Pilns grāpis biešu zupas

 
Autors: Agnese Arne-Kapče, 22.10.2010
Iesaki:  
Pilns grāpis biešu zupas
Vairāk

Sastāvdaļas

  • 1kg biešu
  • 5 kartupeļi
  • 2 pētersīļu saknes
  • 2 sīpoli
  • 3 burkāni
  • 500gr liellopa gaļas
  • citronskābe
  • skābais krējums

Pagatavošana: 80 min.

Pilns grāpis biešu zupas 1

Liek vārīties bietes (var pirkt jau vārītas, ja negribas ķēpāties). Vāra aptuveni 40 minūtes. Kamēr vārās - sasmalcina un apcep sīpolus

Pilns grāpis biešu zupas 2

Plānās ripiņās sagriež burkānus un pētersīļa sakni. Liek klāt sīpoliem un visu turpina cept.

Pilns grāpis biešu zupas 3

Kmēr sīpoli, pētersīļa sakne un burkāni cepas, mazos gabaliņos sagriež liellopa gaļu.

Pilns grāpis biešu zupas 4

Pievieno gaļu ceptajiem dārzeņiem un visu sutina uz nelielas uguns. Ūdeni klāt liet nevajag. No gaļas izdalīsies sula.

Pilns grāpis biešu zupas 5

Kamēr viss sutinās, sagriež kartupeļus kubiņos

Pilns grāpis biešu zupas 6

Mizo bietes (viegli to ir izdarīt, ja vēl karstas apstrādā zem auksta ūdens. Miza viegli nobrucinās, un nemaz nevajag nazi. Nomizotās bietes sarīvē uz rupjās rīves. (Es vārīju vairāk kā vajag bietītes, lai pie vienas ķēpas var uztaisīt gardus biešu salātiņus).

Pilns grāpis biešu zupas 7

Kamēr šie darbiņi tika darīti - gaļa ar dārzeņiem jau ir sasautējusies.

Pilns grāpis biešu zupas 8

Gaļas sautējumu un kartupeļus liek katlā, kurā iepriekš uzvārīts ūdens. Vāra vidēji 15-20 minūtes. Pievieno rīvētās bietes un pavāra vēl 10 minūtes. Ja bietes ir kļuvušas brūnganas, piesper šķipsniņu citronskābes Tas dos gan patīkamu skābumiņu, gan atdzīvinās zupas krāsu. Manā gadījumā gan zupai krāsa nepazuda, bet skābumiņu vienalga gribējās :)

Kad zupa gatava, ļauj tai ievilkties 10-20 minūtes, pievieno krējumu, zaļumus un kārtīgiem vīriešcilvēkiem sātam pievieno sagrieztu, vārītu olu :)

Lai labi garšo!

Pilns grāpis biešu zupas 9

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

sandra
sandra
02.09.2011  / 
garsigi,tik man nebija pie rokas petersilu saknes :)
Enduro
Enduro
12.09.2012  / 
Nez, pētersīļa vieta nevar seleriju pierīvēt?
Aldis
Aldis
20.04.2013  / 
Paldies par recepti! Biju tā drusku izbadējies, tādēļ visas sastāvdaļas sagatavoju nedaudz par daudz:) Sanāca bieza, bet ļoti garšīga. Pētersīļa vietā selerijas sakne un cūkgaļa arī neko nesabojāja!
ance
ance
16.10.2012  / 
ļoti garšīgi sanāca.
vAlis
vAlis
26.11.2012  / 
Sanāca labais))
Lelde
Lelde
06.11.2012
man sanaca dieviga :) paldies par recepti!!! Lai gan gallas vietaa liku nevis lielopu, bet gan cuuukas, bet tas neko nemainiija!
Veda
Veda
04.05.2014  / 
Līdzīga recepte bija Ievas virtuvē, liekas augusta nummurā,tur nepievieno gaļu ,bet sviestu. Vēl pievieno sarīvētus un apceptus ābolus- ļoti garšīgi. Jā, un tomātus arī.
Zane ozola
Zane ozola
06.05.2014
Citronskābes vietā labāk etiķi. Bet gaumes lieta.
Sanda
Sanda
10.02.2013
Es vel beigas pielieku tomatus sava sula salgrieztus dazus un nedaudz sasmalcinatu kiploku, tad sanak vel garsigak :)
cross
cross
16.04.2012  / 
bietes jāsagriež salmiņos un vēl jāapcep, lai kraukšķīgas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Biešu zupa tiem, kas nemāk pagatavot gaļu

40 min.
Pievienoja: Garšo kūkas

Kartupeļus sagriež kubiciņos un liek vārīties katliņā (katliņā ieiet aptuveni 3 l). Kamēr vāras kartupeļi sarīvē burkānus, sagriež sīpolu un ķiploku un apcep uz pannas (eļļā vai margarīnā) uz mazas uguns, lai sīpoli un burkāni…

Marinētas bietes (500 ml burciņa), 4 burkāni, daži kartupeļi, sīpols, ķiploka…

Biesu-pupinu zupa

15 min.
Pievienoja: Guntars Rieksts

kartupelus nomizo, sagriez kubicinos un liek varities.pa to laiku notira burkanu un liek cepties kopa ar sagrieztu sipolu, pievieno smalki sagrieztus kiplokus, cep sviesta.pievieno tomatu merci, ja grib tumigaku tad miltus.pec…

marinetas bietites, pupinas,kartupeli, burkani, sipols, kiploki, garsvielas, zalumi
Šīvakara biešu zupa

Šīvakara biešu zupa

90 min.
Pievienoja: Ilva

1.Iesākumā jānovāra izvēlētā gaļa,manā gadījumā tas ir žāvēts cūkas stilbiņš un jela cūkgaļas pavēdere ar ādu,gaļu noputojam,es nemainu ūdeni savādāk tauciņi pazūd:) 2.Kamēr gaļiņa vārās,varam sagatavot produktus,ko…

2 burkāni, 6 vidēji kartupeļi, 4 nelielas bietes, 2 sīpoli, 4 ķiploku daiviņas, pusīte…

Biešu zupa

40 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Bietes un burkānus sarīvē, pētersīļa sakni un sīpolu sasmalcina, apcep kausētā sviestā, pēc tam liek verdošā ūdenī. Pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sāli, citronskābi un cukuru. Pasniedz ar krējumu un sasmalcinātiem…

600 g vārītu vai ceptu biešu, 2 kartupeļi, 1 burkāns, 1 pētersīļa sakne, 1 sīpols, 2,5 l…

Biešu zupa

0 min.
Pievienoja: Marina Kanonoviča

Kubiņos sagrieztas bietes un kartupeļus vāra sakņu buljonā apmēram 30 minūtes, sastrādā biezenī, pievieno sāli, piparus, cukura sīrupu un mārrutkus. Saldo krējumu saputo. Šķīvī smeļ zupu, vidū liek putukrējumu un rotā ar…

500 g vārītu biešu, 250 g kartupeļu, 1,5 l sakņu buljona, ēdamk. mārrutku, 200 ml saldā…
Ēdiena veids: biešu zupas.
Galvenās sastāvdaļas: bietes, liellopa gaļa, pētersīļu saknes.
Citi atslēgvārdi: biešu zupas.
Laiks
80 min.
Sarežģītība
Vidēja
Porcijas
8
Apskatīta
27897 reizes