Medus torte īstā

 
Autors: Kārlis Staltmanis, 30.03.2006
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 1,5 ēdamkarotes medus
  • 100gr sviesta
  • 1gl cukura
  • 1 tējkaroti sodas
  • ~3gl parastos ne jau miltus
  • krēmam:
  • skābs krējums
  • cukurs

Pagatavošana: 80 min.

Tātad sastāvdaļas norādītas vienai porcijai, bet ja grib normālu kūku 5-6 kārtās jātaisa ~3 porcijas. Jātaisa vismaz 4 dienas iepriekš!

Sākotnēji darbībai nepieciešami divi katliņi (viens liels otrs maziņš).

Lielajā katliņā iekuļ olas, pievieno cukuru un sviestu. Sviestam jābūt mīkstam, nevis ledus klucim (es lietoju mikroviļņu krāsni :D ). Liek uz uguns un nepārtraukti maisot karsē līdz cukurs un sviests izkusis un ir viendabīga masa.

Mazajā katliņā sajauc medu un sodu. Nepārtraukti maisot karsē līdz paliek brūngans un kārtīgi sašūmējies.

Abas masas sajauc (iecilā). pievieno miltus (labāk mazāk nekā norādīts). Vispār mīklai nav jābūt mīcāmai vai rullējamai un nav arī jābūt lejamai. jābūt tādam pabiezam ķepeklim-lipeklim.

Ieziež ar eļļu un apkaisa ar miltiem pannu. Uzliek kādu daļu mīklas un ar eļļainu karoti izplacina pa pannu (ja karote nav eļļaina, mīkla līp pie karotes!!). Cep 180-200 grādos ~ 15 min (nu kamēr tumši brūna). Procesu atkārto, kamēr visa mīkla izcepta.

Plāksnes sagriež uz pusēm (Labāk griezt tikko izceptas, jo pēc tam vinjas nedaudz sažūst). Krēmam lieto sk. krējumu ar cukuru (proporcijas pēc garšas, nevajag pārsaldināt). Sapilda starp plāksnēm. Vienu plāksni neizmanto (izkaltē, būs vēlāk drupačas, ko virsū uzkaisīt). Liek ledusskapī. Nākošā dienā apgriež maliņas, visu noziež ar krēmu un uzkaisa drupačas. Liek atpakaļ ledusskapī un tur vēl pāris dienas.

Uzturvērtība
Izmaksas: nav norādītas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Zanda2
Zanda2
22.10.2011  / 
wooow shii torte ir pati labaakaa... Superrr, esmu iesaaceeja, kuuku cepu pirmo reizi un sanaaca dieviiga :) Iesaku visiem...
Elīna
Elīna
30.11.2012  / 
I D E Ā L A! - Paldies par recepti, jau biju mēgiņājusi šo, tikai biju nozaudējusi.. - Visai ģimenei garšo..
santa
santa
12.06.2011
Iebezinato pienu taisu pavisam vienkarshi...
perku pilnpienu, bundzinas,ielieku katlina uzlej udeni ta lai visa bundzina parklatos ar udeni. Ik pa laikam parbaudu vai udens nav iztvaikojis,ja ir tad japielej vel klat. Pec 2 lidz 3 stundam iebiezinats piens gatavs tikai jaatdzesse...
Sintija
Sintija
13.03.2012  / 
Es arī biju izmēģinājusi,kādas 10 rezeptes,bet šitā tiešām ir super recepte. Sanāca riktīgi labā. Draugi pat taisa pasūtijumus uz svētkiem. Mmmm
Ričards Iesalnieks (JOBELIS)
Ričards Iesalnieks (JOBELIS)
02.01.2011  / 
MAN no šīs tortes sanāca pļutīt vairak kā 2 dienas no vietas un mana mamma ari pļūtīja bet viņai jau patika tā sorte bija garšiga ikad bija nokritusi pamarža...
bet ta t
Baiba
Baiba
02.04.2011
ļoti garšīga medus tortes recepte atrodama šeit -> http://estebiju.blogspot.com/2011/04/pie…
Zanda
Zanda
02.01.2011  / 
Medu liku uz pusi vairāk, bet cukuru uz pusi mazāk. Iesaku visiem pamēģināt!
Vika
Vika
02.12.2009
ko nozīm ~3gl parastos ne jau miltus
Agnese
Agnese
14.02.2013
Tiesam loti garsiga, bet man nedaudz nesanazca man dazas kartas bija pabiezas un slikti iesucas.es tureju 4 dienas Paldies :)
Vaira Jēkabsone
Vaira Jēkabsone
25.06.2009
Gribēju pateikt, ka īstā, pasvītroju, tieši īstā medus torte tiek taisīta ar medu un krēmam izmanto sviestu, medu, kondensēto pienu. Lūk tā ir īstā. Pārējās ir tikai "pakaļtaisījumi". Es protams nenoliedzu, ka tās arī ir garšīgas, bet nesauciet, lūdzu, par īsto medus torti.
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Medus kūka

0 min.
Pievienoja: Liene

Margarīnu ar medu, ūdens peldē izkausē, pievieno olas, vaniļas cukuru. Turpina karsēt maisot un pievieno sodu un karsē vēl 3 min. Karstā masā iemīca miltus. Cep plākses. Starp plāksnēm smērē skābu krējumu, vai 1 l skābs krējums+…

60 g margarīna vai sviesta 2 ēd.k. medus 2 olas 1 gl cukura 3 gl miltu 1 tējk. sodas 2…
Ēdiena veids: konditorejas izstrādājumi, kūkas.
Laiks
80 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
26781 reizi
Ērti pievieno foto šai receptei!
  1. Nofotografē
  2. Sūti no telefona vai datora uz foto@receptes.lv
  3. Epasta tēmas laukā ieraksti receptes kodu: 8152