Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Nēģu zupa ar garšaugiem

200 min.
Pievienoja: Jānis Eduards Ozoliņš - Carnikavā.

1) Nēģus nomazgā, tiem atdala galvas un astes. Sagriež 2 cm garos gabalos, vēlreiz nomazgā. 2) Kartupeļus, burkānus, sīpolus, sagriež 1,5 - 2 cm kubveida gabalos un 3 - 5 min. apcep katlā vai uz pannas. 3) No nēģu galvām un…

1 kg svaigi nēģi, 1 kg kartupeļi, 500 g burkāni, 300 g sīpoli, 2 daiviņas ķiploks, 1…
Nēģi vārīti sojas mērcē ar selerijas sakni un diļļu kremu

Nēģi vārīti sojas mērcē ar selerijas sakni un diļļu kremu

180 min.
Pievienoja: Māris Jansons

Nēģiem pārber ar sāli lai gļotas atdalās tad noslauka ar dvieli. liek katlā un pārlej ar sojas marinādi, vāra aptuveni 30 min līdz paņemot uz dakšas nēģis lūzt uz pusēm. ļauj atdzist tajā pašā traukā selerijas…

0.2 nēģi, 0.2 sojas mērce ''kikoman'', 1ēdk cukurs, 0.1 ūdens, sāls…

Nēģi želejā

50 min.
Pievienoja: edg@rs

Saujā ieber sāli un saspiestai saujai pāris reizes izvelk cauri nēģi. Pēc tam liek uz pannas un sviestā apcep brūnu. Apceptos nēģus kārto katlā un pārlej ar ūdeni, lai visi nēģi būtu nosegti. Krūzītē aplej dabīgo kafiju, jeb…

1kg dzīvu nēģu 5 pipari 2 lauru lapas 1 paciņa želantīna sāls sviests dabīgā kafija, jeb…

Rasols ar nēģiem 2

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Nomēcētu siļķi, vārītu gaļu, vārītus kartupeļus, nomizotus gurķus un ābolus un nēģus sagriež sīkos kubikos, pieliek zaļos zirnīšus un sajauc ar skābu krējumu, kas sajaukts ar sāli un sinepēm. Tad liek salātu traukā, rotā ar olu…

210 g nomērcētas siļķes, 200 g vārītas lielopu gaļas, 1 vārīts kartupelis, 150 g…

Nēģu rasols

15 min.
Pievienoja: Daiga Juškovska

Nomērcētu siļķi, vārītu gaļu, vārītus kartupeļus, nomizotus gurķus un ābolus un nēģus sagriež sīkos kubikos, pieliek zaļos zirnīšus un sajauc ar skābu krējumu, kas sajaukts ar sāli un sinepēm. Tad liek salātu traukā, rotā ar olu…

210 g nomērcētas siļķes, 200 g vārītas liellopu gaļas, 1 vārīts kartupelis, 150 g…

Rasols ar nēģi

20 min.
Pievienoja: Lilita Ābelīte

Kartupeļus, ābolu, olu, gurķi, cepeti un nēģi sagriež. Pievieno krējumu, sāli, cukuru, etiķi, mārrutkus. Visu samaisa un pārkaisa ar zaļumiem.

vārīti kartupeļi - 500 g, ābols, vārīta ola, skābs gurķis, cepetis vai šķiņķis - 100 g,…

Rasols ar nēģiem

0 min.
Pievienoja: Irina Aļimova

Nomērcētu siļķi, vārītu gaļu, vārītus kartupeļus, nomizotus gurķus un ābolus, un nēģus sagriež sīkos kubikos, pieliek zaļos zirnīšus un sajauc ar skābu krējumu, kas sajaukts ar sāli un sinepēm. Tad liek salātu traukā, rotā ar…

210 g nomērcētas siļķes, 200 g vārītas liellopu gaļas, 1 vārīts kartupelis, 150 g…