Pupiņu zupa

 
Autors: Linda Zvirbule, 13.01.2010
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 500 g žāvētu ribiņu
  • 300 g brūno pupiņu
  • 2 burkāni
  • 3 kartupeļi
  • sauja putraimu
  • 2 sīpoli
  • pipari
  • lauru lapas
  • sāls
  • skābais krējums

Pagatavošana: 120 min.

Ribiņas kopā ar izmērcētām pupiņām liek vārīties ūdenī. Pēc 20 minūtēm pievieno putraimus (var grūbas), ripiņās sagrieztus burkānus, lauru lapas, piparus un veselus nomizotus sīpolus. Beigās pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vāra, līdz kartupeļi gatavi. Ribiņas izņem, gaļu sadala gabaliņos un liek atpakaļ zupā. Sīpolus izņem. Pieliek sāli pēc garšas. Pasniedz ar skābo krējumu. Var pielikt zaļumus. Šai zupai ir tā īpašība, ka tā kļūst garšīgāka katru reizi, kad to uzsilda.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Modris
Modris
16.11.2012
"beigās pieliek kartupeļus"-kad ir tās beigas pēc 1stundas 2stundas?
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Pupiņu zupa ar malto gaļu

Pupiņu zupa ar malto gaļu

45 min.
Pievienoja: Aiga Zepa

1) Pupiņām nolej šķidrumu, noskalo, sagriež sīki sīpolus, ķiplokus izspiež caur spiedi. 2) Olīveļļā apcep malto gaļu ar sīpoliem, burkāniem, pievieno sāli un piparus. 3) Katlā ielej buljonu pievieno tomātus, tomātu pastu un…

1 bundžiņa baltās pupiņas, 1 bundžiņa sarkanās pupiņas, 1 bundžiņu tomāti savā sulā, 1…

Pupiņu zupa bez gaļas

20 min.
Pievienoja: Īrisa

1) Uzvāra katliņā ūdeni 2) Ieliek pupiņas un sagrieztu burkānu, kā arī kāli. Kad uzvārās vēlreiz, piemet klāt sagrieztu kartupeli. Pievieno sāli un lauru lapas. 3) Vāru uz elektriskās plīts. Parasti, kad sāk mutuļot pēdējo…

Pusglāze pupiņu, mērcēt 5-6 stundas, Kartupelis, Burkāns, Kālis (obligāti, citādi nav…

Pupiņu zupa ar kāli

20 min.
Pievienoja: Īrisa

1) Uzvāra katliņā ūdeni; 2) Ieliek pupiņas un sagrieztu burkānu, kā arī kāli. 3) Kad uzvārās vēlreiz, piemet klāt sagrieztu kartupeli. Pievieno sāli un lauru lapas. 4) Vāru uz elektriskās plīts. Parasti, kad sāk mutuļot…

Pusglāze pupiņas, mērcēt 5-6 stundas, Kartupelis, Burkāns, Kālis (obligāti, citādi nav…

Čilli - sarkano pupiņu zupa

30 min.
Pievienoja: Guntis Indriksons

Malto gaļu cep līdz zeltītam brūnumam, tad pārvieto katliņā un vāra, pievieno garšvielu, tad tomātus ar visu sulu (sasmalcinātus) un tad pupiņas (noskalotas), vāra uz mazākas uguns (tomātiem un pupiņām jāizsilst) līdz uzvāra…

400 gr maltās gaļas, 1 (800 gr) bundžiņa nomizotu tomātu savā sulā, 1 (400 g) bundžiņa…

Pupiņu un čilli zupa

40 min.
Pievienoja: Ieva

1.Katliņā, olīveļļā apcep sīpolu, seleriju un burkānus līdz tie kļūst mīksti; 2. Pievieno čilli pārslas, ķimenes un pasautē ~1 min.; 3. Pievieno tomātus, buljonu un pupiņas. Visu samaisa; 4. Uz lēnas uguns sautē ~25 min.,…

1 sīpols, sasmalcināts;, 2 seleriju kāti, sasmalcināti;, 1 paliels burkāns, sagriezts…
Ēdiena veids: zupas.
Galvenās sastāvdaļas: pupiņas, žāvētas ribiņas.
Laiks
120 min.
Sarežģītība
Viegla
Apskatīta
23116 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 17853