Rīsu krēms ar ķīseli

 
Autors: Ieva Korženevska, 25.02.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • KRĒMAM:
  • 500g saldā krējuma
  • apmēram 200g cukura
  • 100g -1paciņa vārītu rīsu (irdeni)
  • 2 apelsīni
  • 2-3 banāni
  • 2 kivi
  • 30g želatīns
  • ĶISELIM:
  • 500g ogas vai augļi, var arī ievārījumu
  • 4 ēd. karotes kartupeļu ciete
  • citrons
  • 1l ūdens
  • 100g cukurs, vai vairāk, pēc garšas
  • citrons

Pagatavošana:

Krēmam:

bļodā saputot saldo krējumu ar cukuru!

sagriezt augļus mazos gabaliņos!

iemaisīt augļus un rīsus putukrējumā!

uzbriedināt želatīnu!

iemaisīt želatīnu, ielikt ledusskapī!

Ķīselim:

Ievārījumu vai augļus izšķīdina karstā ūdenī, uzvāra, izkāš caur sietu!

pievieno cukuru, aukstā ūdenī izšķīdinātu cieti!

vāra un maisa, līdz uzvirst!

Parati krēmu taisu no rīta, tad vakarā ir sastindzis un ķīselis atdzisis.

saliek krēmu trauciņos, pārlej ar ķīseli

ļooti garšīgi!!!

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

iveta
iveta
16.06.2013
Laba recepte, tikai nav norādīts, cik ilgi ko jādara , piemēram, cik jāputo ,cik ilgi jātur ledusskapī?
Anna
Anna
18.02.2012
Ā, paldies, izlasīju komentāros. Tagad skaidrs. :)
Anna
Anna
18.02.2012
Nesapratu - ķīseļa sastāvdaļās pat 2 reizes norādīts "citrons". Bet receptē?? Kur tad to galu galā liek??
Ludmila K.
Ludmila K.
12.09.2010
Viss ir labi,tikai kur tad liek to citronu?
kristine
kristine
15.10.2010  / 
es savukārt citrona vietā izmantoju dzērvenes!!!
Madara
Madara
09.08.2011  / 
Man ar to želatīnu nekas nesanāca.., sanāca ka rīsu krēms nav ēdams, jo pa šķidru uzreiz palika, kā pieliku augļus. ):
Ieva Korženevska
Ieva Korženevska
14.09.2010
Nebiju pamanījusi, ka 2x pierakstīju citronu. es izspiedu citrona sulu un pievienoju ķīselim, lai skābāks, bet bez tā var iztikt.
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Saldais rīsu krēms

90 min.
Pievienoja: Laura

Rīsus noskalo un liek pienā vārīties, pieliekot uzreiz arī 2 ēd.k. cukura, vaniļu un sāli. Nedaudz pavāra, ņem nost no uguns, satin avīzē, deķī un atstāj, lai briest (ja nu galīgi nav, ko darīt, var stāvēt klāt un maisot vārīt,…

200 g beramie rīsi, 1 l piens, 6 ēd.k. cukurs, paciņa vaniļas cukurs, 500 g saldais…

Rīsu krēms

25 min.
Pievienoja: Andra Lunda

Saputo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru stingri. Iemaisa iekšā rīsus. Pasniedz ar dzērveņu vai aveņu mērci un pārkaisa sadrupinātas mandeles.

3 dl saldā krējuma, 1 ēdamk. cukura, 1 tējk. vaniļas cukura, vārīti risi – apmēram 450 g

Rīsu krēms 2

0 min.
Pievienoja: Andra Lunda

Izvāra rīsus. Stingri saputo saldo krējumu ar cukuru. Pievieno rīsus un kārtīgi izmaisa. Pasniedz ar sarkano mērci. Mērcei: 3 dl sarkana sīrupa, atšķaidīta ar ūdeni, 2 tējk. kartupeļu miltu, nedaudz cukura. Sajauc visas…

2 dl rīsu putras, 5 dl piena, 3 dl saldā krējuma, 2 ēdamk. cukura1 tējk. vaniļas cukura

Rīsu krēms ar cukātiem

30 min.
Pievienoja: Gundega Brīnuma

Želatīnu uzbriedina augstā ūdenī. Krējumu ar cukuru saputo, pievieno vārītus rīsus un cukātus. Maisījumam pievieno pienu un uzbriedināto želantīnu. Visu labi samaisa un veidnēs sarecina. Pasniedz ar ķīseli.

200 g saldā krējuma, 60 g cukura, 10g želatīna, 50 g piena, 50g rīsu, 20 g cukātu,…

Rīsu krēms ar rozīnēm

30 min.
Pievienoja: Kristīne Lielause

Novāra rīsus, vēl karstos iemaisa cukuru un rozīnes. Atdzesē. Atdzisušos rīsos iemaisa saputotu putukrējumu, kam pievienots cukurs un vanilīns. Visam saldumu variē pēc garšas un patikas. Pasniedz ar skābenu, piemēram, dzērveņu,…

2 paciņas rīsu rozīnes bez kauliņiem (daudzums pēc patikas) cukurs (pēc…
Ēdiena veids: deserti, krēmi.
Galvenās sastāvdaļas: apelsīni, citroni, kartupeļu ciete, kivi, rīsi.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
20852 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 7847