Nēģi želejā

 
Autors: edg@rs, 15.11.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 1kg dzīvu nēģu
  • 5 pipari
  • 2 lauru lapas
  • 1 paciņa želantīna
  • sāls
  • sviests
  • dabīgā kafija, jeb melnā tēja

Pagatavošana: 50 min.

Saujā ieber sāli un saspiestai saujai pāris reizes izvelk cauri nēģi. Pēc tam liek uz pannas un sviestā apcep brūnu. Apceptos nēģus kārto katlā un pārlej ar ūdeni, lai visi nēģi būtu nosegti. Krūzītē aplej dabīgo kafiju, jeb melno tēju un pielej klāt nēģiem, biezumus gan labāk atstāt krūzītē. Pievieno lauru lapas, piparus un sāli pēc garšas. Vāra ~30minūtes (nēģis ir gatavs, kad, aiz vidusdaļas, paceļot ar nazīti, tas lūzt uz pusēm).

Kad nēģi gatavi ļauj tiem nedaudz atdzist. Pēc tam tos kārto traukā. Šķidrumam, kas palicis katliņā pievieno iepriekš uzbriedinātu un izkausētu želantīnu. Pārlej nēģus un liek uz pāris stundām ledusskapī.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Zvejnieks
Zvejnieks
16.10.2010
Protams, arī cepot lasi, sabojā tā specifisko garšu un cepta menca, līdaka u.t.t.. ir daudz garšīgāka un veselīgāka par ceptu lasi. Un tieši tāpēc negribas, ka notiek dezinformācija, ir tomēr lietas, ko jāgatavo klasiski, bez ekspermentiem, kuru rezultātā produkts zaudē visu to par ko bieži vien maksāta liela nauda. Nu kurš normāls cilvēks pateiks, ka nēģi jāvāra. Kaut gan uz autora foto paskatoties......
Egita
Egita
08.11.2013  / 
Paldies par recepti!
smirdelis
smirdelis
17.12.2011  / 
Ļoti garšīgi un arī nesmird nenolieciet otru tas nav pieklājīgi...
Piemēram veikalā nopērkamie negaršo pēc nekā....
Kas var būt labāks par mājās taisītiem nēgiešiem
imants
imants
05.11.2010
vēl sviestu?būs gan par treknu!nekādu želantīnu!
....
....
16.10.2010
Opsā! Nēģus gatavoju jau tad, kad tu vēl tēvam padomā nebiji! Vēl tagad nedaudz padarbojos ar nēģu ķeršanu. Nevajag būt pārgudram. Ver jau visu ko sagrūzt klāt, bet tie vairs nebūs nēģi. Pēc tavas receptes, ja uztaisa nēģus,tad tā cilvēkam var būj arī pēdēja reize, jo negaršo, bet īsti nēģi tā arī nav ēsti. Nav jau obligāti jācer uz restēm, nu ber vārīt..... Tā jau nav zivju zupa un nēģis nav zivs.
JB
JB
08.12.2012  / 
brinumgardi nēģi ir tikko izcepti uz oglēm!!!
...
...
15.10.2010
Ārprāc! Nēģiem likt klāt garšvielas, vārīt, nevis cept? Un vēl želantīnu!!! Nēģis taču galerē labāk par cūkas kājām vai galvu. To var darīt tikai, ja nēģi negaršo un grib nomākt dabīgo delikateses garšu. Maijucam taisnība, tikai pietiek apcept cepeškrāsnī (kamēr lūzt), tad sakārto traukā, uzlej minēto tējas vai kafijas uzlējumu, uzliek slogu. Nēģi pirms likšanas traukā vajag starp diviem dēlīšiem saspiest plakanu. Un atkārtoju- nekādu citu garšvielu kā tikai sāls.
Zvejnieks.
Zvejnieks.
16.10.2010
Jā nu trakākais jau ir tas, ka cilvēks pēc šīs recerptes sagatavo nēģīti un saka: "Man nēģi negaršo", pat īsti nezinot īsto nēģu garšu.
armands indriksons
armands indriksons
19.12.2013  / 
Nav ne vainas receptei protams kam ir kur laukā uz režģīti uz oglēm uzcet tas ir super bet dzīvoklī gatavot ir citādāk receptes ir dažādas nenoniecinieti cita gatavotus gatavo kā tev tīk par garšas gaumi jau nestrīdas man jau vislabāk uz oglēm cepti un sāli pec tam super
Dace
Dace
03.12.2011
Mīlīši!!!
Godīgi sakot - neizprotu komentētājus. Ja jau neapmierina receptes veids, ko skataties??? Rakstiet savu recepti!!!
Katrs no receptes var paņemt sev vēlamo ieteikumu. Esiet tik pieklājīgi un "nenolieciet" otru!!!
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Ogu želeja

Ogu želeja

20 min.
Pievienoja: Dansukker

Ogas un / vai augļus saliek deserta trauciņos. Uzvāra ūdeni un iejauc tajā želejas cukuru. Maisa, līdz šķidrums kļūst caurspīdīgs. Pēc vēlēšanās šķidrumu var iekrāsot, pievienojot nedaudz ogu vai augļu. Karsto šķidrumu lēni…

Saldētas vai svaigas ogas un / vai augļi, 150 g Dansukker želejas cukura…

Nēģu zupa ar garšaugiem

200 min.
Pievienoja: Jānis Eduards Ozoliņš - Carnikavā.

1) Nēģus nomazgā, tiem atdala galvas un astes. Sagriež 2 cm garos gabalos, vēlreiz nomazgā. 2) Kartupeļus, burkānus, sīpolus, sagriež 1,5 - 2 cm kubveida gabalos un 3 - 5 min. apcep katlā vai uz pannas. 3) No nēģu galvām un…

1 kg svaigi nēģi, 1 kg kartupeļi, 500 g burkāni, 300 g sīpoli, 2 daiviņas ķiploks, 1…
Želejas tārpi helovīniem

Želejas tārpi helovīniem

10 min.
Pievienoja: Agita Jurgevica

1) Uzvāra ūdeni. 2) Salmiņus ieliek karstajā ūdenī, pēc 2 minūtēm salmiņus izvelk ārā un saliek traukā, lai stāv taisni. 3) Ielej želejas konsistenci un gaida kamēr sarecē. Labi noder Helovīniem. Labu apetīti!

Želejas konsistence, Ūdens, Kokteiļu salmiņi

Medus želeja

25 min.
Pievienoja: Signe Sarkane

1) Medu izkausē ūdenī, uzvāra, tad pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu un samaisa; 2) Želeju lej formiņās un liek leduskapī sarecēt. * Ja želēja ir pārāk salda, pievieno nedaudz citronskābes vai citrona sulas. Labu…

30 g medus, 10 g želatīns, 100 g ūdens, Citronu sula

Rasols ar nēģi

20 min.
Pievienoja: Lilita Ābelīte

Kartupeļus, ābolu, olu, gurķi, cepeti un nēģi sagriež. Pievieno krējumu, sāli, cukuru, etiķi, mārrutkus. Visu samaisa un pārkaisa ar zaļumiem.

vārīti kartupeļi - 500 g, ābols, vārīta ola, skābs gurķis, cepetis vai šķiņķis - 100 g,…
Ēdiena veids: aukstās uzkodas, aukstās zivju uzkodas, uzkodas, zivju uzkodas.
Galvenās sastāvdaļas: nēģi.
Laiks
50 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
22072 reizes
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 11772