jāņogu sula

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Jāņogu džuzleps

Jāņogu džuzleps

5 min.
Pievienoja: Agnese Grandāne

Sastāvdaļas dotas 1 porcijai. Tas ir aromātisks, atspirdzinošs dzēriens ar piparmētrām.

1) 3 piparmētru zariņi, 2) 2 tējk. cukura, 3) 2 ēd.k. upeņu vai sarkano jāņogu sulas, 4)…
Vieglais ābolu kēks

Vieglais ābolu kēks

30 min.
Pievienoja: Maija Strode

Nomizo ābolus un sagriež šķēlēs. Saputo olas ar cukuru. Miltus sajauc ar ar cepamo pulveri. Sajauc olu masu un miltus. Pievieno rumu un jāņogu sulu. Iecilā ābolus. Ietauko veidni ar caurumu vidū un ieliek masu. Cep sakarsētā…

1 kg āboli, 200 ml cukurs, 5 olas, 700 ml milti, 1 paciņa cepamais pulveris, 1 ēdk.…

Piparmētru saldējums ar jāņogu želeju un apelsīn mērci

60 min.
Pievienoja: Kristiāna Kāle

Sajauc saldo krējumu ar pienu un cukuru un uzkarsē. Masai pievieno sīki sakapātas piparmētru lapiņas un izmaisa. Iecilā saputotus olu baltumus, pievieno 2 pilienus piparmētru esences. Vēlreiz izmaisa un liek saldējamā mašīnā vai…

Saldējumam: • 100 ml saldā krējuma • 50 ml piena • 50 g cukura • 2 piparmētru zariņi • 1…

Jāņogu un banānu ievārījums

40 min.
Pievienoja: Vita Kukute

katlā jāņogu sulai pieber mizotas, sagrieztas banānu šķēlītes. Uz 2 litriem sulas lieku kg grieztu banānu, kg ar½ cukuru. Visu vāru 35 minūtes. Tad karstu leju burciņās. Ievārījums ir maigāks kā parastā jāņogu želeja.

Jāņogu sula cukurs kg uz 0.8 l sulas banāni kg 2 l sulas

Zemeņu sīrups ar ogām

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Pagatavo sīrupu no cukura un jāņogu sulas. Šķidrumu karsē, līdz cukurs izšķīst, tad atdzesē un pārlej emaljētā traukā iebērtām ogām. Maisījumu uz 12 stundām ievieto ledusskapī. Masu samaisa un sadala divās daļās. Katriu porciju…

2 kg zemeņu 600 g cukurs 400 g jāņogu sulas

Sārtā sirsniņa

0 min.
Pievienoja: Anita Andersone

sulu atšķaida ar nelielu daudzumu ūdens- lai nav ļoti skāba un asa, pievieno cukuru un vaniļas cukuru. samaisa. pievieno uzbriedinaatu, izkausētu un atdzesētu želantīnu un kārtīgi samaisa. ielej sirds forminjā un liek ledusskapī…

jāņogu sula vai kāda cita sarkana sula ūdens cukurs vaniļas cukurs želantīns
Sārtais rauga dzēriens

Sārtais rauga dzēriens

5 min.
Pievienoja: Maija Strode

Krūzītē iedrupina raugu, sajauc ar cukuru. Pamazām maisot pievieno sulas un maisa līdz raugs izšķīst. Ielej skaistā glāzē un lēnām izdzer. Lietot dienas pirmajā pusē, katru otro dienu. Ieteicams kā B vitamīnu avots pēc…

20 g svaiga rauga 1 ēd k cukura 50 ml jāņogu sulas ( pašgatavotas, iegūtas tvaicējot) 50…

Avenes jāņogu sīrupā

0 min.
Pievienoja: Maija Straube

Avenes apber ar pusi cukura un patur 3-4 stundas. No jāņogu sulas ar atlikušo cukuru uztaisa sīrupu. No avenēm nolej sulu un pielej sīrupam. Uzvāra. ieber avenes un vāra līdz gatavs (ogas grimst sīrupā). Lōti garšīga. (es vēl…

1kg avenes, 1l jāņogu sulas, 1 kg cukura.

Sarkanais, birzais

3 min.
Pievienoja: Māra Vilmane

Apelsīnu(s) nomizo un sagriež vidēji lielos gabaliņos. Ieteicams ir noņemt arī to miziņu, kura atdala daiviņas. Pārlej pāri džinu. Un tad, nesajaucot ar pārējo dzērienu, pievieno sulu.

1-2 apelsīni, 200 g upeņu (var arī jāņogu) sulas, 100 g džina

Rauga dzēriens

10 min.
Pievienoja: Irena Dzene

Raugu ieliek krūzītē, pieber cukuru un maisa, līdz raugs kļūst šķidrs. Tad pielej skābo sulu un siltu ūdeni, nepiepildot glāzi līdz malai, lai paliktu vieta putām. Dzērienu uz 1-2 stundām noliek siltā vietā: šajā laika virspusē…

1 tējkarote rauga, 2 tējkarotes cukura, 2 ēdamkarotes skābas ābolu vai jāņogu sulas, 1/4…

Vienkāršais sulas dzēriens

0 min.
Pievienoja: Marina Kanonoviča

Glāzē ielej ogu sulu, pieber cukuru, pievieno ūdeni un maisa ar tējkaroti, kamēr cukurs izkūst. Dekorē glāzi ar apelsīna vai citrona šķēlīti.

¼ glāzes jāņogu vai ābolu sulas 2 tēj.k. cukura ¾ glāzes ūdens vai minerālūdens apelsīna…

Āboli ar riekstiem

40 min.
Pievienoja: Kristīne Kaļva

Ābolus pārgriež uz pusēm, izgriež serdi, sarīvē uz rupjās rīves. Riekstus apgrauzdē, sasmalcina un pievieno sarīvētajiem āboliem. Masu pārlej ar ogu sulu, kam pievienots cukurs, samaisa, pēc tam liek saldēdiena trauciņos. Var…

200 g ābolu, 40 g cukura, 30 g riekstu50 g dzērveņu vai upeņu, vai jāņogu sulas

Debess mannā

30 min.
Pievienoja: kristīne matute

Ūdeni sajauc ar jāņogu sulu un pievieno cukuru. Tā, lai būtu salds, bet ne pārāk. Ielej katliņā un karsē, bet nevāra. Kad ir karsts, ber klāt mannu un maisa, līdz izveidojas biezāka masa. Tad atdzesē un puto, kamēr kļūst…

jāņogu sula, 1 glāze mannas, cukurs, 1 litrs ūdens

Šampinjonu salāti sārtie

0 min.
Pievienoja: Maija Strode

Sēnes nomazgā un sagriež plānās šķēlītes. Sieru sadrupina ar pirkstiem. Pēc tam visu samaisa kopā ar jāņogu sulu.

100 g svaigu šampinjonu, 50 g Mālpils siera50 ml jāņogu sulas