Puķkāpostu krēmzupa

 
Autors: Liene Liepiņa, 08.10.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg puķkāposta galviņa
  • 1litrs piena
  • 1 paciņa kausētā siera
  • sāls, zaļumi pēc izvēles.

Pagatavošana: 40 min.

Puķkāpostus sālsūdenī izvāra mīkstus, tad tos blenderī sasmalcina putrā.

ieteicams dažas rozetītes atstāt veselas, lai pēc tam būtu, ko ielikt gatavajā zupā.

sasmalcināto masu liek atpakaļ katlā, pielej pienu un karsē, līdz vārīšanās. kad tas izdarīts, katlu noceļ no uguns un pa karotei un cītīgi maisot pievieno kausēto sieru.

gatavo zupu pēc izvēles pārkaisa ar zaļumiem (dillēm u.c.)

Ēd gan siltu, gan aukstu. vislabāk kopā ar kādu gaļas maizīti.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Šampinjonu krēmzupa/biezzupa :) [fotorecepte

Šampinjonu krēmzupa/biezzupa :) [fotorecepte

45 min.
Pievienoja: TeddyWife

1) nomizojam kartupeļus un sagriežam kubiciņos. savukārt burkānu notīram, sagriežam to ripiņās; 2) liekam uz plīts katlu ar ūdeni. kad ūdens uzvārijies, liekam iekšā kartupeļus ar burkāniem, vāram apmēram 15 minūtes.…

500g šampinjonu, 2-3 kartupeļi, 1 burkāns, 1 sīpols, 100-150g saldā krējuma, ūdens,…
Krēmzupa ar lasi

Krēmzupa ar lasi

15 min.
Pievienoja: Tolstikovs Juris

1) Katliņā ieliek kubiņos sagrieztus burkānus un kartupeļus. Pievieno buljona kubiņu, čili piparu, sāli un vegetu. Pārlej ar ūdeni. 2) Vāra kamēr dārzeņi gatavi. 3) Dārzeņu sablenderē, pievieno sieru, saldo krējumu un uzvāra.…

Lasis, 4 kartupeļi, 1 burkāns, 1/2 siera "Philadelfia", 3 ēdamkarotes saldā…
Dārzeņu krēmzupa ar sieru, bekonu un siera standziņām

Dārzeņu krēmzupa ar sieru, bekonu un siera standziņām

60 min.
Pievienoja: Linda

1) Dārzeņus sagriež, vāra, līdz tie ir mīksti, pievieno uz pannas apceptu seleriju un sīpolus, visu blenderē, pievieno kausēto sieru; 2) Apcep bekonu, izcep siera standziņas (kārtainā mīkla, pārbērta ar rīvētu sieru); 3) Kārto…

Kartupeļi, Burkāni, Rācenis, Selerija, Sīpoli, 4 gab. Dzintars kausētais siers, Bekons,…

Sarkano biešu krēmzupa

60 min.
Pievienoja: Gundega Brīnuma

Garšota ,kādā restorānā un mēģināta atdarināt.

500ml viegla rozā vīna,100g žāvētu melno plūmju,500g, sarkano biešu,1tējkarote…

Darzeņu krēmzupa ar kiploku grauzdiņiem

60 min.
Pievienoja: Zita Zvejniece

Liek varīties gaļu! Gaļu izņem un liek vārīties darzenus (sākums kā parastai darzeņu zupai). Gaļu tikmer sagriež smalkāku un tad met atpakaļ katla - biki pavara un kad viss ir mīksts, tad visu sablenderē. Kad ieguta viendabīga…

Gaļa vai kauliņi (kadu vēlās - vistu vai cūku), 4 daļa Kaposts, 2 kartupeli, 1 liels…
Ēdiena veids: biezzupas, klimpas, knēdeļi.
Galvenās sastāvdaļas: kausētais siers, ziedkāposti.
Laiks
40 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
12988 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 5273