Salāti un uzkodas - raugs

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Mannas kukulītis

180 min.
Pievienoja: Nata

1) Bļodā ieber mannas putraimus, tad 1 glāzi kviešu miltu un raugu. Visu izmaisa; 2) Citā traukā sakuļ olu ar sāli, cukuru, krēmsieru un ūdeni; 3) Lej škidro maisījumu pie sausā, izmaisa un ļauj 20 minūtes atpūsties, lai…

1/2 gl mannas putraimi, ~1 glāze kviešu milti, Ola, 1 ēd. k. krēmsiers (var arī skābo…

Vīnogu fokača ar rozmarīnu jeb pīrādziņi ar vīnogām

180 min.
Pievienoja: Inese Briņķe

Mīklas gatavošana: 1) Māla bļodā ielej maigi silto ūdeni, tajā iejauc cukuru un sauso raugu, 5 min. ļauj pastāvēt, lai raugs atdzīvojas. 2) Otrā māla bļodā ieber miltus un sāli, vidū izveido krāteri, tajā lej rauga un…

Fokačas mīklai:, 370 g miltu, Puspaciņa sausais raugs, 170 ml maigi silts ūdens,…

Kraukšķīgās maizītes

120 min.
Pievienoja: Nata

1) Pienu, kefīru sviestu liekam vienā traukā, uzsildam siltu un izmaisam līdz sviests izkūst. 2) Pievienojam sāli, cukuru, klijas, izmaisam. (Ja izmantojam svaigo raugu tad to izšķīdinam siltā pienā un tad beram klāt…

6 g skīstošais raugs vai 25 g svaigais raugs, 100 ml piens, var ar ūdeni, 50 ml kefīrs,…

Rauga mīklas trubiņas ar pildījumu

120 min.
Pievienoja: Nata

Ir daudz dažādas interesantas, gardas receptes, kur nepieciešamas metāla trubiņas, lai gatavotu. Man tādas nav, bet atradu alternatīvu, kas atrodams katrās mājās, ja vien cep un gatavo. Rullis uz kā ir uztīts cepamais papīrs,…

Rauga mīklai:, 25 g svaigais raugs vai 6 g šķīstošais raugs, 100 ml piens, 2 ēd.k…

Kartupeļu fokača

180 min.
Pievienoja: Nata

1) Sagriež smalki sīpolu un cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz tie kļūst zeltaini brūni. 2) Raugu sajauc ar miltiem, cukuru, sāli, pievieno ūdeni. Izmaisa, pievieno kartupeļu biezputru smaisītu ar sīpoliem. 3)…

1,5 glāze mīcīti kartupeļi (izvārīti,sastampāti), 1 paciņa šķīstošā rauga Saf-Instant-…

Plānā picas mīkla

120 min.
Pievienoja: Nata

1) Sagriež smalki sīpolu un cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz tie kļūst zeltaini brūni. 2) Raugu sajauc ar miltiem, cukuru, sāli, pievieno siltu ūdeni. Izmaisa, pievieno auzu pārslas, izmaisa. 3) Pievieno garšvielu…

250 ml auzu pārslas ar kviešu klijām, 1/2 paciņa šķīstošā rauga Saf-Instant- 1 slīpēta…
Mājas cīsiņi mīklā
Mājas cīsiņi mīklā
Mājas cīsiņi mīklā
Mājas cīsiņi mīklā

Mājas cīsiņi mīklā

80 min.

Bļodā sajauc miltus, sviestu, raugu, olu, cukuru, sāli un miltus. Mīklu vienmērīgi sajauc līdz tā ir gluda. Kamēr mūsu mīkla uzrūgst, tikmēr apcepam cīsiņus. Pēc stundas, kad ir redzams, ka mīkla ir uzrūgusi,…

250 g milti, 10 g sviests, 15 g raugs, 1 ola, 100 ml piens, 10 cīsiņi, 15 g cukurs, sāls
laura
sakuma vai tad ir jaliek divreiz milti ta ir uzrakstits ???

Ērta mājas pica

15 min.
Pievienoja: Zane Belova

1.Raugam pievieno šķipsniņu cukura un sāls, nedaudz silta piena vai ūdens, 1 tējkaroti miltu, noliek siltā vietā ļaujot raugam iedarboties. Tad miltus sajauc ar pienu vai ūdeni, pievieno iedarbināto raugu, pielej arī eļļu un…

20g rauga, 250g miltu, 100-150ml piena vai ūdens, 4 ēdamkarotes eļļas, sāls, cukurs

Tofu "bekons" (vegāniem)

30 min.
Pievienoja: keda

1. Uz mazas vai vidējas uguns pannā apcep tofu strēmeles (aptuveni 10 min. no katras puses). 2. Sojas mērci sajauc ar šķidro dūmu piedevu. Pannu noņem no uguns. Pārlej mērci tofu strēmelītēm, samaisa, pārkaisa rauga pārslas. Uz…

250g tofu, sagriesta plānās strēmelītēs 2 ēdk. rauga *pārslu* 2 ēdk. sojas mērces 1…

Olas apvalkāiiii

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Mīkla - traukā iesijā miltus, izveido bedrīti kurā ielej tējkaroti eļļas, olas dzeltenumu, siltā ūdenī uzraudzētu raugu, naža galu sāls. Ar dakšiņu visu sajauc, līdz nav neviena kunkulīša. Mīklu uzraudzē. Īsi pirms lietošanas…

Vārītas olas - 4 gab; Eļļa - 200g; Mīklai: milti - 100g; ūdens - 150g; raugs - 25g;…

Pica iii

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Raugu samaisa ar cukuru un 4 ēdamk. remdena piena un atstāj uz 10 min. uzrūgt. Bļodā ber miltus un auzu pārslas, vidū veido iedobi un tajā lej rauga maisījumu. Tad pievieno taukvielas, sāls, atlikušo pienu un visu samīca mīklā.…

Mīklai: 270 g miltu 100 g auzu pārslu 15 g rauga 40 g eļļas ½ tējk. cukura 1/8 l…

Pica ar mozarelle sieruiii

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

1.Uzsilda ūdeni. Bļodā, nelielā ūdens daudzumā izšķīdina sasmalcinātu raugu.Pievieno atlikušo ūdeni, eļļu, sāli un miltus. Samīca mīklu. raudzē apmēram 40 minūtes. 2.Nomizo un sasmalcina sīpolu, un pannā sakarsētā eļļā nedaudz…

4 personām 200g ūdens 25g rauga 2 ēd.k. eļļas ½ tējk. sāls apm. 300g kviešu miltu…

Plāceņiiiiiiii

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

1.Izšķīdina raugu remdenā ūdenī.Pieber pusi miltu un samaisa pašķidru iejavu.Atstāj iejavu uz brīdi zem dvieļa siltā vietā. 2.Pievieno mīklai pārējās izejvielas un samīca stingru mīklu.Uzraudzē mīklu divkāršā apjomā zem dvieļa.…

200g ūdens, ½ gabaliņa rauga, 500g kviešu miltu, 1 tējkarote sāls,2 ēdamkarotes olīveļļas

Sausiņu pankūkas

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Baltmaizes sausiņus salauž gabaliņos un pārlej ar karstu pienu. Pievieno sāli, cukuru, olas, raugu un raudzē 2-3 stundas. Rozīnes iemaisa mīklā pirms cepšanas.

200 g baltmaizes sausiņu 300 g piena 40 g cukura 30 g margarīns 20 g rozīnes 1 ola raugs.

Olibolen-ellas bumbinas

15 min.
Pievienoja: Anne Bush

Olibolen. Holandiešu nacionālais ēdiens vecgada vakarā. Latviski varētu teikt-eļļas bumbiņas. Sastāvdaļas:250 g milti. 5 g sāls 12 g raugs 250 ml piens 50 g žāvētas korintes(jāņogas, upenes) 50 g rozines 25 g…

Olibolen., Holandiešu nacionālais ēdiens vecgada vakarā., Latviski varētu teikt-eļļas…