fenheļa saknes

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Dārzeņu sautējums itāļu gaumē

Dārzeņu sautējums itāļu gaumē

60 min.
Pievienoja: Monterigo siers

Dārzeņus nomazgā. Fenheļa sīpolu sagriež plānās šķēlītēs, bet lapas izmanto sautējuma rotāšanai. Cigoriņus, burkānus, selerijas un puravu sagriež šķēlēs, pusi kāposta sagriež plānās strēmelēs. Katlā uzkarsē sālsūdeni. Visus…

6-8 porcijām, 100 g caurauguša speķa, 1 fenheļa stāds (apmēram 300 g), 3 cigoriņu ceri,…

Kūpināta laša salāti ar rīsiem

0 min.
Pievienoja: Kristiāna Kāle

Kopā sajauc rīsus, zirņus, saldo kukurūzu, saldos zirnīšus un gurķi. Sajauc citrona sulu ar garšaugiem, olīvu eļļu, sinepēm un medu. Aplej rīsu maisījumu un sadala 4 daļās pa servējamiem šķīvjiem. Laša šķēlītes liek rīsu…

400 g Skotijas laša, kūpināta 400 g savvaļas un garo balto rīsu maisījums, vārīti 100 g…

Menca ar vārītiem dārzeņiem un ajoli mērci

0 min.
Pievienoja: krišjānis kallings

Mencas fileju ierīvē ar sāli un atstāj uz 3 stundām. Tad zivi noskalo un 7 minūtes vāra pienā, kam pievienots timiāns, sāls un pipari. Atsevišķi novāra dārzeņus. Ķiplokus saberž, pievieno olu dzeltenumu un sakuļ. Iemaisa sāli un…

4 mencas filejas ½ l piena timiāna zariņš 2 ēdamkarotes olīveļļas 1 citrons 1…

Kazassiera salāti ar apelsīniem

20 min.
Pievienoja: krišjānis kallings

2 cilvēkiem Ābolus nomizo, sagriež paprāvos kubiciņos un aprasina ar citrona sulu. Pievieno salātus un sieru, pārkaisa ar siltā ūdenī uzbriedinātām rozīnēm. Iemaisa salmiņos sagrieztu fenheļa sakni un sīpolu. Uzmanīgi iecilā…

200 g kazassiera 200 g kazassiera (piemēram, ´Sniega bumbas´, izmantojama arī rikota) …

Zaļā zupa ar gailenēm

0 min.
Pievienoja: Signa Grase

Katliņā ieleju eļļu un pakausēju sviestu.Ieberu kartupeļu kubiņus,puravu šķēlītes,seleriju un fenheļa gabaliņus.Visu nedaudz apcepu,tad pārleju karstu ūdeni,vāru 30 min. Sagriežu ~ 3 saujas pētersīļu zaļumu un lieku klāt…

Kartupeļi 300 gr seleriju kāti 5 gab puravi 2 gab fenhelis olīveļļa 5-6 ēdk sviests 50…

Ar šķiņķi un sieru pildīti fenheļi

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Fenheļa saknes nomazgā, nogriež pamatnītes un gareniski pārdala uz pusēm. Izņem vidu, sasmalcina un apcep. Pievieno sagrieztu šķiņķi, papriku, garšvielas. Pilda izdobtajos fenheļos, liek cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep…

2 fenheļa saknes 4 šķēles sutināta šķiņķa 200 g šveices siera 2 ēd.k.…

Dārzeņu plovs ar ķirbi

0 min.
Pievienoja: Signa Grase

Kīrbja mīkstumu sagriežu kubiņos,pupiņām nogriežu galiņus,fenheli sagriežu šķēlēs,sīpolu sakapāju.Sīpolu viegli apcepu sviestā,pieleju buljonu ar vīnu,uzvāru.Ieberu ķirbja gabaliņus un pasautēju.Tad lieku klāt pārējos dārzeņus…

Ķirbis neliels gab ~200g pākšu pupi;nas ~200g fenheļa sakne neliela sīpoli…

Grillēts lasis avīzē

60 min.
Pievienoja: Sanita Jemberga (adapt

Citronus sagriež ripās, garšaugus rupji sakapā, lokus varbūt drusku smalkāk der. Uz galda izklāj avīzi, paber sāli. Lasi ierīvē ar sāli un pipariem - no ārpuses un iekšpuses, un novieto uz avīzes. Vēderā sabāž citrona šķēļu…

1,5 kg vesela iztīrīta laša (ar visu galvu) pāris citronu pāris sauju garšaugu -…

Bujabesa ar ruju, kontē sieru un ķiploku maizi

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Lielā ugunsizturīgā traukā liec sīpolus, tomātus, ķiplokus, fenheli, pētersīļus, lauru lapu, žāvēto apelsīna miziņu. Pievieno apstrādātas gliemenes, lielos gabalos sagrieztas zivis (bez ādas, bet ar galvu un asakām). Iemaisi…

apmēram 3 kg zivju un jūras velšu 300 g sasmalcinātu sīpolu (100 grami var būt puravi) …

Vista ar krāsnī ceptiem dārzeņiem un bazilika – krējuma mērci

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Balzama sīrupu iespējams pagatavot mājās un iepildīt pudelēs. Tam ir viegli saldskāba garša, un ar to var uzlabot dārzeņu, salātu u.c. ēdienu garšu. Šim nolūkam cukuru samaisa ar balzama etiķi un vāra uz lēnas uguns, līdz…

4 gabaliņi vistas filejas Dārzeņi, piemēram, 1 cukinī, 1 baklažāns, 2 paprikas, 2…

Garšaugu - dārzeņu laša zupa

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Nomizo tomātus un sagriež. Sagriež arī fenheli, puravus, ķiplokus, nelielos gabaliņos laša fileju. Katliņā kausē sviestu, pievienojot olīveļļu ātri apcep ķiplokus, puravus, citronzāli, fenheli. Pielej ūdeni, pievieno lasi,…

120 g fenhelis 100 g puravi 25 g loki 2 g salvija 5 g kervele 4 g dilles 30 g…

Siera crostini

25 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Noskalo tomātus, papriku un fenheli. No paprikas izņem sēklas. Dārzeņus sagriež mazos kubiņos. Liek dziļā traukā. Gatavo mērci no citrona sulas, eļļas, balzāma vīna etiķa, sasmalcināta ķiploku , sāls un pipariem. Pārlej…

3 vidēji tomāti 1 dzeltena paprika 200 g fenheļa sīpola 1 ēd.k citronu sulas 3 ēd.k.…

Glābjas! gliemeži nāk! - omlete ar vīngliemežiem

0 min.
Pievienoja: Daumants Bērziņš

Ja jau runa par gliemežiem- Sagatavošanas laiks - kā lai to saka - teorētiski nav ilgs - tikai tie nabaga lopiņi iepriekš jāatstāj bez ēšanas 2 - 3 dienas... Tad tie rūpīgi jānotīra, un katliņā iekšā.. Vāra sālsūdenī kuram klāt…

40 vīngliemeži 6 olas, sadalītas atsevišķi baltumos un dzeltenumos nezi vai Latvijā var…

Bujabesa ar ruju

0 min.
Pievienoja: Kristīne

Lielā ugunsizturīgā traukā liec sīpolus, tomātus, ķiplokus, fenheli, pētersīļus, lauru lapu, žāvēto apelsīna miziņu. Pievieno apstrādātas gliemenes, lielos gabalos sagrieztas zivis (bez ādas, bet ar galvu un asakām). Iemaisi…

apmēram 3 kg zivju un jūras velšu 300 g sasmalcinātu sīpolu (100 grami var būt puravi) …

Menca ar vārītiem dārzeņiem un ajoli mērci

0 min.
Pievienoja: Kristīne

Mencas fileju ierīvē ar sāli un atstāj uz 3 stundām. Tad zivi noskalo un 7 minūtes vāra pienā, kam pievienots timiāns, sāls un pipari. Atsevišķi novāra dārzeņus. Ķiplokus saberž, pievieno olu dzeltenumu un sakuļ. Iemaisa sāli un…

• 4 mencas filejas • ½ l piena • timiāna zariņš • 2 ēdamkarotes olīveļļas • 1 citrons •…