Rauga mīklas

 
Autors: m, 02.02.2010
Iesaki:  
Rauga mīklas
Vairāk

Sastāvdaļas

  • 50 g raugs
  • 150 g margarīns vai sviests
  • ½ l piens
  • ½ TK sāls
  • 100 ml cukurs
  • 1,4 - 1,5 l milti
  • 1 ola

Pagatavošana: 30 min.

Sadrupina raugu tajā bļodā, kur taisīs mīklu.

Rauga mīklas 1

Katliņā izkausē margarīnu, pielej pienu un uzsilda līdz 37 grādiem (apmēram).

Rauga mīklas 2

Pienu ar margarīnu nedaudz uzlej raugam un izmaisa, kad raugs izkusis pielej atlikušo pienu ar margarīnu.

Rauga mīklas 3

Pieliek olu, sāli, cukuru un izmaisa.

Rauga mīklas 4

Piesijā miltus. Miltu daudzums aptuvens, kādi kurā pakā milti.

Rauga mīklas 5

Mīklu izmīca, kamēr mīkla atlec no rokām.

Rauga mīklas 6

Mīklu uzraudzē apmēram 30 minūtes.

Uzrūgušo mīklu atsit atpakaļ un uzraudzē vēlreiz.

Rauga mīklas 7

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Janis
Janis
10.06.2010
vajadzetu cept 210-220 gradiem ja nemaldos. par ilgumu jaskatas pasam atkarigs cik liela platsmaize un bieza. ja bieza jacep ilgak.
velga
velga
13.11.2011  / 
jauki un atri
Edgars
Edgars
28.02.2012  / 
kapeec man ta mikla nerugst???
marite
marite
06.01.2012
es sviesta vai margarīna daudzumu dalu uz pusēm ar eļļu ,kāddu nu kurš var atļauties.Mīkla vieglāk mīcama un ātrāk atlec no rokām,arī tik ātriizstrādājums nesakalst
Zaiga
Zaiga
24.10.2012  / 
Visērtāk un visizdevāk tak ir nopirkt: http://www.feliksa-konditoreja.com/mikla… Katram vajag darīt to, kas vislabāk padodas.
maija
maija
22.12.2011  / 
ja manuprat tiesam vienalga
Laila
Laila
10.03.2012  / 
Paldies par to ,ka atvieglojat musu dzivi - rodot atru un ertu pieeju sadam lietam( t.i. receptem).Nebus vairs vajadziba mekleties pa vecajam gramatam ,kuras viss tiek aprakstits parak gari .
mudra
mudra
30.08.2011  / 
Mīļs Paldies par recepti! Nav ko ņemt galvā, ko kautkāds Īpatnis saka. Lai Tev viss OK! Un gaidam ari turpmāk Tavas ievietotās receptes. Lai Tev veicas!Un ,protams,mums arī!
Dace
Dace
07.06.2012  / 
Nu jau kaa 2 gadus margariina vietaa lieku tikai un vieniigi ellu. Dziivojot spaanijaa paklausiijos no lieliem maizes cepeejiem rumaaniem, ka tas ir labaak un piiraadzini, maiziites ir miikstas kaa puupeezi. Izmeeginaaju un patiesaam, taa arii bija. Tikai nevar likt oliivellu, jo taa padara cietaakas maiziites, labaak parastaa saulespuku ella. Cik daudz nemaaku pateikt, taa kaa visu taisu uz aci.
Zita V
Zita V
05.09.2010  / 
Es piemēroti vairāk skatos Receptes.lv nevis cāli.lv paldies šim konkrētam cilvēciņam ,kas skatās abus portālus un ievietoja šo recepti šajā portālā,ka laikus pamanīja ,ka šeit tādas skaistas receptes nav un parādīja piemēru kādai jābūt paraug receptei,ja nebūtu šī cilvēciņa es nezinātu ,ka tik garda mīkla pastaav:) Droši vien gribēja ,lai uzzin par šo recepša autori arii Recepšu portāls! Visu cieņu:)
Un neķerat kreņķi nekas slikts tas nav -nu es taa vismaz saskatu...
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Rauga mīklas trubiņas ar pildījumu

120 min.
Pievienoja: Nata

Ir daudz dažādas interesantas, gardas receptes, kur nepieciešamas metāla trubiņas, lai gatavotu. Man tādas nav, bet atradu alternatīvu, kas atrodams katrās mājās, ja vien cep un gatavo. Rullis uz kā ir uztīts cepamais papīrs,…

Rauga mīklai:, 25 g svaigais raugs vai 6 g šķīstošais raugs, 100 ml piens, 2 ēd.k…

Neraudzētas rauga mīklas pīrāgi ar ievārījuma pildījumu

0 min.
Pievienoja: Liene Mežatuča

Raugu nedaudz ieraudzē, pieliekot pāris karotes cukura. Tad gatavo mīklu: 3 olas izkuļ ar sāli, izkausē margarīnu, pieliek uzsildītu pienu, tad raugu un miltus. Samīca mīklu tik stingru, lai var izrullēt (bet ne pārāk cietu, jo…

3 olas 400 g margarīna 1 glāze piena 1 paciņa rauga Cukurs Sāls Mililti pēc…

Kārtainās rauga mīklas pildītās trubiņas

180 min.
Pievienoja: Nata

1) Olu samaisam ar sāli, cukuru, pievienojam siltu pienu, mīkstu sviestu (30 g) un izmaisam līdz viendabīga masa. Miltus iesākumā 1,5 glāzes sajaucam ar raugu un piparkūku garšvielām. Beram klāt šķidrajai masai. Pievienojam…

Mīklai:, 100 ml piens + 30 ml smērēšanai, 7 g sausais raugs (man ir šķīstošais,…

Rauga mīklas kēkss

0 min.
Pievienoja: Diāna

Miltus izsijā bļodā, veido padziļinājumu un no rauga, nedaudz cukura un silta piena iejauc ieraugu. Pēc 15 minūtēm pievieno atlikušo cukuru, pienu, kā arī vanilīnu, sāli, olu, olas dzeltenumu un sviestu. Uzraudzē. Kad mīkla…

600 g miltu 50 g rauga 150 g cukura ¼ l silta piena vanilīns šķipsniņa sāls 1 ola 1 olas…

Rauga mīklas pīradziņi

40 min.
Pievienoja: Nadežda Vorobjova

Miltus ar sāli iesijā bļodā. Vidu izveido bedrīti, tajā iedrupina raugu, pielej siltu ūdeni, eļļu un mīca, līdz mīkla atlec no bļodas malām. Apsedz un liek siltā vietā rūgt. Cep cepeškrāsnī 15 min. 200C.

500 ml ūdens 50 g rauga sāls 70 ml eļļas 800 g kviešu miltu
Ēdiena veids: rauga mīkla.
Galvenās sastāvdaļas: raugs.
Laiks
30 min.
Sarežģītība
Viegla
Apskatīta
37301 reizi