Rabarberu ķīselis

 
Autors: Gita Mūrniece-Tauriņa, 08.05.2006
Iesaki:  
Rabarberu ķīselis

Sastāvdaļas

  • 0,5 kg nomizotus rabarberus
  • 1 l ūdens
  • ½ gl. cukura
  • 75g kartupeļu cietes

Pagatavošana: 20 min.

Nomizotus rabarberus sagriež plānās ripiņās, saliek bļodā un pārkaisa ar cukuru.

Rabarberu miziņas savāra ar paredzēto ūdens daudzumu, izkāš, salej atpakaļ katlā, uzvāra un pievieno atšķaidītu kartupeļu cieti, vēlreiz uzvāra un pārlej iecukurotiem rabarberiem, visu samaisa, pārkaisa ar cukuru , atdzesē.

Pasniedz ar pienu.

P.S. Ja rabarberu kāti ir sārti, miziņu novārījumu var iegūt ļoti skaistā sarkanā krāsā, novārījumam pievienojot citronskābi.

Rabarberu ķīselis
Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Kolis
Kolis
18.12.2011  / 
Mjaa, padaargs kjiiselis vareetu buut ar 75kg kartupelju cietes... :D
Elina Valdmane
Elina Valdmane
19.05.2010  / 
Loti labi izskaidrots, un labi sanak, bet ja es nemtu ka tur rakstits 75 kg kartupelu cietes, tad mans kiselis sanaktu loti, loti ciets:D
Bet ceru ka tikai drukas kluda:)
Drukas kļūda
Drukas kļūda
01.06.2010  / 
Tā nav drukas kļūda :)
kautkas
kautkas
17.07.2011
75 kg kartupelju cietes :D:D:D
kas as par kjiiseli? :D:D:D:D
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Rabarberu ķīselis ar zemenēm

20 min.
Pievienoja: Ieva Paukš!

Noskalo un sagriež rabarberus. Notīra zemenes. Ūdeni ar cukuru uzvāra. Maisa, līdz cukurs izkusis. Cukurūdenī lēni vāra rabarberus, līdz tie ir mīksti, t.i. ≈ 5 minūtes. Ķīseli iebiezina ar aukstā ūdenī izšķīdinātiem kartupeļu…

400g rabarberu, 350g zemeņu, 600g ūdens, 185g cukura, 1½ – 2 ēd.k. kartupeļu cietes,…

* rabarberu kīselis

15 min.
Pievienoja: Kristīne Meijere

Piemērs: Nomizojam rabarbari, sagriežam mazos kubiciņos, nomizojam ābolu, sagriežam mazos kubiciņos, ielejam katliņā ūdeni metam sastāvu varīties, pavāram min 3-4, paralēli krūzitē ar aukstu ūdeni iemaisam vienu edam karoti ar…

1. Divi rabarbari 2. Kartupeļu ciete 3. Aboli 2 palieli 4. Kanēlis 5. Cukurs 6. Svaiga…

Rabarberu valriekstu kūka

100 min.
Pievienoja: Anda Krēgere

Pamatne: Sviestu izkausē, olu sakuļ ar cukuru un sāli. sajauc kopā ar miltiem un skābo krējumu.Mīca, kamēr mīkla pilnīgi viendabīga, 1 h tur ledusskapī. Pēc tam cep cepeškrāsnī 10-15 min 180 grādu temperatūra traukā, kura…

Pamatnei:, Ola: 1 gab, Sviests: 50 g, Milti: 150g, Brūnais cukurs: 50g, Skabais krējums:…

Svaigi rabarberi ziemai

10 min.
Pievienoja: Marta

1) Nomizo rabarberus (velams svaigus, )nepāraugušus). Sagriež un kārto burkās. 2) Pārleg ar aukstu ūdeni, lai pārsedz rabarberus. Skrūve burkas ciet un tura vēsā vietā. Ja ūdens paliek kādai burkai duļķains to var liet uzreiz…

Rabarberi, Auksts ūdens, Burkas, Vāciņi

Rabarbelīgais ķīselis

180 min.
Pievienoja: Lana Apse

1.SAGATAVO RABARBERUS Rabarberus nomizo, sagriez aptuveni 1 cm garos gabaliņos. Tie var būt arī garāki vai īsāki. Katliņā uzvāri ūdeni, ieber rabarberus. 2.VĀRI,LĪDZ MĪKSTI Vāri rabarberus aptuveni 5 min, līdz tie pašķīduši. Ja…

1,5 l ūdens, 4 lielus rabarberu kātus, 1 paciņu (330 g) želejas cukura, 1 tējkaroti…
Ēdiena veids: deserti.
Galvenās sastāvdaļas: kartupeļu ciete, rabarberi.
Citi atslēgvārdi: ķīselis.
Laiks
20 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
12044 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 8517