fenhelis

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Sautēta cūkgaļa ar fenheli

60 min.
Pievienoja: Aija

Receptes "odziņa" ir fenhelis, kas iet labi kopā ar cūkgaļu - nejauši atklāju. :) Cūkgaļu sagriež gulaša veida gabalos, apcep lielā pannā. Tad uz tās pašas pannas vai tadžinā sautē, pievienojot ūdeni, sāli un…

0,7-1 kg cūkgaļa, 1 paliels fenhelis, 3 lieli burkāni, 1 liels sīpols, Ķiploks,…

Itāļu salāti no apelsīniem un fenheļa

5 min.
Pievienoja: Anastasija Plotičkina

1. Apelsinus attīrīt un sagriezt mazos gabaliņos, pārkaisīt ar sāli un pieliet daudz olīveļļas. 2. Fehheļi attīra un ļoti plāni sagriež. Pievieno pie apelsīniem. 3. Pievieno salātam vēl pēc garšas sāli, piparus un balzametiķi.

3-4 apelsini, 1 feheļis, olīveļļa, sals, pipari, balzametiķis

Grillēta varavīksnes forele

0 min.
Pievienoja: Kotanyi gar

Sviests. Sviestā iejaucam visas sastāvdaļas un pildām foreles vēderā, tad visu cieši ietinam vīnogu lapās un sasienam. Liekam uz grilla cepties 5 minūtes no abām pusēm. Aioli. Bļodā sajaucam olas dzeltenumus ar sinepēm,…

Sviestam:, 100 gsviesta, 5 ggaršaugu maisījuma (dilles, baziliks, lociņi, estragons), 1…

Kardamona un fenheļa tēja

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Uzlieciet vāku un vāriet visas sastāvdaļas 20- 30 minūtes, līdz ūdens kļūst brūns. Ja nepieciešams, pielejiet vēl ūdeni. Beigās pievienojiet nedaudz piena un medus. Iznākums: 2, 5- 3 tasītes.

4 tasītes ūdens 5 melnas kardamona pākstis 1 ēdamkarote fenheļa sēklu

Kardamona un fehneļa tēja

15 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Uzlieciet vāku un vāriet visas sastāvdaļas 20- 30 minūtes, līdz ūdens kļūst brūns. Ja nepieciešams, pielejiet vēl ūdeni. Beigās pievienojiet nedaudz piena un medus. Iznākums: 2, 5- 3 tasītes.

4 tasītes ūdens 5 melnas kardamona pākstis (var iegādāties aziātu veikaliņos vai…

Parodija par garam masala

10 min.
Pievienoja: Kate Tereza

Sastāvdaļas liekam uz sausas pannas un karsējam kamēr sinepju sēklas sāk spraksķēt. Atdzesējam, pievienojam čilli sēklas, sama''lam kafijas dizrnaviņās. Glabāt cieši noslēgtā traukā ne ilgāk kā 3 mēnešus. Izmano…

Vienādās devās: fenheļa sēklas, sinepju sēklas, ķimenes, kumina sēklas, nedaudz čilli…

Gaļas šķēles omītes gaumē

0 min.
Pievienoja: Inga Artemjeva

Gaļu nomazgā, nosusina, sagriež 1 cm biezās šķēlēs, ierīvē ar sāli, pipariem, plānā kārtā apziež ar sinepēm. Sīki sagriež sīpolu un ķiploku. Lielā sautējamā katlā sakarsē sviestu, apcep gaļas šķēles no abām pusēm , tad izņem no…

1kg l/l gaļas 1 sīpols 3 ķiploku daiviņas 4tējk. sinepju sāls pipari 5ēd.k. miltu 1glāze…