300 kCal
  • Ogļhidrāti: Nav zināms
  • Olbaltumvielas: Nav zināms
  • Cukurs: Nav zināms
  • Taukvielas: Nav zināms

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Toms...
Toms...
22.06.2011  / 
Šis labs
kristole
kristole
18.09.2011  / 
Ļoti garšīgi :) Ņammmmmma!
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Saldais zemeņu krēms

40 min.
Pievienoja: Reina Fingere

Es šo recepti noskatījos no grāmatas un taisot pielaboju!!!!!:)

3/4 glāzes saldais krējums, 2/3 glāzes zemeņu konservi, 5 plāksnītes želatīns, Cukurs…

Saldā krējuma krēms ar rīsiem

0 min.
Pievienoja: Inita Zelmene

Novāra rīsus pievieno olu-piena maisījumam un izšķīdinātu želantīnu, vaniļas cukuru -izmaisa un sajauc ar uzputotu saldo krējumu. Salej porciju traukos un atdzesē.

250-300 g. saldā krējuma 30-40 g. rīsu 150-200 g. piena 1 ola 4-5 ēdamkar. cukura ¼…

Rīsu pārslu saldais

30 min.
Pievienoja: Lilita Začeste

Pienu,cukuru ,un rīsu pārslas savāra biezputrā.Kad padzisusi,pievieno saputotus 3 olu baltumus.Ēd ar jogurtu.

2 glāzes piena,1glāze rīsu pārslu,2ēdamkarotes cukura,3 olu baltumi,jogurts

bananu krems ar risiem un saldo krejumu

60 min.
Pievienoja: maris milaskis

> Pagatavošana > banānus sastampā tad novārītus rīsus liek klāt. > pec tam kārtīgi samaisa kopā. > vēlāk pievieno saldo krējumu un putukrējumu.

> 500g rīsu 6 banāni 2 saldā krejuma 500ml paciņas .
Saldais zemeņu krēms

Saldais zemeņu krēms

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Krējumu saputo. Uzbriedušu želantīnu izšķīdina, iemaisa zemeņu masā. Samaisa ar krējumu un ledusskapī sastindzina. ***Krēmu var izmantot arī tortēs un kūkām. Krēmu var gatavot arī kā plombīru. Tad…

1 gl. saldinātas zemeņu masas 2 ēd.k.želatīna 1 gl.saldā krējuma.
Ēdiena veids: aukstie deserti, rīsu krēms, saldie ēdieni.
Galvenās sastāvdaļas: rīsi.
Citi atslēgvārdi: rīsu deserts.
Laiks
90 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Porcijas
6
Apskatīta
19927 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 18836