Salāti un uzkodas - suši

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Suši ar lasi

60 min.
Pievienoja: katrīna

Izvāra rīsus, pieliek etiķi, uz bambusa paklājiņa noliek suši lapu, uzliek rīsus. Uz rīsiem uzliek gurķi, avokādo, zivi, satin un pēctam sagriež. Ēd ar sojas mērci un vasbi. Labu apetīti!

Rīsi, Etiķis, Avokādo, Gurķis, Zivs, Suši lapas, Sojas mērce

Suši ar tunci un gurķi

30 min.
Pievienoja: Oksana Rutkevicha

1) Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri aukstu ūdeni un patur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liek katlā. 2) Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu,…

500 g suši rīsu, 1 l ūdens, 3 ēd. k. rīsu etiķa, 2 tēj. k. cukura, 1/2 tēj. k. sāls,…
Mājas sushi
Mājas sushi
Mājas sushi
Mājas sushi
Mājas sushi
Mājas sushi
Mājas sushi
Mājas sushi

Mājas sushi

60 min.

Noskalo rīsus, uzvāra, atdzesē, rīsus izklāj uz nori lapām, pie vienas malas liek gurķus, lasi, vai jebko citu, ko velaties ievietot sushikos. sarullē, sagriež, ēd. dikti garšīgi. pie sastāvdaļām vēl būtu jāpievieno vīns... ļoti…

Sushi rīsi 500gr, nori lapa 10gb, svaigs lasis ~200gr, svaigs gurķis, kūpināts kalmārs,…
Anna
Vai rīsu etiķis ir nepieciešams? Bez viņa nesanāks?
Laura
Risu etika vieta var lietot citrona sulu nedaudz un ellu vai vinegaru. :)
Suši ar krabju nūjiņām

Suši ar krabju nūjiņām

90 min.

Npvāram rīsus, pievienojam rīsu etiķi. Sasmalcinam dārzeņus, sagatavojam krabju nūjiņas. Ņemam bambusa paklājiņu, liekam suši nori lapu ar spīdīgo malu uz apakšu, leikam virsū atdzesētus rīsus, pieplacinam, tad seko krabju…

Rīsi, Rīsu etiķis, Atdzesētas krabju nūjiņas, Svaigs gurķis, Zaļumi, paprika, Svaigais…
manawa
Iesaku pamēģināt ar siļķi eļļā (es parasti izmantoju Vici ar dūmu garšu) - fantastiski garšīgi!
Rihards
Nekropljojiet garshigas lietas - ja nemak taisit sushi tad nav jataisa, lapa ir jaagriezh uz pusem.

Suši ar lasi, filadelfia sieru un avocado

45 min.
Pievienoja: Jelena Septelica

1.Izmazgāt rīsus, līdz baltais ūdens, kas tek tiem cauri vairs nav balts, bet gandrīz caurspīdīgs. 2.Lai rīsi nepieliptu katliņam un labāk kotrolētu to varīšanu - katliņa pamatā uzlej nedaudz eļlas, lai tā pārklātu pamatu 3.…

Suši: 1,5 glāzes parasto rīsu (pēc pieredzes labāk īsgraudu, jo līp kopā labāk) 200-300g…

Suši ar omleti, tomātiem un krabju nūjiņām

45 min.
Pievienoja: Jelena Septelica

1.Izmazgāt rīsus, līdz baltais ūdens, kas tek tiem cauri vairs nav balts, bet gandrīz caurspīdīgs. 2.Lai rīsi nepieliptu katliņam un labāk kontrolētu to vārīšanu - katliņa pamatā uzlej nedaudz eļļas, lai tā pārklātu pamatu 3.…

Suši: 1,5 glāzes parasto rīsu (pēc pieredzes labāk īsgraudu, jo līp kopā labāk) 2-3 olas…

Sushi rolls

60 min.
Pievienoja: Gunita Čamane

• Sagriež sushi pildījuma sastāvdaļas tievās strēmelēs. • Rīsus liek katliņā, pārlej ar aukstu ūdeni un ar rokām maigi mazgā rīsu graudiņus, nolej ūdeni un lej atkal tīru iekšā. Tā vairākas reizes, kamēr ūdens vairs neiekrāsojas…

Rīsiem vajadzēs: 3 krūzītes sushi rīsi, 3 ¼ krūzītes auksts ūdens 1/3 krūz. rīsu…

Sušī mušī

20 min.
Pievienoja: Irēna Matuze-Karabeško

Izvāra sušī rīsus (kā rakstīts uz iepakojuma), karstiem pievieno suši etiķi pēc garšas. Veido rīsu bubiņas (ar slapjām rokām vai karotēm) ping ponga bumbiņas lielumā. Sakārto uz šķīvja vai paplātes, drusku saplacina. Uz rīsa…

Sūši rīsi (no 100 gr un vairāk) Sušī etiķis Konservēti ananāsi gabaliņos Uz pusēm…

Garšīgie suši

40 min.
Pievienoja: Eva

Īzvāra rīsus. Var ņemt jebkurus, tikai jāpavāra ilgāk kā parasti, lai viņi kļūst lipīgi. Sagriež krabju nūjiņas gareniski trijās daļās. Lasi griež aptuveni tikpat lielos gareniskos gabaliņos kā krabju nūjiņas. Kas rīsi ir…

rīsi (atkarībā cik daudz suši vēlies pagatavot, no vienas paciņas sanāk aptuveni 30…

Baltijas suši

0 min.
Pievienoja: Laine Kalvāne

Šai receptei ir piemērotas vienīgi atdzesētas makreles, kuras diemžēl pie mums var iegādāties samērā reti. Zivi iztīra, sagriež filejās un izņem visas asakas. Gaļu sagriež tievās strēmelēs un nedaudz pārkaisa ar smalko sāli,…

Makrele Sāls Cukurs Melnie pipari Ķiploks Olīveļļa 1 ēdamkarote Marinēti…
Pašrocīgi gatavots suši

Pašrocīgi gatavots suši

180 min.
Pievienoja: Zane Belova

1.solis Jāizvēlas speciālie īsgraudainie suši rīsi un pirms vārīšanas tie vairākas reizes jānoskalo, (lai atbrīvotos no talka pulvera), un jānotecina 30-40 minūtes caurdurī. Rīsus un ūdeni ielej katlā un atstāj (30 minūtes )…

0.5 kg suši rīsu apm. 0.75 l ūdens suši lapas suši ingvers vasabi pasta rīsu etiķis…
Suši (vienkārši un tik pat labi)

Suši (vienkārši un tik pat labi)

30 min.
Pievienoja: Laura

1. rīsus vispirms zem krāna noskalo, kamēr ūdens vairs nav duļķains. 2. liek katliņā, aplej ar nepieciešamo ūdens daudzumu un liek vārīties, vāks virsū, lēna uguns. 3. apm. pēc 15 min ūdens būs novārījies, tad katliņu apsedz ar…

rīsu daudzums atkarīgs, cik daudz grib suši ( no 100g rīsu sanāks 2 rullīši). Var pirkt…

Temaki - ar roku tīts suši (viesi paši taisa suši)

30 min.
Pievienoja: Aldis K.

手巻き temaki (ar roku tīts suši) ir jauks veids, kā kopā ar viesiem ēst suši. sagatavo susi rīsus. sgatavo suši pildījumu: - vistas fileju sagriež strēmelēs un izcep ar terjaki mērci - laša fileju var apcept gabalā, lai vidus…

sagatavoti susi rīsi, nori (aļģes) lapas, vistas fileja, laša fileja, avokado, citronu…

Suši ķīniešu gaumē

0 min.
Pievienoja: Jānis Bērziņš

Sagriez mazi apmēram 1cm biezās sķēlēs.Tad uzlikt nedaudz rīsu uz vienas maizes šķēles!Pēc tam uzliek maizes izmēra laša gabalu.Pa virsu uzliek vēlvienu maizes sķēli un gatavs!Liek uz sķīvjā un dekorē ar gurķa šķēlītēm!

1. 150 grami vārītu rīsu 2. 1 jēls lasis 3. Maizes klaips 4. Viens svaigs gurķis
Suši ar lasi un gurķi
Suši ar lasi un gurķi
Suši ar lasi un gurķi
Suši ar lasi un gurķi

Suši ar lasi un gurķi

60 min.

Suši rīsus ber katlā noslogo un vāra līdz ūdens ir tajos iesūcies. Pievieno rīsu etiķi un kārtīgi samaisa.Turēt rīsus siltumā neļaujot tiem atdzist! Lasi, gurķi vai citas pildījumam paredzētās sastāvdaļas sagriež garenās…

250 g suši rīsi 3 ēdamk. rīsu etiķis ūdenszāļu lapas (paredzētas suši ietīšanai) wasabi…
guna
rīsi gan pagatavoti nepareizi, jo pirms vārīšanas rīsi ir jānoskalo vismaz 3 reizes no talka pulvera un etiķi, sāli un cukuru pievieno kad rīsi jau ir gatavi un nedaudz padzisuši
sanita
var jau mājās taisīt bet vienalga nesanāk tāpat, parastie ar lasi un krabju nūjiņām ir uztaisāmi bet tie kas ir maki nav uztaisāmi mājās, diemžēl!!