Piparmētru sīrups

 
Autors: olga nikolajeva, 30.11.2009
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • piparmētru lapiņas 2 glāzes sastampatas 4 litri udens 4kg cukurs 2 paciņas citronskābe

Pagatavošana: 24 min.

izvarīt sīrupu no udens cukura un citronskābes karsta sīrupā ielikt piparmētru lapiņas un 24 stundas turet to visu vēsā vieta tad izkāst caur smalko sietu un uzvarit pildit karstu pudelēs

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

broņislavs
broņislavs
08.08.2011  / 
man personīgi negaršoja jo garšoja pēc samzagām jo pievieno citronskābi,ja liktu tikai cukuru tad buutu ok. (esmu izmēģinājis)
Dzintra
Dzintra
28.10.2010  / 
Lieku 5 zvaigznes. Vēlreiz paldies.
erii
erii
04.08.2014  / 
Es daru šitādi! Piparmetru lapiņas 100gr saplūkājutad parberu cukuru 1kg un vel riktīgi sastampaju,tad pārleju 600gr vārosu ūdeni un lai pāris stundas ievelkas,tad izkāšu,lapiņas nospiežu un leju katliņā,vāru minūtes trīs un tad,karstu pudelēs iekšā! Kad taisu dzērienu,tad pielieku nedaudz citronskābi....sanāk labs padzēriens! un saglabajas,kaut piecus gadus! jātur gan vēsumā:)
Evija
Evija
16.08.2010  / 
Ļoti labs un atsvaidzinošs dzēriens ( sanāk labs Mohito kokteilis)
boļeslavs
boļeslavs
08.08.2011  / 
man negarshoja ,jo bija pievienota citronskaabe.man labaak garsho tikai ar cukuru un tomaatiem.tad sanaak ok.
ar cieņu- mājsaimnieks boļeslavs
visss ir bumbaas
Dzintra
Dzintra
28.10.2010  / 
Ļoti gards dzēriens, paldies par recepti, tagad zināšu, kur izlietot lielo piparmētru daudzumu. Mūsu mājās garšo...
krista
krista
26.07.2011  / 
es jau šo recepti zināju citādā veidā man nebija jāgaida 12h bet 2h es nezinu atšķirību bet man garšo un arī nan ir ko taisīt jo dārzā ir dauzd pirarmētru vasar''a vel pieliek ledu un ir ideāli es tagat jau gaidu tās 2h jūs arī varat pamēģināt tās 2h nu lai jums veicas
Liene
Liene
09.09.2010
Interesanti, bet kur tādu sīrupu izmanto?
Ija Lozda
Ija Lozda
12.10.2010  / 
Izmēģināju ,( pacienāju draugus ) un domāju,ka tāds man nekad vairs nebūs. Pie rezultāta var nokļūt vienkāršāk. Uzvāra piparmētru tēju, pieliek citronu vai citronskābi, pieliek cukuru, lieto aukstu vai karstu. Tējai pat izteiktāka zaļa krāsa( ja pareizi kaltēta) , smarža un garša. Nekas nav 24 stundas jāgaida, jālej traukos, jāglabā. Sakārojās, pagatavo, izlieto, punkc.
dullais viesturs
dullais viesturs
08.08.2011  / 
sveik, čeit roksta dullais viesturs. esmu nonākt uz zemes lai pagaršot piparmētra sīrupups. man viedoklie būt tād ka mans garšot svaigs cilveki
salam aleikum
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Autentiskais piparmētru kvass

Autentiskais piparmētru kvass

40 min.
Pievienoja: Agnese Grandāne

Parasti kvasu gatavo 3, 5 vai 10 litru traukā.

1 litram dzēriena:, 1) 2-3 piparmētru zariņi, 2) 40-45g rupjmaizes sausiņu vai sausās…

Priežu čiekuru sīrups

180 min.
Pievienoja: Nata

Priežu čiekuri jāvāk no jūnija sākuma līdz jāņiem,kad čiekuri vēl zaļi,mīksti. Receptes ir dažādas,es šoreiz gatavoju sekojoši. Noskalojam čiekurus aukstā tekošā ūdenī. Liekam katliņā,pielejam ūdeni.Vāram zem…

1 kg priežu čiekuri, 1,5kg cukurs, 1,5l ūdens

Pīlādžu sīrups

40 min.
Pievienoja: Signe Sarkane

1) Noskalotās ogas pārlej ar karstu ūdeni (1:1) un vāra 5 minūtes; 2) Ūdeni nokāš un izlej; 3) Ogas izrīvē caur sietu un izspiež sulu; 4) Uzvāra cukura ūdeni, tam pievieno sulu, vēlreiz uzvāra, atdzesē un pilda…

500 g pīlādžu ogas, 600 g cukurs, 500 g ūdens

Siera bumbiņas ar piparmētrām un pētersīļiem

30 min.
Pievienoja: Eva

Bļodiņā labi samaisīt kausēto sieru ar mājas sieru, kam pievieno ½ no zaļumiem un ķiploku. Izveidojiet 20 bumbiņas un ļaujiet tām 1 stundu nostāvēties ledusskapī. Pa to laiku uz sausas pannas apcep sezama sēkliņas, līdz tās…

20 bumbiņām, 200g kausētā siera, 90g cieta mājas siera (brinzas), 2 sasmalcinātas…

Grilēti augļi piparmētru medus mērcē

0 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Augļus viegli apsmērē ar olīveļļu un liek uz karsta grila. Apcep no abām pusēm, lai veidojas restes. Pasniedz ar piparmētru medus mērci. Mērces pagatavošana. Smalki sagriež piparmētru lapas, pievieno laima sulu un medu. Maisa,…

150 g melones (viena šķēle), 150 g ananāsa (viena šķēle), 100 g ābolu (viena šķēle), 10…
Galvenās sastāvdaļas: citronskābe, piparmētras.
Laiks
24 min.
Sarežģītība
Vidēja
Apskatīta
6827 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 17663