Mīkla picai

 
Autors: Elīna, 19.05.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 200g milti
  • 10-15g raugs
  • ½ glāze piens
  • 1 ēd.k. eļļas
  • šķipsna sāls
  • 1 tējk. cukura

Pagatavošana: 30 min.

Raugu izšķīdina 2 ēd.k. silta piena, pievieno 1 ēd.k. miltu, sāli un cukuru. Uzraudzē.

Izsijātiem miltiem pievieno siltu pienu, eļļu un raugu, mīca, kamēr mīkla nelīp pie rokām.

Mīklu novieto siltā vietā un uzraudzē.

Tad to izklāj plānā kārtā veidnē, kurā tiks gatavota pica. Mīklu izlīdzina. Pārziež ar eļļu, tomātu biezeni un uzklāj pildījumu.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

burbulis
burbulis
14.09.2011  / 
Loti laba un garsiga picas miikla. Miikla loti labi paceelaas
Justine
Justine
27.06.2012  / 
riktigi garsiga pica un mikla super
burbulis
burbulis
14.09.2011  / 
Loti laba un garsiga picas miikla. Miikla loti labi paceelaas
11.02.2014  / 
Man ljooti patik recepte lai gan vel neesmu izmeginajusi drosi vien vai nu majturibas stunda taisisu ar draudzeni vai majas. Skatoties pec ieprieksejiem komentiem pica sanak ljooti laba.
Annamarija
Annamarija
03.02.2013  / 
SUPER miikla! Es picu izrulleeju planu un cepu 175graados 15 min (uz miiiklas liku sablendetus tomatu massu ar kjiplokiem,ellu un tomaatu shkjeelites),tad njeemu araa un liku mocarella sieru ar plaani sagrieztu shkjinkji un smalki sagrieztu baziliku,kaa arii parleju ar mazliet ellas,lai nav sausa....un cepu veel 5 min....IDEAALI!
gfhsfgf
gfhsfgf
20.09.2010  / 
tpc, ka vajag pielikt vairāk miltu.. vsm man viss izdevās un pica vnk. dievīga.. (lick)
joker
joker
04.12.2011  / 
Loti laba mikla, viegli pagatavot un atri uzraudzet var.
kasss
kasss
04.02.2012  / 
Tik laba mikla, man uzreiz sacelaas
Zigiii
Zigiii
03.08.2010
Hmmm... Piens???
īstai picas mīklai pienu NELIETO!!!
ŪDENS, SĀLS, MILTI OLĪVEĻĻA UN MILTI!
burbulis
burbulis
14.09.2011  / 
Loti laba un garsiga picas miikla. Miikla loti labi paceelaas
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Ātrā (un labā!) picas mīkla

60 min.
Pievienoja: Rafaella

Raugu izšķīdina nelielā daudzumā ūdens, pievieno eļļu, sāli, noslēgumā - miltus. Iejauc mīklu, raudzē ~30 min. Uz tīras virsmas uzlej mazliet olīveļļas, izsmērē laukumu, kas tiks atvēlēts mīcīšanai, ar ieeļļotām rokām izņem no…

25 g rauga, 300 ml silta ūdens (istabas temperatūras), var izvēlēties 1/2 ūdens+1/2…
Plānā picas mīkla

Plānā picas mīkla

120 min.
Pievienoja: Nataša Rogova (taschinka)

Sagriežam smalki sīpolu un cepam uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz tie kļūst zeltaini brūni. Raugu sajaucam ar miltiem,cukuru,sāli,pievienojam siltu ūdeni.Izmaisam,pievienojam auzu pārslas,izmaisam. Pievienojam…

250ml auzu pārslas ar kviešu klijām, 1/2 paciņa šķīstošā rauga Saf-Instant- 1 slīpēta…

Picas mikla(kraukskiga)

50 min.
Pievienoja: Gita Jansone

"Picas pamatne (kraukšķīga)" pagatavošana: 50 min. 1. Mazā bļodiņā izšķīdina raugu ūdenī. Ļauj pastāvēt 10 min. 2. Lielā bļodā miltus sajauc ar olīveļļu, sāli, cukuru, pievieno rauga šķidrumu un mīca, līdz…

1. 7 g sausā rauga pulvera, 2. 235 ml silta ūdens (40 C), 3. 275 g kviešu miltu, …

Picas mīkla no kefīra

25 min.
Pievienoja: XPovar

Bļodā iesitam olu, pievienojam majonēzi, krējumu, sāli, cukuru un samaisam to visu viendabīgā masā. Tad pievienojam kefīru, tad sodu un vēlreiz samaisam. Pakāpeniski jaucam klāt miltus, lai sanāktu ne pārak cieta mīkla. Mīklu…

200 ml kefīra 1 ola 1 ēd.k. majonēze 1 ēd.k. skābs krējums 1 tējk. soda 3-4 gl. milru ½…

Baibas picas mīkla

0 min.
Pievienoja: Baiba Zakevica

ūdeni, raugu, cukuru, sāli un olīveļļu liek bļodā. Ar dakšiņu maisa kamēr raugs izšķīdis. Iesijā miltus un samīca viendabīgā masā. Atstāj raudzēties un ik pa laikam viegli pamīca. Jāraudzē 1,5 stundas. Kad mīkla uzrūgusi,…

3-4 gr raugs; 25 gr olīveļļas; 150 gr ūdens (istabas temperatūrā); šķipsniņa sāls un…
Ēdiena veids: konditorejas izstrādājumi.
Galvenās sastāvdaļas: raugs.
Laiks
30 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
36781 reizi
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 9510