Salāti un uzkodas - salāti

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Čigāniešu salāti

30 min.
Pievienoja: Iluta

saceptas sēnes sajauc ar apceptiem rīvētiem burkāniem un sīpoliem. Garšvielas un tomātu pastu pievieno pēc garšas. Var ēst gan siltu, gan aukstu.

Čigānietes, sīpoli, burkāni, tomātu pasta, sāls, pipari.

Zaļo tomātu, kabaču un patisonu salāti ziemai

30 min.
Pievienoja: nellija

1) Sīpolus eļļā nedaudz apcep (katliņā); 2) Pievieno ūdeni, sāli, cukuru, kā arī tomātus, patisonus, kabačus sagrieztus nelielos gabaliņos; 3) Sautē līdz mīksti; 4) Tad pievieno tomātu pastu, baziliku, paprikas pulveri; 5)…

1 kg zaļie tomāti, 1 kg patisoni, 1 kg kabači, 1/2 kg sīpoli, 300 g tomātu pasta, 150 g…

Raibie pupiņu salāti

30 min.
Pievienoja: Evelīna Antonova

1) Desu sagriež salmiņos, sieru sarīvē uz smalkās rīves, tomātus sagriež kubiņos, smalķi sakapā pētersīli; 2) Visas sastāvdaļas samaisa kopā, pievieno majonēzi, samaisa. *Var pievienot arī grauzdiņus. Labu apetīti!

1 bundža pupiņas, 2 tomāti, 50 g žāvēta desa, 50 g siers, 50 g pētersīļi, Majonēze
Piparotie zivs salāti

Piparotie zivs salāti

30 min.
Pievienoja: Dace

1) Vidēji smalki sagriež sīpolus un viegli apcep eļļā; 2) Tikmēr ņem kūpinātās zivis (siļķe, menca, sviesta zivs), iztīra, proti, vajag tīru gaļiņu bez ādas un asakām; 3) Zivtiņu arī liek cepties kopā ar sīpoliem. Cep uz…

0,5 kg kūpināta zivis, 300 g sīpoli, 150 g tomātu pasta, 2 ēd. k. olīveļļa, Melni maltie…
Tomātu un mozarellas salāti ar olīvām

Tomātu un mozarellas salāti ar olīvām

10 min.
Pievienoja: Lindas Virtuve

1) Mozarellas bumbiņas un tomātus sagriež vienāda biezuma šķēlītēs. Skaisti izkārto uz paliela šķīvja (var uzreiz likt arī atsevišķos šķīvjos); 2) Pārslaka ar eļļu un balzāmetiķi. Virsū kārto olīvas un bazilika lapiņas, pārber…

4 gab. lieli tomāti, 3 gab. mozarella bumbiņas, Sauja melnās olīvas bez kauliņiem, Sauja…

Pildīts avokado ar garneļu salātiem

25 min.
Pievienoja: evija strautina

1) Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kaulu, izgrebj mīkstumu; 2) Mīkstumu, gurķi un vārītu olu sagriež lielos kubiņos; 3) Pagatavo mērci - majonēzi sajauc ar citrona sulu, sāli, dillēm, pipariem; 4) Mērci sajauc kopā ar visām…

200 g/ 2 gab. avokado, 80 g tīrītas garneles, 70 g svaigi gurķi, 2 gab. vārītas olas, 50…

Ikdienas salāti

20 min.
Pievienoja: vita vanaga

1) Sagriež salātlapas, dilles, sīpolu lociņus, tomātu, gurķi un sieru. To visu ieliek bļodā; 2) Olīveļļu sajauc ar garšvielām un pārlej pāri salātiem. *Paredzēts 4 personām. Labu apetīti!

Salātlapas, Dilles, Sīpolu lociņi, Tomāts, Garais gurķis, Siers, Mērcei:, 4 ēd. k.…

Dārzeņu rosols

20 min.
Pievienoja: Aivars

1) Visas sastāvdaļas smalki sasmalcina; 2) Kārtīgi samaisa ar krējumu un majonēzi. Lai labi garšo!

200-300 g svaigs kāposts, 3 gab. burkāni, 2 gab. tomāti, Gurķis, 2 ēd. k. majonēze, 1-2…
Svaigie mozzarellas salāti

Svaigie mozzarellas salāti

10 min.
Pievienoja: Beatrise Žīgure

1) Salātus, rukolu un dārzeņus nomazgā, salātus kopā ar rukolu sagriež vai ar rokām saplēš daļās, liek uz šķīvja; 2) Burkānu un gurķi nomizo, ar mizojamo nazīti izveido burkāņu un gurķu "spaghetti", liek virsū…

Salātlapas, Rukola, Gurķis, Burkāns, Tomāts, Paprika, Mozzarella siers, Garšvielas…

Vīngliemeži ar ķiplokiem

30 min.
Pievienoja: bruno kļaviņš

Viena porcija 25 gliemji. 1) Gliemjus ieber vārošā ūdenī, pavāra1-2 min., izņem ar dakšiņu, izvelk, nogriež pēdiņu, gļotu gredzenu, ar sāli noberzē gļotas, skalo; 2) Traukā ieliek pēdiņas, uzlej etiķa esenci, apmēram pēc 40…

1 kg sāls, 1 pudele 70% Valdo etiķis, Sinepes, Mārrutki Spilvas mājas gaumē, Melnie…

Veselīgie vistas filejas plācenīši

20 min.
Pievienoja: Līva Morica

1) Visas sastāvdaļas saliek blenderī un sablenderē, nekādas garšvielas neliek; 2) Uzkarsē pannu uz mazas uguns, eļļu nelieto, cep kā plācenīšus; 3) Mērci pagatavo, sajaucot visas nepieciešamās sastāvdaļas un…

Plācenīšiem:, 180 g biezpiens, 180 g vārīta vistas fileja, 180 g skābi kāposti, 2…

Tunča salāti ar kukurūzu

5 min.
Pievienoja: Zane Ivanova

1) Tuncim nolejam eļļu, ar dakšiņu samīcam. 2) Pievienojam kukurūzu, kurai arī tiek noliets šķidrums. 3) Pievienojam šķipsniņu sāls un krējumu vai majonēzi. Ar abiem garšīgi. Daudz nevajag likt majonēzi vai krējumu, jāsanāk…

1 bundžiņa tuncis eļļā (184 g), 1 bundžiņa saldā kukurūza Bonduelle (340 g), Krējums,…

Karaliskie rudens salāti ziemā

30 min.
Pievienoja: Līga Elmere

1) Sastāvdaļas sagriež rupjos gabalos, pirms pasniegšanas pievieno sāli, cukuru, eļļu un etiķi un visu vēlreiz nogaršo. Labu apetīti!

Svaigi tomāti un sīpoli, Marinēti gurķi, Marinētas gailenes

Pikantie siržu salāti

180 min.
Pievienoja: Līga Elmere

1) Cūku sirdis (izvāra gatavas) 2) Sīplous sagriež smalki 3) Marinētos gruķus griež salmiņos, tomātus-kubiņos. 4) Visas sastavdaļas liek vienā bļodā, pievieno kečupu, majonēzi, izmasa un nogaršo. Es pievienoju savu receptes…

Cūku sirdis (izvāra gatavas), Sīpoli, Marinēti gurķi, Tomāti, Kečups, Majonēze
Siļķe kažokā

Siļķe kažokā

20 min.
Pievienoja: Līga Elmere

1) Siļķi,sīpolus sagriežu kubiņos (katru liek atsevišķā traukā), 2) Burkānu,bietes un kartupeļus sarīvē atsevišķi 3) Olu baltumu un dzeltenumu rīvē atsevišķi (dekorēšanai). Kārtās liek: 1. siļķe; 2. sīpoli; 3.…

Marinēta siļķe, Sīpoli, Vārīti kartupeļi, Bietes, Burkāni, Vārītas olas, Majonēze