Pikantā liellopa aknu pastēte

 
Autors: Norīte, 16.10.2007
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 0,5 kg liellopa aknas
  • 200 gr svaiga cūkgaļas speķa
  • Paliels sīpols
  • Vidējs burkāns
  • Pusgalviņa ķiploka
  • Sāls

Pagatavošana:

Sagriež speķi šķēlēs, sacep, tad iztecējušajos taukos sacep aknas(arī šķēlēs) labi brūnas, tāpat apcep burkānu un sīpolu (biezās šķēlēs).

Liec visu katliņā,pievieno sāli, pielej ūdeni tik daudz, lai knapi nosedz. Sutini kamēr ļoti mīkstas aknas un burkāni, apm 40 min. Šķidrumam jāpaliek uz pusi mazāk, kā pārējie produkti.

Tad visu samaļ pievienojot ķiploku daiviņas.(tās nedrīkst vārīt, bet jāpiemaļ svaigas)

Tad lej masu bļodiņās un, kad atdzisusi ieliek ledusskapī.

Šādi pagatavota pastēte ir ļoti aromātiska, garda un labi smērejama uz maizes.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Svaigu lapu salāti ar gaļu un aknu pastētes mērci

Svaigu lapu salāti ar gaļu un aknu pastētes mērci

10 min.
Pievienoja: Ivars

Rupji sagriež visas sastāvdaļas un samaisa bļodā. Mērcei - majonēzei pievieno aknu pastēti un vienmērīgi izmaisa/saspaida. Pēc garšas pievieno citrona sulu un garšvielas. Pārlej pāri un viegli iemaisa. Labu…

Salātu lapas (jebkādas), Tomāts, Gurķis, Gaļa (šķiņķis), Kukurūza (pēc vēlmēm), Mērcei:,…

Liellopa aknu “napoleons

25 min.
Pievienoja: Rita Prane

Sagatavo pildījumu. Burkānu un sīpolu nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Pārkaisi ar ¼ tējkarotes sāli, 1 tējkaroti melno sinepju graudiņu un ¼ tējkarotes maltu ķimeņu, un rūpīgi samaisi. Pievieno 2 tējkarotes galda etiķa un…

300 g liellopa aknu 1 liels burkāns 1 liels sīpols 1 ola ¾ glāzes miltu ¼ glāzes piena 1…

Liellopa aknu biezeņzupa

25 min.
Pievienoja: Rita Prane

1.Sagatavo produktus. Liellopa aknas sagriez nelielos gabaliņos. Burkānu un pētersīļa sakni nomizo un sarīvē uz rupjās rīves vai sagriez nelielos kubiciņos. Žāvēto krūtiņu sagriez mazos kubiņos. Sīpolu nomizo un sagriez plānās…

200 g liellopa aknu 100 g žāvētas krūtiņas 1 burkāns 1 pētersīļa sakne 1 sīpols 1 glāze…

Liellopu aknu salāti

45 min.
Pievienoja: Eva

Aknas rupji sarīvē vai arī sīki sagriež strēmelītēs. Sarīvē burkānus, sīpolus sagriež riņķos un apcep eļļa līdz paliek zeltaini. Atdzesējiet un samaisa ar aknām, pievieno sīki sakapātas olas un kubiņos sagrieztus gurķus. Pasāla,…

500 g vārītu liellopu aknu, 4 burkāni, 2 sīpoli, 4 cieti vārītas olas, 3 marinēti vai…

Aknu pastēte lietuviešu gaumē

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Aknas noplaucē, sagriež gabaliņos, samaisa kopā ar apseptu sīpolu un mazliet pasautē, tad samaļ gaļas mašīnā. Pēc tam pieliek sāli, sviestu, garšvielas un vīnu un saputo gaisīgā masā. Masu liek kastrolī, sajauc ar sīki sagrieztu…

500 g liellopu aknu 50 g sviesta 1 sīpols 50 g baltvīna 50 g speķa garšvielas sāls
Ēdiena veids: aknu ēdieni, gaļas uzkodas, gaļas ēdieni, uzkodas.
Galvenās sastāvdaļas: aknas, liellopa aknas, speķis.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
7689 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 13485