Pieneņu medus 2

 
Autors: Dace Miltiņa, 04.08.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 200 pieņenziedi
  • 1l ūdens
  • 2gl.cukurs
  • 1citrons

Pagatavošana: 1 min.

sarauj dzeltenus pieņenziedus,rūpīgi noskalo,nodala dzeltenās ziedlapiņas,novieto tās katliņā un pārlej ūdeni un atstāj uz diennakti,lai nostāvas.tad pievieno cukuru un ar visu mizu sarīvētu citronu.vāra ūdens peldē 15-20 min.,ļauj atdzist.tad izkāš caur marli.iegūto šķidrumu jāsalej burkās un jānovieto ledusskapī.pēc dažām stundām medus būs gatavs.smaržīga dzintarkrāsas želeja.tā lieliski pazemina augstu asinsspiedienu,pret saaukstēšanas slimībām.tikai jāņem vērā,to nedrīkst lietot uzreiz lielā daudzumā.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Dace
Dace
11.05.2012
nelielās devās var,daudz nevajag
Liga
Liga
13.05.2012
Lasīju ka bērniem vispar nedrīkst līdz pusaudža vecumam,,,kamēr veidojas kauli.........Palsiet vairāk info par pieneņu medu,neta tās daudz.
keita
keita
15.05.2013
bet man ir tikai 11
inga
inga
12.05.2012  / 
ja bet cik tas devas butu lielas un cik reiz diena,jo so medu jau uzskata ka zales esmu dzirdejusi,tapec jau ir tada intrese
inga
inga
11.05.2012  / 
man r prieks ka ir tada recepte,bet ir lieta tada,man aug divi brasi puikas vecums 3-4gadi.un vini biezi saaukstejas,kads viniem butu velams daudzums lietot pienenu medu?
keita
keita
15.05.2013
zel,jo man loti garso;(
Mārīte
Mārīte
20.05.2012  / 
pieneņu medu nevar dot bērniem,kamēr nav kauli nobrieduši izauguši,jo līdz tam var rasties prolēmas,sabojāt kaulu augšanu,tas ir līdz 20.g..
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Pieneņu medus 3

Pieneņu medus 3

180 min.
Pievienoja: Solveiga

Šī recepte nāk no ASV, izlasīju to kādā TipNut.com mājas lapā.

Pieneņu ziedi - 300 gab., ūdens - 1 l, cukurs - 1 kg, citrons - 1 gab.

Gardais pieneņu medus

0 min.
Pievienoja: Aina Sņegova

Ieber dzeltenos ziediņus katlā. Pielej ūdeni un vāri 20 min. Noturi 24 stundas. Izkās un pielej ābolu sulu šķidrumam, kas radies. Pieber visu cukuru. Vāri uz mazas uguns 2-3 stundas. Šo darbību rezultātā rodas MEDUS, kas…

600 pieneņu ziedu 3 l ūdens 0.5 l ābolu sulas 3 kg cukura

Pieneņu medus

0 min.
Pievienoja: Antra Apanasjonoka

Pieneņu galviņas ievāc agrā saulainā rītā, kamēr ziedi pilni ar nektāru. Ziedus aplej ar ūdeni, pievieno nemizotu, sagrieztu citronu un vāra uz lēnas uguns apmēram 1 stundu. Tad caur marli izkārš, pievieno cukuru un vēlreiz vāra…

200 galviņu pieneņu, 1 l ūdens, citrons1 kg cukura

Pieneņu sīrups jeb pieneņu medus

0 min.
Pievienoja: Dace Makevica

Pieneņu galviņas nomazgā, ieber katlā un uzlej 1 litru ūdens. To vāra 1 stundu. Tad nokāš. Šķidrumam pieber 1 kg cukuru un vāra 1 stundu. Pilda burkās!

1.350 pieneņu galviņas 2.1l ūdens 3.1 kg cukurs

Medus kūka ar riekstiem un rumu

60 min.
Pievienoja: Alise Solovjova

1) Biskvīts: Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ, pieliek medu, samaisa, tad pievieno sodu un miltus. Visu samaisa viendabīgā masā. ½ mīklas liek ietaukotā, ar miltiem apbērtā kūkas pannā. Cep apm. 10 – 15 min. Kamēr biskvīts…

Biskvītam:, 3 gab. olas, 1 glāze cukurs, 1 glāze medus, 2 strīķētas tējkarotes…
Ēdiena veids: deserti, konservi.
Galvenās sastāvdaļas: citroni, pienenes.
Laiks
1 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
11301 reizi
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 4052