Pamatēdieni - pelēkie zirņi

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Gardās zirņu pikas [fotorecepte
Gardās zirņu pikas [fotorecepte
Gardās zirņu pikas [fotorecepte
Gardās zirņu pikas [fotorecepte

Gardās zirņu pikas [fotorecepte

30 min.

1)Zirņus un kartupeļu iepriekš novāra 2) Kartupeļus sastampā, samaļ vai sablenderē. Pēc tam to pašu dara ar pelēkajiem zirņiem. Kartupeķiem izmantoju stampu, pelēkajiem zirniem blenderi.. Masu sajauc kopā un kārtīgi…

Zirņu pikām:, 500g vārītu pelēko zirņu, 200g vārītu kartupeļu, 1 sīpols, 200g…
mm
ir labs
Pelēkie zirņi [fotorecepte
Pelēkie zirņi [fotorecepte
Pelēkie zirņi [fotorecepte
Pelēkie zirņi [fotorecepte

Pelēkie zirņi [fotorecepte

120 min.

1) lai pelēkie zirņi ātrāk izvārītos, vēlams tos iemērkt ūdenī vismaz uz 4-5h, labākajā gadījumā uz visu nakti; 2) pēc tam, kad zirņi ir peldējušies ūdenī, varam sākt tos gatavot. nolejam to ūdeni, kurā zirņi stāvēja, varam…

500g pelēko zirņu, 300-400g žāvētas krūtiņas vai jebkuru citu žāvētu gaļu, 2 vidēji…
Ivars
Vai cik jauka receptīte :)
vvvk
Zirņiem vāroties vajag piešaut kādu naža galu dzeramās sodas, tad ir gatavi krietni ātrāk, bet jāuzmanās, lai nepārskrien pāri, jo soda putojas
Pelēkie zirņi ar papriku un burkāniem

Pelēkie zirņi ar papriku un burkāniem

40 min.
Pievienoja: Linda

Izmērcētus zirņus uzvāra gandrīz gatavus, pievieno tiem šķipsnu sāls. Smalki sagriež burkānu, sīpolu, papriku (un gaļu,ja vēlas), liek cepties. Kad apcepušies, ber klāt nokāstus zirņus, pielej nedaudz ūdens (lai nepiedegtu)…

1 glāze pelēko zirņu, 1 paprika, 1 sīpols, neveģetārajā variantā - gaļa, kādu grib, 1…

Zirņu bumbiņas

50 min.
Pievienoja: Alona Nazarova

Zirņus novāra mīkstus, kartrupeļus nomizo un arī novāra. Kaņepes vispirms apgrauzdē uz karstas pannas, pēc tam samaļ kafijas dzirnaviņās vai vairākas reizes izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu. Tūdaļ pievieno sīki sagrieztu, ar…

400 g pelēko zirņu 200 g kartupeļu 50 g kūpināta speķa 1 sīpols 50 g kaņepju sāls

Grūbu un pēlēko zirņu grūdenis

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Zirņus un grūbas iepriekšējā dienā iemērc. Zirņus izvāra atsevišķi no gaļas, sāli pievieno tikai vārīšanas beigās. Gaļu liek aukstā ūdenī, kad sāk vārīties, ik pa laikām noputo. Pēc tam pievieno sāli, piparus, nelielā eļļas…

puse cūkas galva 0,5 kg svaigu vai kūpinātu cūku kājiņu 0,5 kg grūbu 250 g pelēko…
Pelēkie zirņi a la carbonara
Pelēkie zirņi a la carbonara
Pelēkie zirņi a la carbonara
Pelēkie zirņi a la carbonara
Pelēkie zirņi a la carbonara

Pelēkie zirņi a la carbonara

0 min.

Izvāra, iepriekš izmērcētus, pelēkos zirņus. Sagriež sīpolus un apcep. pievieno sagrieztu bekonu un to visu mazliet pasautē. Tad sīpoliem un bekonam pievieno saldo krējumu un pelēkos zirņus. Lai zirņi nepiedegtu, pannas saturu…

150g pelēko zirņu; 50g bekona; 20g sīpolu; 20g saldā krējuma; 30g cietais siers; 1 olas…
sana
loti garsigi sanaca. paldies.

Pelekie zirni kurzemnieku gaumē

20 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Iepriekšējā vakarā izmērcētos zirņus izvāra ar sāli lidz viņi miksti. Mērce:uz pannas uzlej nedaudz eļļu ,kurā cep sagrieztu gaļiņu kopā ar sīpoliem,kad tas viss apcepies pievieno pāris karotes miltus un turpina cept(miltiem…

pelēkie zirņi, žāvēta krūtiņa, sipoli, piens, eļļa, milti, sāls.

Zirņu pikas

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Zirņus noskalo, pārlej ar novārītu, atdzesētu ūdeni. Izmērcētos zirņus vāra, pēc vajadzības piepildot ūdeni.Kad zirņi mīksti, pieliek sāli un vēl brīdi pavāra. Tad ber sietā, notecina, samaļ. Speķi sagriež smalkos gabaliņos un…

500 g pelēko zirņu 200 g žāvētu speķa 2 sīpoli sāls

Taukšķēti zirņi

120 min.
Pievienoja: Mosa

Pelēkos zirņus noskalo un vāra mīkstus uz nelielas uguns beigās pievieno sāli. Nolej ūdeni. Pannā uzkarsē taukus un uzber zirņus , Lēni maisot apcep. Ber māla bļodā. Var ēst ar rokām.

pelēkie zirņi cūku tauki ūdens sāls

Kami (pelēko zirņu un kartupeļu biezputra)

90 min.
Pievienoja: Sanita Dūmiņa

Iepriekšējā vakarā pelēkie zirņi ir jāiemērc. Katlā ar ūdeni, liek vārīties zirņus, kartupeļi jāsagriež šķēlēs. Kad zirņi gandrīz gatavi, pievieno kartupeļus. Kad viss ir gatavs nolej ūdeni, ar koka stampiņu visu samīca…

1.Pelēkie zirņi 500 gr 2. Kartupeļi 500 gr 3. Piens 0.5 l 4. Žāvēta cauraugusi cūkgaļa…

Pelēkie zirņi ar cūkgaļas krūtiņas mērci

60 min.
Pievienoja: Linda Varesa

Iepriekšējā dienās vakarā nomērcē zirņus, lai tie ātrāk vārītos. Uzliekam vārīties zirņus un vāram aptuveni 40. min., bet tomēr labāk pārbaudīt vai nav jau mīksti ātrāk. Kad zirņi ir gandrīz gatavi pieliek klāt sāli un izvāra…

1kg pelēko zirņu; 500g cūkgaļas krūtiņas; 1 paliels sīpols; 250g saldā krējuma; 250g…

Zirņu kotletes

60 min.
Pievienoja: Sarmīte Liepiņa

Izvārīt zirņus,samalt ar sīpoliem un ķiplokiem.Pievienot olas,miltus un krējumu.No šīs masas izveidot kotletes un cept. Mērcei var izmantot 1 daļu tomātu mērci un 2 daļas majonēzi.

1 kg pelēkie zirņi 2 gab.sīpoli 1 galv.ķiploki 2-3 olas 2-3 ēdamkarotes milti 2-3…

Zirņi ar speķi

60 min.
Pievienoja: Baiba Kurzemniece

Nomērcētus pelēkos zirņus pārlej ar karstu ūdeni, lai būtu apsegti. Vāra bez sāls, dažas reizes ūdeni papildinot. Īsi pirms zirņu gatavības pieber sāli. Gatavus zirņus nokāš. Pasniedz māla bļodiņās, pārlietus ar kubveida…

Pelēkie zirņi žāvēts speķis sīpoli sāls rūgušpiens

Vārīti zirņi

90 min.
Pievienoja: Baiba Kurzemniece

8 stundas mērcētus zirņus novāra mīkstus. Vārīšanās beigās pievieno sāli, nokāš. Var sāli piebērt jau nokāstiem, berot pa starpām-ber zirņus, uzpurina sāli, atkal ziņus, sāli u.t.t. Protams ar sāli nepārcensties. Zirņus…

Pelēkie zirņi sāls piens vai alus

Zirņu pikas

90 min.
Pievienoja: Baiba Kurzemniece

Nomērcētus zirņus novāra mīkstus un kopā ar vārītiem kartupeļiem samaļ gaļas mašīnā. Masai pieliek mazos kubveida gabaliņos sagrieztu, ar sīpoliem apceptu žāvētu speķi, sāli, piparus un kanepju sviestu. Visu labi…

Kaņepju sviests pelēkie zirņi sīpoli žāvēts…