cāļa gaļa

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Cepts cālis

Cepts cālis

40 min.
Pievienoja: Gunta Adamoviča

1) Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem; 2) Cāli apsāla, ierīvē ar pipariem un apsmērē ar krējumu; 4) Cāli liek cepeškrāsnī karstā cepešpannā, kurā izkausēts sviests; 3) Cep līdz gatavībai (apmēram 40 minūtes); * Ēst var gan…

1 gab. cālis (vista), 2 ēd. k. sviests, 2 ēd. k. skābais krējums, Malti melnie pipari,…
Balto pupiņu vistas zupa

Balto pupiņu vistas zupa

60 min.
Pievienoja: Putnu fabrika Ķekava

1) Pupiņas iemērc ūdenī un atstāj uz 7–10 stundām. Ūdeni nolej, pupiņas pārlej ar svaigu ūdeni un vāra 30–40 minūtes, nokāš un 1 glāzi šķidruma saglabā; 2) Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež, pieber sarkanos piparus, raudeni un…

300 g vistas gaļa bez kauliem, 2 tēj. k. eļļa, 1 sīpols, 4 gab. ķiploka daiviņas, 1 tēj.…
Sautēti cāļu šķiņķīši

Sautēti cāļu šķiņķīši

50 min.
Pievienoja: Putnu fabrika Ķekava

1) Katlā uz lēnas uguns uzsilda saldo krējumu, pievieno rīsu vīnu, sojas mērci, sāli un garšvielas; 2) Kad saldais krējums uzsilis, katlā liek cāļu šķiņķus un uz vidējas uguns sautē apmēram 30-40 minūtes. * Šķiņķus var…

5 gab. cāļu šķiņķi, 500 ml saldais krējums, 2 tēj. k. rīsu vīns, 5 tēj. k. sojas mērce,…

‘’bruņinieku cepeši

20 min.
Pievienoja: Elīna O.

1. Stilbiņus ieziež ar sāli un saldo papriku. 2. Liek karstā eļļā un cep , līdz tie kļuvuši kraukšķīgi.

Vajadzīgs(6 porcijām):, 6 vidēji vistas stilbiņi, saldās paprikas pulveris vai paprika,…

Vistas gaļas, rīsu kārtojums

0 min.
Pievienoja: Daina Vanaga

Cepešpannā kārtām liek apvārītus rīsus, tad gabaliņos saplucinātu cāļa gaļu, tad atkal rīsus. Pārlej ar vistas buljonu. Pārkaisa ar sarīvētiem, saceptiem burkāniem, sīpollociņiem. Pārkaisa ar rīvētu sieru. Tad pārlej ar asāku…

Apvārīti rīsi, Vārīta cāļa gaļa, Vistas buljons, Sarīvēti,sacepti…

Siltie vistas salāti 2

0 min.
Pievienoja: ligita lakacevska

Vispirms visu sagriez vidēji lielos gabalos, tad uz pannas apcep fileju.kad fileja apcepusies pielej saldo krējumu pievieno nedaudz majonēzi un sojas mērci liekot klāt sis sastāvdalas iesaku garšot lai nepieliktu pa maz vai pa…

1.cāļa fileja 2.tomāti 3.gurķis 4.ķīnas kāposts 5.majonēze 6.sojas mērce 7.madeļu…

Chicken stilbi

45 min.
Pievienoja: Guntis Alksnītis

Traukā samaisa rīvmaizi, sāli, piparus. Bļodā samaisa sinepes, medu, citrona sulu, saspiestu ķiploku, ingveru. Katru cāļa stilbiņu pārklāj ar sinepju maisījumu, pēc tam apviļā sagatavotajā rīvmaizē. Sagatavotos stilbiņus liek…

8 cāļu stilbiņi, 3 ēdamkarotes sinepju, 2 ēdamkarotes medus, 1 tējkarote citrona…

Cālis mīklā :)

45 min.
Pievienoja: Guntis Alksnītis

Cāli sadala gabalos un pārlej ar ūdeni tā, lai gaļa ir nosegta, pieliek sāli, uzvāra, noputo. Pēc 30 minūtēm apvārīto gaļu no šķidruma izņem un uz sieta apžāvē. Sagatavo mīklu: miltus iesijā traukā, pieliek sāli, pakāpeniski…

1 cālis, ūdens, sāls. Mīklai: 1 glāze miltu, ¾ glāzes ūdens, 2 olas, sāls, eļļa vai tauki

Cālītis ķirbītī

30 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Cāļus pārgriež uz pusēm. Ja ņem vistu,to sadala vairākos gabalos. Apkaisa ar sāli un pipariem unpcep sakarsētā eļļā uz lielas uguns brūnus. Ķirbi nomazgā, nogriež augšā "vāciņu", izņem sēklas un mīkstās šķiedras.…

1 ķirbis (2-3 kg smags) 2 cāļi vai 1 vista 1 glāze vārītu rīsu 1 glāze žāvētu plūmju 2…

Grillēta vistas gaļas izlase

0 min.
Pievienoja: Juris Štokmanis

1. No cāļiem vispirms atdala krūtiņu no mugurkaula, pēc tam spārnus, šķiņķus ar stilbiem. 2. Stilbus atdala no šķiņķiem un kopā ar spārniem un mugurkaulu noliek malā ( citai receptei). 3. Krūtiņu viegli izklapē ar gaļas…

- broileru cāļi - 2 gab. - augu eļļa- 1 tase - etiķis (aromatizēts ar baziliku un (vai) …

Cālis tabaka

0 min.
Pievienoja: Anita Apsīte

Cāli notīra, izņem iekšas, nomazgā.Cāļa krūti pārgriež gareniski uz pusēm, saplacina un izdauza ar gaļas āmurītikājas saliek ''kabatiņā''. Gaļu pēc tam apkaisa ar sāli no abām pusēm, apziež ar krējumu un cep…

1 mazais cālis 1 ēdamkarote sviesta 1 ēdamkarote krējuma sāls 1 daiviņa ķiploka zaļie…

Cālis tropu gaumē

50 min.
Pievienoja: Anita Apsīte

Cāli sagrieziet gabalos, izņemiet kaulus, uzberiet sāli un piparus un apcepiet 1 ēdamkarotē sviesta no abām pusēm uz vidējas uguns (sākumā ar ādu uz leju). Lai pagatavotu mērci, izkausējiet atlikušo sviestu, pievienojiet…

Putnu gaļa - cālis: 2 gb. Sviests: 2 ēdamkarotes Apelsīnu sula: 1 glāze Apelsīni (sīki…

Vista ar šampinjoniem, burkāniem un plūmēm 2

60 min.
Pievienoja: Aija Rapa

Speķim nogriezt ādu un sagriezt to sīkos gabaliņos.Sīpolus nomizot un gareniski sagriezt 8 daļās.Ķiplokus nomizot un sagriezt 4daļās. Šampinjonus notīrīt,nogriezt kātiņus.Lielākās sēnes pārgriezt uz pusēm,mazās atstāt…

50g caurauguša kūpīnāta speķa 4 nelieli sīpoli,2ķiploka daiviņas 500gr…

Grillēta vistas krūtiņa (4 personām)

0 min.
Pievienoja: Juris Štokmanis

1. No cāļiem atdala krūtiņu daļu ar visu ādu. Izņem kaulus un krūtiņu sagriež 2 daļās (porcijās) gareniski pa vidu. Pārējo gaļu izmanto citur. 2. No visām pārējām sastāvdaļām sagatavo marinādi. Katru gaļas porciju apviļā…

2 veseli broilera cāļi augu eļļa - 1 tase etiķis - 1 tase (vēlams aromatizēts ar…

Grillēta vistiņa ar baziliku

100 min.
Pievienoja: Anna Brauna

Ņem sviestu ieliek bļodiņā, pievienu pusi no bazilika daudzuma (ja svaigs tad jāsaplucina), sāli, piparus (var arī citas garšvielas un zaļumus). Sviestu samīca kopā ar garšvielām- līdz tas kļūst mīksts, bet ne šķidrs. Ņem vistu…

1 vista vai cālis 1-2 citroni 100g sviests 5g baziliks sauss, bet labāk svaigs neliela…