Piparmētru sīrups

 
Autors: olga nikolajeva, 30.11.2009
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • piparmētru lapiņas 2 glāzes sastampatas 4 litri udens 4kg cukurs 2 paciņas citronskābe

Pagatavošana: 24 min.

izvarīt sīrupu no udens cukura un citronskābes karsta sīrupā ielikt piparmētru lapiņas un 24 stundas turet to visu vēsā vieta tad izkāst caur smalko sietu un uzvarit pildit karstu pudelēs

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

broņislavs
broņislavs
08.08.2011  / 
man personīgi negaršoja jo garšoja pēc samzagām jo pievieno citronskābi,ja liktu tikai cukuru tad buutu ok. (esmu izmēģinājis)
Dzintra
Dzintra
28.10.2010  / 
Lieku 5 zvaigznes. Vēlreiz paldies.
Evija
Evija
16.08.2010  / 
Ļoti labs un atsvaidzinošs dzēriens ( sanāk labs Mohito kokteilis)
boļeslavs
boļeslavs
08.08.2011  / 
man negarshoja ,jo bija pievienota citronskaabe.man labaak garsho tikai ar cukuru un tomaatiem.tad sanaak ok.
ar cieņu- mājsaimnieks boļeslavs
visss ir bumbaas
dullais viesturs
dullais viesturs
08.08.2011  / 
sveik, čeit roksta dullais viesturs. esmu nonākt uz zemes lai pagaršot piparmētra sīrupups. man viedoklie būt tād ka mans garšot svaigs cilveki
salam aleikum
Dzintra
Dzintra
28.10.2010  / 
Ļoti gards dzēriens, paldies par recepti, tagad zināšu, kur izlietot lielo piparmētru daudzumu. Mūsu mājās garšo...
krista
krista
26.07.2011  / 
es jau šo recepti zināju citādā veidā man nebija jāgaida 12h bet 2h es nezinu atšķirību bet man garšo un arī nan ir ko taisīt jo dārzā ir dauzd pirarmētru vasar''a vel pieliek ledu un ir ideāli es tagat jau gaidu tās 2h jūs arī varat pamēģināt tās 2h nu lai jums veicas
rozachupa
rozachupa
22.09.2010
Jā, to citronskābi negribas gan. Es arī par citroniem! :)
Ija Lozda
Ija Lozda
12.10.2010  / 
Izmēģināju ,( pacienāju draugus ) un domāju,ka tāds man nekad vairs nebūs. Pie rezultāta var nokļūt vienkāršāk. Uzvāra piparmētru tēju, pieliek citronu vai citronskābi, pieliek cukuru, lieto aukstu vai karstu. Tējai pat izteiktāka zaļa krāsa( ja pareizi kaltēta) , smarža un garša. Nekas nav 24 stundas jāgaida, jālej traukos, jāglabā. Sakārojās, pagatavo, izlieto, punkc.
Liene
Liene
09.09.2010
Interesanti, bet kur tādu sīrupu izmanto?
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Autentiskais piparmētru kvass

Autentiskais piparmētru kvass

40 min.
Pievienoja: Agnese Grandāne

Parasti kvasu gatavo 3, 5 vai 10 litru traukā.

1 litram dzēriena:, 1) 2-3 piparmētru zariņi, 2) 40-45g rupjmaizes sausiņu vai sausās…

Priežu čiekuru sīrups

180 min.
Pievienoja: Nata

Priežu čiekuri jāvāk no jūnija sākuma līdz jāņiem,kad čiekuri vēl zaļi,mīksti. Receptes ir dažādas,es šoreiz gatavoju sekojoši. Noskalojam čiekurus aukstā tekošā ūdenī. Liekam katliņā,pielejam ūdeni.Vāram zem…

1 kg priežu čiekuri, 1,5kg cukurs, 1,5l ūdens

Siera bumbiņas ar piparmētrām un pētersīļiem

30 min.
Pievienoja: Eva

Bļodiņā labi samaisīt kausēto sieru ar mājas sieru, kam pievieno ½ no zaļumiem un ķiploku. Izveidojiet 20 bumbiņas un ļaujiet tām 1 stundu nostāvēties ledusskapī. Pa to laiku uz sausas pannas apcep sezama sēkliņas, līdz tās…

20 bumbiņām, 200g kausētā siera, 90g cieta mājas siera (brinzas), 2 sasmalcinātas…

Grilēti augļi piparmētru medus mērcē

0 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Augļus viegli apsmērē ar olīveļļu un liek uz karsta grila. Apcep no abām pusēm, lai veidojas restes. Pasniedz ar piparmētru medus mērci. Mērces pagatavošana. Smalki sagriež piparmētru lapas, pievieno laima sulu un medu. Maisa,…

150 g melones (viena šķēle), 150 g ananāsa (viena šķēle), 100 g ābolu (viena šķēle), 10…

Pankūkas ar kļavu sīrupu

0 min.
Pievienoja: Irina Aļimova

Sajauciet miltus, sāli un cukuru lielākā traukā. Sajauciet olas, sviestu, ūdeni atsevišķā traukā un saputojiet tos. Pievienojiet sajauktos miltus iegūtai masai un maisiet, līdz masa kļūst viendabīga. Iegūto masu ar karoti…

100 g miltu, 5 g sāls, 125 ml ūdens, 15 g pūdercukura, 3 olas, 60 g sviesta, 120 g…
Galvenās sastāvdaļas: citronskābe, piparmētras.
Laiks
24 min.
Sarežģītība
Vidēja
Apskatīta
6599 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 17663