Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Sirds gulašs

60 min.
Pievienoja: Olga Kursiša

cūkas sirdi nomērcēju sālsūdenī. pārgriežu gareniski 4 daļās, tad katru daļu sagriežu apmēram 1 cm biezās šķēlītēs. lieku uz pannas, apkaisu ar vegetu un apcepu. tad lieku mazā katliņā, pievienoju šķēlītēs vai…

cūkas sirds, dārzeņi - burkāni, sīpoli, gurķi, garšvielas.

Aknas,sirdis...gruzīnu gaumē

15 min.
Pievienoja: Maija Ruskule

Aknas, sirdis met uz pannas (ja liellopu, tad sagrieztas), pievieno sīpolus ripiņās, sakapātus ķiplokus, zaļumus. Tomātus iemet verdošā ūdenī, lai viegli novilkt ādiņu. Kad ādiņa novilkta, sagriež (var arī konservētus) un…

0,5 kg Aknas, vai sirdis, vistu vai liellopu - kas kuram garšo Sīpols, ķiploki - cik…

Pildītās pankūkas (komervideri)

120 min.
Pievienoja: Inese Šmite

Sastāvdaļas samāļ,pieliek garšvielas. Apcep uz pannas,tad sapilda plānajās pankūkās,vēl apcep pēc sapildīšanas.

cūku plaušas½kg. viena sirds šīs sastāvdaļas izvāra.Tad samaļ,klāt liekot…

Subproduktu bifšteks

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Apstrādātus iekšējos orgānus samaļ kopā ar sīpolu un kartupeļiem. Pieliek kartupeļu miltus vai sarīvētus zaļos kartupeļus, piparus, sāli, pievieno nedaudz ūdens vai buljonu un samīca. Veido bifštekus, apviļā rīvmaizē un cep no…

600-800 g iekšējo orgānu ( sirds, plaušu, kuņģis) 200 g vārītu kartupeļu 2 ēd.k.…

Sautēta sirds

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Nomērcētu sirdi notīra un sagriež palielos gabaliņos. Iespeķo ar speķa strēmelītēm un uzkaisa sāli. Sirdi kopā ar saknēm katliņā apcep spilgti brūnu. Pielej mazliet ūdens un etiķa. Traukā sautē 1- 1 ½ stundu. Gaļas novārījumam…

600 g sirds 150 g žāvēta speķa 150 g selerijas 400 g burkānu 1-2 ēd.k.…

Sirds un plaušu mērce

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Vērdošā sālsūdenī liek vārīties gareniski sagrieztus sirds un plaušu gabaliņus. Pusmīkstus izņem, nokalo aukstā ūdenī un samaļ gaļas mašīnā. Apcep sagrieztu speķi ar sīpolu, pievieno malto masu un vēl nedaudz pacep. Uzkaisa…

400-600 g sirds un plaušu 60 g žāvēta speķa 1 sīpols 1 ēd.k. kviešu miltu ūdens vai…

Mēlīšu salāti majonēzē

0 min.
Pievienoja: aiga grinberga

izvāra mēli un sirdi sagriež visu strēmelītēs saliek bļodiņā un pārlej ar majonēzi un'pec garšas var pievienot piparus

250gr majonēze 1mēle 1sirds 2sīpoli 100 grmarinētu gurķu sāls pipari

Cūkas aknu pastēte

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Aknas, plaušas un sirdi 6 stundas mērcē aukstā ūdenī, ik pēc pāris stundām to nomainot. Aknas un speķi sagriež gabalos, saliek tos katlā, pieliek klāt garšvielas, sāli, pielej klāt karstu ūdeni tik daudz, lai aknas būtu tikko…

500 gr cūkas aknu, plaušas sirds, 2 nelieli sīpoli, 100 gr svaiga speķa, 100 gr…

Ceplis

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sirdi izvāra kopā ar garšvielā. Pēc tam to izņem no buljona un sagriež nelielos gabaliņos, pārlej ar saldu vai skābu krējumu ( var ņemt pusi uz pusi). Nedaudz pasautē un iebiezinas ar rīvmaizi. Pasniedz ar sautētiem…

1 kg sirds 0.3 kg krējuma 100 g rīvmaizes Garšvielas ( sāls, pipari, lauru lapas.....)

Kebabs no sirds

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Sirdi nomazgā, novelk plēves, taukus un cīpslas. Sagriež valrieksta lieluma gabaliņos un apcep eļļā. Kad šķidrums izvārās, pievieno sīpolu ripas, burkānu un selrijas kubiņus, miltus un tomātu pastu. Pieber sāli, piparus, pieliek…

1 sirds 5-6 sīpoli 1 burkāns 1 gabaliņš selerijas 1 ēdamkarote tomātu pastas 0,5 glāzes…

Aknu-sirds plāceņi

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Aknas un sirdi samāl, piejauc izmērcētu un nospiestu baltmaizi, saspiestu ķiploku, sāli un saputo gaisīgā masā. Iecilā saputotu olas baltumu, liek uz sakarsētas pannas un cep brūnus plācenīšus.

500 g aknu 250 g sirds 100 g baltmaizes 3 ēdamkarotes sviesta 1 olas baltums 3 ķiploka…

"rīt nāc atkal"(morgen komm vieder)

0 min.
Pievienoja: Anda

Izvāra dzīvnieku plaušas (vārot pievieno garšvielas - sāli, piparus, lauru lapas u.c.). Pēc tam samaļ un pievieno šķidrumu, kurās plaušas vārītas ( lai masa nebūtu ļoti bieza).Pēc garša var pievienot vēl garšvielas. Masu pilda…

Milti Olas Ūdens Plaušas Garšvielas

Sirds salāti ar marinētiem gurķiem

0 min.
Pievienoja: Inita Zelmene

Novāra sirdi sālsūdenī un laurulapās. Jāvāra kamēr sirds mīksta. Kad izvārījusies sirds tad sagriež mazos gabaliņos .Gurķi un sīpolu arī sagriež mazos gabaliņos, sajauc visu un pievieno majanēzi. Ļauj visam ievilkties kādu…

Sirds (liellopu vēlams), 0,5 kg.marinēti gurķi, 2 sīpoli, majonēze

Pankūkas "komm morgen wieder"

60 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Sirdi un plaušas vāra apmēram 40 minūtes. Sīpolus samaļ kopā ar vārītajām sirdīm un plaušām. Pieber sāli, piparus, var kādu garšvieliņu un apcep uz pannas. No miltiem, piena un olām iejauc pašķidru mīklu un sacep plānās…

½ kg labas jaunlopa vai cūkas plaušu; 2-3 cūku sirdis, 1-2 sīpoli, sāls,…