Pelēkie zirņi [fotorecepte

 
Autors: TeddyWife, 15.03.2011
Iesaki:  
Pelēkie zirņi [fotorecepte
Vairāk

Sastāvdaļas

  • 500g pelēko zirņu
  • 300-400g žāvētas krūtiņas vai jebkuru citu žāvētu gaļu
  • 2 vidēji sīpoli
  • ūdens
  • garšvielas (sāls, pipari)
  • + kefīrs

Pagatavošana: 120 min.

1) lai pelēkie zirņi ātrāk izvārītos, vēlams tos iemērkt ūdenī vismaz uz 4-5h, labākajā gadījumā uz visu nakti;

Pelēkie zirņi [fotorecepte 1

2) pēc tam, kad zirņi ir peldējušies ūdenī, varam sākt tos gatavot. nolejam to ūdeni, kurā zirņi stāvēja, varam arī paskalot tos tekošā ūdenī turot tos caurdurī vai sietā. katlā ielejam tīru ūdeni (kādu puskatlu vai pat mazāk, atkarībā cik tad daudz tos zirņus gatavosiet, jebkurā gadījumā vienmēr var ūdeni vai nu pieliet klāt vai noliet), un beram iekšā pelēkos zirņus, lai vārās;

Pelēkie zirņi [fotorecepte 2

3) ik pa laikam vēlams noņemt tās putas, kas veidojas katlā;

Pelēkie zirņi [fotorecepte 3

4) zirņi varētu vārīties vismaz 1,5h vai pat 2h, atkarīgs no zirņiem :) ja ūdens ir gandrīz viss iztvaicējis, varam nedaudz pievienot vārošu ūdeni klāt, lai tie labāk izvārītos.

kad zirņi jau ir gandrīz gatavi, pievienojam sāli (kādu 1 ēdamkaroti).

kā arī sagriežam gaļu kubiciņos un sīpolus;

Pelēkie zirņi [fotorecepte 4

un visu liekam uz pannas apcepties. eļļu neizmantojam, jo būs tauciņi no gaļas;

Pelēkie zirņi [fotorecepte 5

5) kad sīpoli un gaļa jau ir apbrūninājušies, pakaisam pa virsu maltus melnos piparus, visu samaisam un gaidam, kad līdz galam izvārīsies pelēkie zirņi;

Pelēkie zirņi [fotorecepte 6

6) kad zirņi ir gatavi, nolejam visu šķidrumu, kas katlā palicis caurdurī vai sietā, zirņus beram atpakaļ katlā un ieberam iekšā arī apcepto gaļu un sīpolus, visu samaisam kopā. pasautējam uz izslēgtiem riņkiem pāris minūtes;

Pelēkie zirņi [fotorecepte 7

7) liekam iekšā pelēkos zirņus bļodā un neaizmirstam par kefīru!

Pelēkie zirņi [fotorecepte 8

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Ivars
Ivars
08.09.2012  / 
Vai cik jauka receptīte :)
vvvk
vvvk
07.01.2013
Zirņiem vāroties vajag piešaut kādu naža galu dzeramās sodas, tad ir gatavi krietni ātrāk, bet jāuzmanās, lai nepārskrien pāri, jo soda putojas
Oto
Oto
15.09.2013  / 
Lai nebūtu jāgāzē pēc pelēko zirņu ēšanas tad vai nu mērcē uz nakti vieglā sodas ūdenī pirms izskalošanas, vai arī pieliek kinzu(koriandru), vai kumīnu.
Rolands
Rolands
07.11.2012
Patiešām ļoti gardi un labi:)
Kaža
Kaža
23.12.2013  / 
Sega būs pie griestiem...
Paldies.
Romka3
Romka3
05.01.2012  / 
Liels paldies par recepti. Majas kad sieva varija nekad par to nedomaju ka kadreiz naksies pasam ari varit!
Andris
Andris
25.12.2011  / 
Ļoti gardi!! paldies pa recepti ;)
vik
vik
16.03.2011  / 
A ko tik ilgi?! Man parasti izmērcēti zirņi izvārās pa 20 min!
Un vel dzirdēts lai nebūtu jataisa caurvēji no zirņiem, tautā runā ka visi zirņi ir jauzvāra līdz ūdenī parādās pirmais burbulis, janolej un jaielej auksts ūdens un tad jasāk vārīt pa īstam! Pētījumus protams neesmu taisījis, tapēc neesmu īsti pārliecināts vai tas 100% tā ir!
Šajā gadījumā gaļa izskatās ok, nemērcētā! Ar visādām mērcētajām gaļām var visu tik sačakarēt... man personīgi patīk, kad ir auksti kūpināta, un ir tāda ritīgi izteikta kūpinājuma smarža!
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Pelēkie zirņi ar papriku un burkāniem

Pelēkie zirņi ar papriku un burkāniem

40 min.
Pievienoja: Linda

Izmērcētus zirņus uzvāra gandrīz gatavus, pievieno tiem šķipsnu sāls. Smalki sagriež burkānu, sīpolu, papriku (un gaļu,ja vēlas), liek cepties. Kad apcepušies, ber klāt nokāstus zirņus, pielej nedaudz ūdens (lai nepiedegtu)…

1 glāze pelēko zirņu, 1 paprika, 1 sīpols, neveģetārajā variantā - gaļa, kādu grib, 1…

Pelekie zirni kurzemnieku gaumē

20 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Iepriekšējā vakarā izmērcētos zirņus izvāra ar sāli lidz viņi miksti. Mērce:uz pannas uzlej nedaudz eļļu ,kurā cep sagrieztu gaļiņu kopā ar sīpoliem,kad tas viss apcepies pievieno pāris karotes miltus un turpina cept(miltiem…

pelēkie zirņi, žāvēta krūtiņa, sipoli, piens, eļļa, milti, sāls.

Pelēkie zirņi ar cūkgaļas krūtiņas mērci

60 min.
Pievienoja: Linda Varesa

Iepriekšējā dienās vakarā nomērcē zirņus, lai tie ātrāk vārītos. Uzliekam vārīties zirņus un vāram aptuveni 40. min., bet tomēr labāk pārbaudīt vai nav jau mīksti ātrāk. Kad zirņi ir gandrīz gatavi pieliek klāt sāli un izvāra…

1kg pelēko zirņu; 500g cūkgaļas krūtiņas; 1 paliels sīpols; 250g saldā krējuma; 250g…
Pelēkie zirņi a la carbonara

Pelēkie zirņi a la carbonara

0 min.
Pievienoja: Nelda Ceriņa

Izvāra, iepriekš izmērcētus, pelēkos zirņus. Sagriež sīpolus un apcep. pievieno sagrieztu bekonu un to visu mazliet pasautē. Tad sīpoliem un bekonam pievieno saldo krējumu un pelēkos zirņus. Lai zirņi nepiedegtu, pannas saturu…

150g pelēko zirņu; 50g bekona; 20g sīpolu; 20g saldā krējuma; 30g cietais siers; 1 olas…
Jēra kāja ar zirņu biezeni un sautētiem sarkanajiem kāpostiem. šefpavāra recepte!

Jēra kāja ar zirņu biezeni un sautētiem sarkanajiem kāpostiem. šefpavāra recepte!

600 min.
Pievienoja: Koncepta restorāns “Viesistaba Vintage”

Jēra kāju atkaulo, uzber sāli un piparus no abām pusēm, timiānu un rozmarīnu sakapā un pārkaisa jēra kājas iekšpusē, melnplūmes un ķiplokus sagriež salmiņos un vienmērīgi izkārto kājas iekšpusē. Jēru saritina rullī, kārtīgi…

2,5 - 3 kg Jēra kāja, 0,150 kg Melnplūmes žāvētas, 0,020 kg Ķiploki, 0,010 kg Timiāns…
Ēdiena veids: speķis, žāvēta gaļa.
Galvenās sastāvdaļas: pelēkie zirņi, speķis, žāvēta gaļa.
Laiks
120 min.
Sarežģītība
Viegla
Porcijas
5
Apskatīta
11167 reizes