Pamatēdieni - uzkodas un gaļas uzkodas

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Irbītes 2

60 min.
Pievienoja: Vēsma pauniņa

karbonādi izklapē uzber virsū vegetu piparus burkānus sagriež salmiņos (paprāvos) tāpat arī taukaināko gaļu karbonādē ieliek iekšā burkānu un gaļu satin ar diegu cep pannā eļļā uz lēnas uguns atdzisušiem noņem diegu var likt uz…

karbonāde burkāns(vārīts) taukains gaļas gabals sāls,vegeta pipari

Pikantā liellopa aknu pastēte

0 min.
Pievienoja: Norīte

Sagriež speķi šķēlēs, sacep, tad iztecējušajos taukos sacep aknas(arī šķēlēs) labi brūnas, tāpat apcep burkānu un sīpolu (biezās šķēlēs). Liec visu katliņā,pievieno sāli, pielej ūdeni tik daudz, lai knapi nosedz. Sutini kamēr…

0,5 kg liellopa aknas 200 gr svaiga cūkgaļas speķa Paliels sīpols Vidējs…

Šķiņķa rullīši

0 min.
Pievienoja: Ilze Zonne

Šķiņķi un sieru sagriežam šķēlītēs,tad pārziežam ar sinepēm,uzliek siera šķēlīti,pārslaka ar sarkanvīnu.Tad satinam rullītī un nostiprinām ar irbulīti,apziež ar eļlu un cep uz restītēm.

200g šķiņka,50g siera,10g sinepes,20g sarkanvīna,eļļa

Dietiskā vistu aknu pastēte

60 min.
Pievienoja: Elīna Rudzite

Aukstā ūdenī vāra vistu aknas. Noputo un vāra kamēr tās ir ļoti mīkstas. Tad divas reizes izmaļ caur maļamo mašīnīti. Otrajā reizē lej klāt buljonu. Masai ir jābūt mīkstai un ķepīgai. Ja ir vēlēšanās garšai sacep sīpolus un 10…

1. 500g vistu aknu (ar sirsniņām) 2. olas dzeltenums 3. 20g 15% krējuma 4. 3 vidēji…

Cepta gaļa mārupes gaumē

30 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Kāpostus smalki sagriež, pieliek sāli, olas, krējumu, sieru un pilda ar rīvmaizi izkaisītā formiņā. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes. Cūkgaļu un liellopu gaļu izsit, izveido apaļu formu un cep no abām pusēm gatavu (brūnu). Šķiņķi …

40 g cūkgaļas 40 g liellopu gaļa 30 g žāvēta gaļa 10 g tauki 8 g sviests…

Sardeles parastās

10 min.
Pievienoja: Āris Grefs

Uzvāra ūdeni, un ieliek ūdenī sardeles. Tās jāvāra 10.minūtes. kad sardeles ir 10.min.vārījušās tās ar dakšiņu izņem, un novieto kopējā traukā. Ieteicams ēst ar kartupeļiem, Nav svarīgi vai kartupeļi ir cepti vai vārīti.

1.Sardeles 1.kg. 2.Vedošs ūdens. 3.Sāls.

Ar vistas galu pilditi tomātiiiii

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Sasmalcināto vistas gaļu sajauc ar kapātām olām, majonēzi, sakapātām dillēm vai citiem garšaugiem. Tīriem tomātiem ar asu nazi nogriež cepurītes, izgrebj sēklotni, iekaisa sāli, piparus un piepilda ar sagatavotajiem salātiem.…

8 pastingri vidēja lieluma tomāti, 1 glāze sasmalcinātas vārītas vistas gaļas, 2 cieti…

Ātrā cūkgaļas rulete

90 min.
Pievienoja: Aigars

C/g kakla karbonādi ar asu nazi izgriež tā lai veidojas palagveidīgs gaļas gabals,ar gaļas āmuru izdauza daudz maz vienādā biezumā.Pārkaisa ar garšvielām un iesmērē ar sieru, pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.Tin stingrā veltnī…

C/g kakla karbonāde-1kg Fetaki siers- 0,2kg Garšvielas gaļas ēdieniem bez…

Norvēģu ruletes ar sieru

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Uz šķiņķa šķēles liek siera šķēlīti un sīpola stienīti. Visu satin, apsien ar diegu. Apcep taukos līdz brūnai garoziņai. Pasniedz ar kartupeļu biezputru un marinētiem gurķiem.

8 šķiņķa šķēlītes 8 siera šķēlītes 8 sīpola stienīši eļļa

Cīsiņi kartupeļu apvalkā

0 min.
Pievienoja: Lāsma Petrovska

Kartupeļus samaļ gaļas mašīnā,pierīvē sīpolu un pievieno olu,miltus,sāli un piparus.Samīca viendabīgā masā. Cīsiņus gareniski pārgriž uz pusēm,katram apkārt liek kartupeļu masu.Cep uz pannas sakārsētās taukvielās 2-3 minūtes.

10 vārīti kartupeļi 0,5 kg cīsiņu 1 ola 2.ēdamkarotes miltu pipari,sāls,sīpols

Vistas aknu krēms

80 min.
Pievienoja: Aldis K.

Vistu aknas notīra, sagriež gabaliņos un kopa ar lauru lapu, kadiķogām un sarkanvīnu marinē vismaz 12 stundas. Sīpolu, seleriju un burkānu sakapā, apsautē olīveļļā un 1 ēk sviesta. Marinādi nolej (saglabā) no aknām, aknas…

200g notīrītas vistas aknas, 1 lauru lapa, ½tk kadiķogas, 1/8 l sarkanvīns, 1 mazs…

Cūkgaļas rulete aukstajam ēdienam

0 min.
Pievienoja: Dace Miltiņa

sāli,cukuru,sinepes pulveri,maltos melnos piparus visu sajauc,iesmērē cūkas filejai,satin un apsiet ar stingru kokvilnas diegu,liek aukstumā iemarinēties uz dažām stundām.tad apcep no visām pusēm brūnu,liek katlā,ieliek ķiploku…

liela cūkgaļas fileja(labāk priekša-krūts) sāls,cukurs,(2:1)sinepes pulveris.malti…

Aknu pastēte ikdienai vai svētku galdam

0 min.
Pievienoja: Dace Miltiņa

katlā uzvāra ūdeni,ieber kubiņos sagrieztas aknas,speķi,sagrieztus lielos gabalos burkānus,sīpolus,lauru lapu,melnos piparus,sāli.vāra līdz aknas mīkstas,griežot ar nazi -iekšā nav sarkana.tad izkāš visus biezumus(ūdeni nelej…

aknas 800-1kg. speķis 200gr. sīpols burkāni lauru lapa melnie pipari sāls ūdens dažas…

Aknu ruletītes

25 min.
Pievienoja: Eva

Akniņas sagriež apm. 2x5cm gabaliņos, kurus pasāla un apvārta hmeli-suneli, aptin apkārt bekona šķēlīti. Cep apm. 5-7 min., lai būtu zeltains un kraukšķīgs bekons, bet aknas nebūtu pārcepušās – var cept arī cepeškrāsnī vai…

liellopu aknas, bekons, hmeli-suneli, sāls pēc garšas, pēc izvēles - cherry tomātiņi,…

Klasiskie rolmopši iz seniem laikiem

60 min.
Pievienoja: Māra Valdmane

Gaļu sagriež šķēlēs un izdauza ar gaļas āmuriņu. Rupjmaizi un žāvēto krūtiņu sagriež biezos stienīšos, plūmēm izņem kauliņus (ja tādi ir) un pārgriež uz pusēm. Gaļu apkaisa ar sāli un pipariem, uz katra gabaliņa liek rupjmaizes…

Liellopa fileja vai cits mīksts gabals saziedējusi rupjmaize (tikai ne…