upeņu sula

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Jāņogu džuzleps

Jāņogu džuzleps

5 min.
Pievienoja: Agnese Grandāne

Sastāvdaļas dotas 1 porcijai. Tas ir aromātisks, atspirdzinošs dzēriens ar piparmētrām.

1) 3 piparmētru zariņi, 2) 2 tējk. cukura, 3) 2 ēd.k. upeņu vai sarkano jāņogu sulas, 4)…

Nūdeles upeņu želejā

20 min.
Pievienoja: Juris Štokmanis

1. Uzvāra upeņu sulu, kopā ar cukuru, atdzesē, izšķīdina želatīnu, noliek malā. 2. Izvāra nūdeles, gandrīz mīkstas, nokāš, bet neskalo. 3. Iejauc nūdeles pagatavotajā sīrupa - želatīna šķīdumā, labi izmaisa, izlej porciju…

1. Mazās sīkās nūdeles 1/2 kg, 2. Upeņu sula 1 litrs, 3. Cukurs 50-100 g (pēc paša…

Avenes upeņu sulā

20 min.
Pievienoja: Gunta

Burkās ber avenes un pārlej ar karstu upeņu sulas sīrupu (uz 1l sulas 500 g cukura). Pasterizē 80 grādos 1/2l burciņas 7-8 min., 1l - 12-14 min.

avenes, upeņu sula, cukurs

Hot black currant

10 min.
Pievienoja: Agita

uzkarsēt katliņā upeņu sīrupu kamēr tas ir pietiekoši karsts.tad upeņu sīrupu lej no katliņa glāzes kopā ar balzāmu un grenadīna sīrupu.

1 daļa Rīgas Melnā balzama 4 daļas karstas upeņu sulas Ieteicams papildināt ar grenadīna…
Laca sapnis

Laca sapnis

2 min.
Pievienoja: Viktorija Road

Blendera samaisit visus ingridijentus

glaze piena 2. banani 3.tejkarotes medus 1. glaze upenu sulas 3 bumbinas vanilas saldejuma

Rūtas vasaras sapnis 2

3 min.
Pievienoja: Inga krasti

Viskija glāzē ielej 1/3 krējuma liķiera, tad pielej 2/3 upeņu sulu, pievieno ledu! var gatavot arii sheikerii!

Krējuma liķieris Upeņu sula

Padzēriens aukstā ziemas vakarā

10 min.
Pievienoja: zaiga līkloce

Sulu ielej zemā katliņā un maisa ,līdz sāk vārīties . Pakāpeniski pieliek klāt sasmalcinātas krustnagliņas,kanēli un medu. Dzert siltu ar salmiņu. Palīdz kakla iekaisumu ārstēšanā. *kanēļa vietā var likt citas garšvielas

1l upeņu sula 2 gab. krustnagliņu 3 ēdamkarotes medus 1 tējkarote kanēļa

Figaro rīsi

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Rīsus izvāra, pieliek sāli, cukuru, citronu miziņu. Gatavus sadala 3 daļās. Vienu daļu atstāj baltu, otrai pievieno kādu sulu, trešajai daļai pievieno kakao un cukura, labi izmaisa. Tad liek ar sviestu ieziestā veidnē - pirmo…

600 g rīsu sāls cukurs citrona miziņa sula ( ķiršu, upeņu, vai dzērveņu) 2 pilnas ēd.k.…

Saldējuma kokteilis ar mellenēm

0 min.
Pievienoja: Kristīne

Blenderī visu sajauc kopā; rotā ar putukrējumu un dekorē Pasniedz saldajā pēc sātīgās biezpiena kartupeļu tortes

saldējums (150 g); 50–100 g melleņu (vasarā svaigas, šobrīd – svaigi saldētas) ;…

Karstais vīns ar upeņu sulu

10 min.
Pievienoja: Laine Krastiņa

Visu liek emaljētā katliņā, maisot izšķīdina cukuru, un karsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai, noņem no uguns , uzliek vāciņu un ļauj tam visam savstarēji "saprasties". Pēc 10 minūtēm lejam krūzītēs un sasildām…

0.75 l sausā sarkanvīna 0.5 l upeņu sulas miziņas, kas iegūtas no viena apelsīna 2…

Upeņu karstvīns

0 min.
Pievienoja: Dzidra Rozenšteina

Visas izejvielas katlā lēnām sakarsē gandrīz verdošas.Dzērienu zem vāka noliek siltumā.

1L ūdens 3dl upeņu sulas cukurs(pēc garšas) 2 kanēļa standziņas 6 krustnagliņas ingvera…

Saldējuma - augļu kokteilis

5 min.
Pievienoja: Ilga Brodova

Visas sastāvdaļas liek blenderī un sajauc. Lej dziļās glāzēs, kuru maliņas rotātas ar cukura maliņu (sausu glāzi iemērc kādā skābākā ievārījumā, tad iemērc cukurā, ļauj sastingt), dekorē ar augļa gabaliņu uzdurtu uz maliņas,…

100 gr. karameļu saldējuma 1 banāns 0,2 l upeņu sulas 0,5 l persiku sulas

Sarkanais, birzais

3 min.
Pievienoja: Māra Vilmane

Apelsīnu(s) nomizo un sagriež vidēji lielos gabaliņos. Ieteicams ir noņemt arī to miziņu, kura atdala daiviņas. Pārlej pāri džinu. Un tad, nesajaucot ar pārējo dzērienu, pievieno sulu.

1-2 apelsīni, 200 g upeņu (var arī jāņogu) sulas, 100 g džina

Aroniju kompots

30 min.
Pievienoja: Dace Miltiņa

ogas jābūt pilnīgi gatavām.iztīra ogas,noskalo aukstā ūdenī,blanšē 3min.,nosusina.blīvi pilda sakarsētā burkā.pārlej karstu sīrupu,pievalcē ,liek 50grādu siltā ūdenī ,pasterizē 85 grādu t.0,5l-15min.,1l-20min.tad burkas izceļ no…

2kg aroniju 1l ūdens 300-600grcukurs 1tējk.citronskābes vai 150gr.skābas upeņu sulas

Zemeņu terīne

10 min.
Pievienoja: Lelde

Zemenes sablenderē, pievieno klāt upeņu un citronu sulu, cukuru. Sakuļ!!!! Liek atdzesētu zupas šķīvī un pasniedz ar saldējuma bumbu!!! ņam ņam :))

zemenes, upeņu sula, svaigi spiesta citronu sula, cukurssaldējums