Rauga mīka pīrāgiem (ātri gatava un ātri uzrūgst)

 
Autors: Norīte, 14.10.2007
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 0,5 l piens
  • 1 kg kviešu milti
  • 50g rauga (tikai ne sausā)
  • 100g (puspaciņa) sviesta
  • 100g eļļa (rapšu, oīvu vai augu)
  • 3 ēd. k.bez kaudzes cukura
  • 1 tējk. bez kaudzes sās

Pagatavošana: 40 min.

Uzsilda pienu (stipri siltu, ne karstu), taja izšķīdina raugu, sāli un cukuru;

Pieber visus mitus, ātri samīca;

Pieej izkausetu sviestu un apm 2 ēd.k. eļļu, ātri izmīca viendabīgu massu.

Pagatavošana man aizņem apm. 10 min.

Tad, atstaj mīku bodā un tā pēc pusstundas jau ir uzrūgusi, var apsegt ar dvieli, bet siltumā gan es nekur speciāli neieku.

Tad nedaudz nospiežu, iesmērēju galdu un rulli ar eļļu;

No maliņas rullējuu, lieku pildījumu un ar glāzi izspiežu pīrādziņu; un tā pa vienam.

Tad var apsmērēt ar sakultu olu un cep 180-200 gradu karstā cepeškrāsnī, kamēr brūni.

Gatavus un karstus sasedz ar dvieli kamēr atdziest, savādāk būs cieti.

Man sanāk baigi ātri un baigi labi. Iekšā lieku gan žāvēto gaļu sagrieztu ar sīpoliem, dillēm un ķimenēm, vai gabaliņu siera, utt.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Voldis
Voldis
02.01.2010
Viss jau ir kā nākas, bet rauga gan tik daudz nevajag, pietiek ar 25 gramiem.
ilze
ilze
21.12.2009
Mjaaa. Uz to daudzumu pietiek ar 25 g rauga. Jo,ja mikla parrugs,tad vares mest aaraa.... Nekad neliek kopa taukus un sali un raugu. Raugs, silts piens un cukurinsh... U.t.t. ;)
valdis b
valdis b
03.04.2010
pilnigi garam visu izdariju mikla neuzruga sanaca nekadi piragi
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Neraudzētas rauga mīklas pīrāgi ar ievārījuma pildījumu

0 min.
Pievienoja: Liene Mežatuča

Raugu nedaudz ieraudzē, pieliekot pāris karotes cukura. Tad gatavo mīklu: 3 olas izkuļ ar sāli, izkausē margarīnu, pieliek uzsildītu pienu, tad raugu un miltus. Samīca mīklu tik stingru, lai var izrullēt (bet ne pārāk cietu, jo…

3 olas 400 g margarīna 1 glāze piena 1 paciņa rauga Cukurs Sāls Mililti pēc…

Atra rauga mikla(rugst ledusskapii)

30 min.
Pievienoja: Daiga Jusskovska

Raugu sajauc ar cukuru.Citaa bllodaa sviestu izkausee pienaa, pieliek saali(cik saallu miiklu veelas). Kad piens ar sviestu gandriiz atdzis bet ir veel silts pievieno raugu ar cukuru un miltus .Visu labi samiica un liek…

200gr. sviesta vai margariina, 1 gl. piena, 1/2 pacina rauga, 2 ed.k. cukura, saals, 400…
Rauga mīklas

Rauga mīklas

30 min.
Pievienoja: m

Sadrupina raugu tajā bļodā, kur taisīs mīklu. Katliņā izkausē margarīnu, pielej pienu un uzsilda līdz 37 grādiem (apmēram). Pienu ar margarīnu nedaudz uzlej raugam un izmaisa, kad raugs izkusis pielej atlikušo pienu ar…

50 g raugs, 150 g margarīns vai sviests, ½ l piens, ½ TK sāls, 100 ml cukurs, 1,4 - 1,5…

Rauga mīkla 2

40 min.
Pievienoja: Inita Filipsone

Samaisa raugu ar cukuru, pievieno sviestu, sāli,liek klāt miltus un maisa.Pēc tam pievieno ūdeni un eļļu.Liek uzrūgt un pēc 30 min. var cept pīrādziņus. Mīklu droši var sagatavot ar virtuves kombainu.

raugs - 30 g cukurs- 80 g sāls- 11 g ūdens 150 ml sviests 120 g eļļa 10 g milti-580 g

Kāpostu pīrāgs rauga mīklā

0 min.
Pievienoja: Vēsma pauniņa

kāpostus samaļ gaļasmašīnā,sviestu izkausē pievieno raugu sāli ,samīca ,ļauj nedaudz uzrūgt. ietaukotā ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek mīklu un cep uzkarsētā cepeškrāsnī ,kamēr virsiņa paliek brūna

0,5kg kāpostu milti puspaciņa sausā rauga 100.gr sviesta sāls
Ēdiena veids: konditorejas izstrādājumi, pīrādziņi.
Galvenās sastāvdaļas: raugs.
Laiks
40 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
10637 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 13475