vistas sirds

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Mājas pastēte

30 min.
Pievienoja: Liāna

Uz pannas uzkarsē taukvielas un apcep rupji sagrieztus sīpolus un ķiplokus (līdz tie kļūst caurspīdīgi). Pievieno aknas, sirsniņas un kuņģīšus, apcep, tad uzliek vāku un sautē kādas 10 min. Pielej alkoholu, ļauj iztvaikot, atkal…

Vistu aknas- 2 saujas Vistu kuņģīši- 2 saujas Vistu sirsniņas- 2 saujas Sīpoli- 2…

Makaroni ar sirsniņmērci

30 min.
Pievienoja: Anna Panna

Makaronus vāra gatavus Sirsniņas atbrīvo no taukiem, pārgriež uz pusēm un apcep eļļā Pielej vīnu un pasautē 10 min Pieliek sagrieztu puravu,ķiploku,riekstus un saldo krējumu Sautē zem vāka kamēr sabiezē Pasniedz makaronus…

1 paciņa makaroni (kas labāk garšo) 0.5 kg vistas sirsniņas 0.5 glāze baltvīna 150g…

Sirsniņu zupa

1 min.
Pievienoja: Laine Kalvāne

Buljonā vāra vistas sirsniņas, pievieno mazos kubikos sagrieztus burkānus, selerijas, pēc laiciņa - kartupeļus, visbeidzot - apceptu sīpolu. Ieber piparus un sāli. Gatavai zupai jābūt diezgan biezai, to bagātīgi pārkaisa ar…

2 I vistas buljona, 300 g vistas sirsniņu, 3 kartupeli, 1 sīpols, 2 burkāni, pipari,…

Salāti no vistu sirdīm

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Sirdis sagriež salmiņos. Sīpolus smalki sagriež, pārlej ar vārošu ūdeni, nokāš un iemarinē uz 1 stundu etiķī, kam pievienota 0,5 ēdamkarotes cukura. Sīpolus sajauc ar sirdi, majonēzi un sāli pēc garšas. Liek uz pusstundu…

500 g vārītas vistu sirdis 3 lieli sīpoli vēna etiķis cukurs sāls pipari majonēze

Āfrikāņu gaumē - asais gaļas ēdiens

1 min.
Pievienoja: Agnese Kūliņa-Priede

Uz pannas apcep liellopa gaļas gabaliņus, kuri sagreizti drusciņ lielāki kā gulašam, tad tos pārber katlā, kurā jau vārās ūdens. Ūdeni vajag apmēram ¼ daļu no katla. Tad apcep mādziņas( var sagriezt uz pusēm) un sirsniņas,…

0,5kg (vai vairāk) svaigi šampinjoni 0,5kg vistas gaļa (fileja, kājiņas, stilbiņi) 0,5kg…

Sirsniņas - akniņas

45 min.
Pievienoja: Inga Strode

Vistas akniņas atdala no sirsniņām un sagriež gabalos. Tad visu apcep brūnu eļļā. Eļļu nolej. Pākaisa ar sāli, muskatriekstu, rīvētu ķiploku. Pievieno krējumu. Pārlej ar vārošu ūdeni. Sautē uz lēnas uguns 30 min. Pasniedz ar…

800 vistas akniņu-sirsniņu, nedaudz augu eļļas, šķipsna sāls, šķipsna malta…